About

Επάγγελμα freelancer

επάγγελμα freelancer

Το blog www.ProBlogger.gr φτιάχτηκε το 2011 για να προσφέρει ενημέρωση σχετικά με την δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όσους θέλουν να μάθουν πως μπορεί να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, δουλεύοντας για τον εαυτό τους. Στην σημερινή κρίση που μαστίζει την Ελλάδα το Ίντερνετ δίνει δυνατότητες εργασίας από το σπίτι σε αυτούς που θέλουν να μάθουν καινούρια πράγματα και να βρουν νέους τρόπους εσόδων οι οποίοι θα τους επιτρέψουν να έχουν οικονομική ανεξαρτησία.

Αντί να κάθεσαι στην ουρά στο ΟΑΕΔ περιμένοντας την σειρά σου για να καταθέσεις αιτιολογικά για ταμείο ανεργίας ή να περιμένεις κάποιος υπάλληλος να σου βρει εργασία είναι πολύ καλύτερα να καθίσεις στο σπίτι σου και να μάθεις να φτιάχνεις ιστολόγια. Το ίντερνετ και τα blogs μπορούν να σου εξασφαλίσουν μόνιμη και συνεχείς εργασία από οποιοδήποτε μέρος της γης έχει γρήγορο ίντερνετ. Η κατασκευή ιστοσελίδων ή blog είναι μόνο η αρχή. Μετά ακολουθεί η κατάταξη στην μηχανή αναζήτησης της google.gr. Η όλη διαδικασία ονομάζεται SEO (search engine optimization) η προώθηση ιστοσελίδων στα Ελληνικά και έχει αρχή όχι όμως και τέλος. Καθημερινά πρέπει να βρίσκεις νέους εισερχόμενους συνδέσμους προς το σαιτ που κάνεις προώθηση.

Οι σύνδεσμοι αυτοί πρέπει να είναι ποιοτικοί και σχετικοί με το περιεχόμενο του ιστολογίου σου. Σε κάποια στιγμή θα δεις το σαιτ σου στην πρώτη σελίδα του google.gr όμως το SEO πρέπει να συνεχιστεί καθώς ο ανταγωνισμός δεν κοιμάται. 😉 Το SEO μοιάζει με τον μαραθώνιο καθώς η προετοιμασία και η εργασία είναι συνεχής όμως σταματάει μόνο τότε όταν το σαιτ κατεβεί από το δίκτυο. Τα αποτελέσματα έρχονται σταδιακά και η μηνιαία συνδρομή σε κάποια εταιρεία ή freelancer είναι η καλύτερη εγγύηση ότι το ιστολόγιο σου θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων για της λέξεις κλειδιά που σε ενδιαφέρουν.

Έτσι η δουλειά προώθηση ιστοσελίδων δεν έχει ποτέ τέλος. Όταν γίνεις καλός σε αυτήν τότε μπορείς να αναλαμβάνεις να την κάνεις και σε σαιτ πελατών σου.

Τι δουλειές μπορεί να κάνει κάποιος στο Ίντερνετ?

  • Κατασκευή ιστοσελίδων.
  • Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για της μηχανές αναζήτησης. (On page optimization)
  • Συγγραφή άρθρων για τα δικά σου project.
  • Συγγραφή άρθρων για πελάτες σου.
  • Link building είτε για σένα, είτε για πελάτες σου. (Off page optimization)
  • Δημιουγία θεμάτων, plugin για wordpress site
  • Web design στατικών σαιτ με html, css
  • Hosting σετάρισμα VPS, προσθήκη admin panel
  • Μεταφορά υπάρχοντος σαιτ σε νέο hosting

Τι μπορείς να κερδίζεις δουλεύοντας remote?

Δεν υπάρχει ταβάνι. Ο ουρανός είναι το ταβάνι. Δουλεύοντας στο Ίντερνετ κερδίζεις τόσο όσο αξίζεις. Όσο καλύτερος γίνεσαι, τόσοι περισσότεροι θα αναζητούν της υπηρεσίες σου. Η επαγγελματική ενασχόληση με το Ίντερνετ δεν είναι για τον καθένα, θέλει μεγάλη αυτοπειθαρχία, συνεχή μάθηση και παρακολούθηση τον νέων πραγμάτων αφού οι τεχνολογίες εξελίσσονται ταχύτατα και κάτι και αν θες να είσαι στο παιχνίδι πρέπει συνέχεια να αναβαθμίζεις της γνώσεις σου. Όμως σου προσφέρει εκτός από χρήματα και μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας να μπορείς να εργάζεσαι από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου αρκεί να έχεις γρήγορη ίντερνετ σύνδεση. Οι γνώσεις είναι στο κεφάλι σου και εσύ αποφασίζεις πως να της διαχειριστείς ώστε να συντηρείς την οικογένεια σου.

 

Drop Your Comment