Κατασκευή ιστοσελίδων

Πως δημιουργούμε μια ιστοσελίδα?

Τι σημαίνει ιστοσελίδα (web page)?

κατασκευή ιστοσελίδωνΕίναι μια σελίδα με κείμενο και φωτογραφίες γραμμένη σε word που εμφανίζετε σε έναν φυλλομετρητή (browser) (Firefox, Chrome, Opera, Safari, Internet Explorer κτλ)

Η σελίδα είναι μέρος ενός σαιτ η μεμονωμένη και βρίσκετε αποθηκευμένη σε κάποιο hosting. Γνωρίζοντας την διεύθυνση της (URL= http://onoma-sait) εμείς μπορούμε από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου να έχουμε πρόσβαση στην συγκεκριμένη σελίδα.

Τι είναι η γλώσσα HTML

HTML σημαίνει HyperText Markup Language . Είναι μια περιγραφική γλώσσα, ένας ειδικός τρόπος γραφής κειμένου ο οποίος βασιζεται σε οδηγίες (tags). Ο Web browser αναγνωρίζει αυτόν τον ειδικό τρόπο γραφής και εκτελεί τις εντολές που υπάρχουν σε αυτόν. Η HTML δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα για να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα? Πως κάνουμε βελτιστοποίηση για της μηχανές αναζήτησης? Πως κάνουμε προώθηση του σαιτ μας?

Το πρώτο πράγμα είναι η επιλογή του ονόματος. Και για να επιλέξουμε ένα καλό όνομα πρέπει να ξέρουμε γιατί φτιάχνουμε το συγκεκριμένο σαιτ? Αν πχ θέλουμε να φτιάξουμε ένα αθλητικό σαιτ με κύριο θέμα μια αθλητική ομάδα. (Ολυμπιακός) καλό είναι να αναζητήσουμε κατάλληλο όνομα που θα περιέχει την λέξη κλειδί μας ( Ολυμπιακός).

Δεύτερο βήμα είναι η επιλογή της εταιρείας που θα φιλοξενεί το σαιτ μας (hosting provider). Η επιλογή αυτή είναι από της σημαντικότερες αποφάσεις μας και πρέπει να μελετήσουμε πολύ προσεκτικά της εταιρείες που παρέχουν φιλοξενία. Από της δυνατότητες του hosting εξαρτάται κατά πολύ πόσο γρήγορα θα φορτώνει το σαιτ μας, αν θα είναι ασφαλές, αν θα μπορούν να μας παρέχουν backup καθημερινά που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας μας.

Τρίτο βήμα είναι η επιλογή με ποιον τρόπο θα κατασκευάσουμε το σαιτ μας. Έχουμε της γνώσεις να γράψουμε κατευθείαν τον κωδικό του, η θα επιλέξουμε κάποιον πρόγραμμα όπως το WordPress, Joomla, Drupal κτλ.

Ας πούμε ότι το φτιάξαμε το σαιτ. Τώρα έρχεται η ώρα να το προσθέσουμε σε directories, social networks κτλ. Πρέπει να δημιουργήσουμε εκτός από το περιεχόμενο του που πρέπει να είναι μοναδικό και σημαντικό αριθμό συνδέσμων που θα οδηγούν στην ιστοσελίδα μας.

Πρέπει να μάθουμε τι είναι CSS, PHP, data bases, CMS, Javascript και χίλια άλλα πράγματα που στην αρχή τουλάχιστον θα μας φανούν βουνό και σίγουρα θα μας αποθαρρύνουν από την απόφαση μας.

Δεν είναι εύκολη δουλειά η κατασκευή ενός σαιτ. Θέλει γνώσεις, μεράκι, αφοσίωση και καθημερινή σκληρή εργασία για να κατορθώσεις να κερδίζεις χρήματα από το σαιτ σου. Αλλιώς παραμένεις ένας απλώς ερασιτέχνης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.