Γιατί με 100 ευρώ εφάπαξ δεν γίνετε προώθηση ιστοσελίδων SEO;

Προώθηση ιστοσελίδων SEO με 100 ευρώ γίνεται; Όχι 😉

προώθηση ιστοσελίδων SEO
προώθηση ιστοσελίδων SEO

Πόσο αφελής πρέπει να είσαι για να θέλεις στην αξία ενός κεράσματος να στηρίξεις όλη την επιχείρηση σου; Να προσλάβεις επαγγελματίες για να “φτιάξουν” την βιτρίνα του μαγαζιού σου, να προσελκύσουν κόσμο, να σε διαφημίσουν, να αυξήσουν τα έσοδα της επιχείρησης σου και εσύ να τους πληρώσεις φθηνά. Όσο το δυνατόν φθηνότερα γιατί ζούμε σε κρίση από το 2009 και λεφτά δεν υπάρχουν. 😉

Έλαβα ένα ερώτημα στο email μου, το οποίο στάθηκε αφορμή να γράψω το παρόν άρθρο στο οποίο εξηγώ, γιατί ΕΓΩ δεν αναλαμβάνω να κάνω προώθηση ιστοσελίδων SEO σε εταιρικό σαιτ, και αποφεύγω να κάνω συνεργασίες με τέτοιους επιχειρηματίες, ως ο διάβολος το λιβάνι.

Συγκρoτημα από μεζονετες ενδιαφερετε για προωθηση της ιστοσελιδας τους. Επιθυμουμε να κυκλοφορη η ιστοσελιδα μας στην πρωτη σελιδα των μηχανων αναζητησης. Βεβαια δεν διαθετω υπερβολικα ποσα για αυτο αλλα ειμαι διαθεσιμος να δαπανησω 100-200 ευρω σαν αρχη και να δω αποτελεσματα.

 

Το παραπάνω μήνυμα δείχνει ότι ο υποψήφιος πελάτης:

– Έχει ακούσει κάπου τον όρο προώθηση σαιτ ή SEO και το ενδιαφέρον του εξαντλήθηκε εκεί.

– Έχει ακούσει κάπου ότι αν το σαιτ του βρίσκετε στην πρώτη σελίδα της google θα γεμίζει τα τσουβάλια στην αποθήκη του με ευρώ (σε ποια πρώτη σελίδα;).

– Είναι τεχνολογικά αγράμματος που ψάχνει να αγοράσει σκουπίδια. Αν εσύ πουλάς σκουπίδια αυτός είναι ο κατάλληλος πελάτης σου.

Αυτά τα 3 αρκούν για να σταματήσεις να ασχολείσαι με το αντικείμενο.

Οι ανταγωνιστές του, οι οποίοι έχουν φροντίσει να γνωρίζουν το αντικείμενο, και πληρώνουν μηνιαία συνδρομή σε εταιρείες που ασχολούνται με βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι χαζοί που ξοδεύουν τετραψήφιους αριθμούς σε ευρώ κάθε μήνα για να έχουν ολοκληρωμένη επαγγελματική παρουσία στο web και να προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες στα σαιτ τους;

Κρίση ναι, όχι όμως παπατζιλίκι

Η σωστή κοστολόγηση τον εργασιών στην συνολική παρουσία μιας εταιρικής ιστοσελίδας ξεκινά από 1000 ευρώ τον μήνα και μπορεί να φτάσει σε πενταψήφιους αριθμούς, ανάλογα με τους στόχους και της επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Οτιδήποτε κάτω από τα χίλια ευρώ είναι συμβιβασμός ο οποίος έχει και της ανάλογες συνέπειες και καθυστερήσεις στην επίτευξη τον προσδοκιών.  Αν νομίζεις ότι το αυτοματοποιημένο SPAM θα κάνει έτσι την δουλειά, ώστε όλος ο ανταγωνισμός να εξαφανιστεί από την πρώτη σελίδα τον αποτελεσμάτων της google.gr για της σχετικές λέξεις κλειδιά, και έναντι κεράσματος, θα προσελκύσεις στην επιχείρηση σου επισκέπτες οι οποίοι θα γίνουν πελάτες πιστεύεις και στην ύπαρξη του Άι Βασίλη. 🙂

Γιατί θέλεις να έχεις επαγγελματική ιστοσελίδα;

Αν είσαι επιχειρηματίας ο οποίος έχει σοβαρή εταιρεία και θέλεις να επιτύχεις στόχους πρέπει να αποταθείς σε εταιρείες που προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες SEO, πληρώνοντας το σχετικό κόστος.

Τι θα λάβεις για τα 100 ευρώ σου;

1. Καθαρό αυτοματοποιημένο SPAM  – με αποτέλεσμα, σίγουρη τιμωρία του σαιτ σου από την google και εξαφάνιση του από το SERP.

Αγαπητέ εν δυνάμει πελάτη, πριν μου ζητήσεις προσφορά για συνολική υποστήριξη της εταιρικής σου σελίδας στο web διάβασε τα παρακάτω:

  1. To SEO είναι ακριβή υπηρεσία, και αν θέλεις η εταιρεία σου να βρίσκετε στην ελίτ, πρέπει να αναλάβεις το κόστος. Χωρίς σοβαρό προϋπολογισμό συνολική παρουσία της εταιρείας σου στο web δεν μπορείς να έχεις.
  2. Το SEO είναι ένας μαραθώνιος ο οποίος έχει αρχή όμως δεν έχει τέλος, και είναι συνδρομητική υπηρεσία. Η σωστή επιλογή συνεργάτη και η μακροχρόνια συνεργασία σας, είναι η βάση στην οποία θα στηρίξεις τα προσδοκώμενα έσοδα της εταιρείας σου. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο σε κάθε εταιρεία είναι οι άνθρωποι της.
  3. Κανείς δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις αποτελέσματος και χρόνους πραγματοποίησης τον στόχων, όμως μια εταιρεία η οποία έχει ομάδα από έμπειρους ειδικούς που ασχολούνται επαγγελματικά με την προώθηση ιστοσελίδων και την γενική εικόνα μιας επιχείρησης στο Ίντερνετ, μπορεί να αναλάβει ευθύνες, ώστε ένα σαιτ να τηρεί όλες εκείνες της προδιαγραφές ποιότητας και αξιοπιστίας οι οποίες θα το ανεβάσουν και διατηρήσουν στο top 3 στο SERP.

Η επιτυχία μιας συνεργασίας έχει βήματα και σκαλοπάτια τα οποία πρέπει να περπατηθούν μαζί. Μάθε να κοιτάζεις το δάσος και όχι το δέντρο και να αγοράζεις περισσότερο από το να πουλάς.