Social Media και SEO πως αλληλεπιδρούν

Τι σχέση έχουν τα Social Media με το SEO;

seo-and-social-media

Σήμερα το SEO έχει προχωρήσει τόσο πολύ και συνεχίζει να εξελίσσεται καθώς αναπτύσσονται πολλές νέες στρατηγικές με την εμφάνιση πολλών νέων τάσεων στο διαδίκτυο. Ένας από τους παράγοντες που έχουν μεγάλη επίδραση στο SEO και στις προσεγγίσεις κατάταξης των μηχανών αναζήτησης είναι τα Social Media. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ οι οποίοι θεωρούνται must και η διαφήμιση που γίνεται εκεί τον ιστοσελίδων και τον υπηρεσιών που προσφέρουν επηρεάζει της μηχανές αναζήτησης. Ένας από τους λόγους για την αυξανόμενη δημοτικότητα των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης είναι η διαδραστικότητα και η άμεση ανταλλαγή απόψεων που προσφέρου. Έτσι έχουν μετατραπεί σε πλατφόρμες ανταλλαγής πληροφοριών οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες τους να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στο διαδίκτυο, να μαθαίνουν νέες πληροφορίες άμεσα και να ενημερώνονται σε χρόνο μηδέν για ότι συμβαίνει σε κάθε γωνιά της γης. Αυτό προσελκύει όλο και περισσότερους χρήστες και αυξάνει την δύναμη τον δικτύων όπως το facebook, twitter, instagram κτλ.

Πως τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν την καθημερινότητα μας;

Δεδομένου ότι οι social media έχουν τρομερή ισχύ στην μεταβίβαση της πληροφορίας, έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο SEO και όλοι οι SEO expert τα χρησιμοποιούν προσπαθώντας να επηρεάσουν τα οργανικά αποτελέσματα της Google. Μεσω τον μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι πληροφορίες μοιράζονται γρήγορα και αυτό βοηθάει στο viral marketing. Μια φωτογραφία ή ένα βίντεο μπορεί να φτάσει σε εκατομμύρια μάτια μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Εάν έχετε πληροφορίες της οποίες θέλετε να προωθήσετε έξυπνα σε κοινό που έχει επιθυμία αγοράς, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα προσεγγίσετε χιλιάδες άτομα ταυτόχρονα αυξάνοντας έτσι της πιθανότητες πώλησης.

Οι ειδικοί SEO εδώ και χρόνια έχουν αντιληφθεί αυτήν την δυνατότητα και χρησιμοποιούν αποτελεσματικές στρατηγικές δημιουργίας επισκεψιμότητας προς τα σαιτ που διαχειρίζονται. Εκτός από τη βοήθεια για την αύξηση της επισκεψιμότητας στους ιστότοπους, (μεγαλύτερο άμεσο traffic) αυτά τα σαιτ προσφέρονται και για την δημιουργία καλής ποιότητας εισερχόμενων συνδέσμων. Έτσι διευκολύνετε και το link building.

Η επιτυχία του SEO μετριέται και στα social media

Πολλές νέες στρατηγικές SEO που βρίσκουμε σήμερα προσανατολίζονται όλο και περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή οι προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση ανταμείβονται ιδιαίτερα. Η πληροφορία μοιράζετε εύκολα, γρήγορα και δωρεάν.

Το social media μαζί με το SEO είναι δύο στενά συνδεδεμένες στρατηγικές marketing, οι οποίες στοχεύουν στο χτίσιμο εκείνης της ελκυστικής εταιρικής ταυτότητας η οποία μπορεί να προσελκύσει όλο και περισσότερους εν δυνάμει πελάτες για την επιχείρηση σας. Δεδομένου ότι βασίζονται στο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και σε μια ιδιαίτερα ορατή και ισχυρή παρουσία του εταιρικού brand, τα χρήματα που ξοδεύετε για το SEO της επιχείρησης σας θα βελτιώσουν πολλαπλά την απήχηση σας στα social media και αντίστοιχα η κοινωνική σας παρουσία στα κοινωνικά δίκυτα θα βελτιώσει την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι το όφελος για την επιχείρηση σας είναι πολλαπλό.

Δώστε βάση στον τοπικό αντίκτυπο, στην τοπική κοινότητα η οποία βρίσκεται στην ίδια πόλη με την διεύθυνση του σαιτ σας γιατί αν κερδίζετε εντός έδρας η google θα σας κρατά στα top αποτελέσματα. Δουλέψτε στο να αυξήσετε της ευαισθητοποίησης της μάρκας (brand awareness) η οποία θα φέρει άμεσους επισκέπτες οι οποίοι πλέον εμπιστεύονται το σαιτ της επιχείρησης σας.

Πως να ενισχύσετε το SEO μέσα από τα social media

  1. Προτρέψτε τους πελάτες σας να σας προωθήσουν.
  2. Πληρώστε για SEO κάποια εταιρεία η οποία εργάζεται επαγγελματικά
  3. Φτιάξτε εταιρικό blog όπου θα ενημερώνετε για νέες προσφορές

Η αναγνωρισιμότητα της δικής σας επιχείρησης πρέπει να αποτελεί τον βασικότερο στόχου που πρέπει να έχει θέσει ως επιχειρηματίας (ηλεκτρονικό εμπόριο), με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση εκείνου του ισχυρού brand name στην συνείδηση του αγοραστικού κοινού που θα πουλά από μόνο του. Για να το καταφέρετε όμως δεν αρκεί μια απλή επένδυση χρημάτων σε διαφημιστικές ενέργειες. Απαιτείται μία ολοκληρωμένη και σφαιρική προσέγγιση ακριβώς εκείνου του κοινού το οποίο ενδιαφέρεται να αγοράσει τα προϊόντα σας. Μία προσέγγιση η οποία δε θα επιχειρεί απλά να πουλήσει τα δικά σας προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά θα επιτρέπει στους πελάτες σας να ταυτιστούν με την δική σας επιχείρησή.

2 Comments

Βασίλης |

August 26, 20217:40 am

Τα social media συνεργάζονται με το SEO αφού διαφημίζουν το προϊόν. Αν έχεις καλή σελίδα στο FB με χιλιάδες ακόλουθους οι οποίοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το brand θα βοηθήσει πολύ την επιχείρηση σου νομίζω

Παναγιώτης Κοντογιάννης |

November 2, 20213:04 pm

Φυσικά

Drop Your Comment