Πως να κάνω επαγγελματικό blogging?

Επαγγελματικό blogging

Το blogging, η ελληνιστί αρθρογραφία σε ιστοσελίδα είναι ένας καλός τρόπος να κερδίσεις έξτρα εισόδημα. Μερικές φορές αυτό που ξεκίνησε ως έξτρα εισόδημα μπορεί να μετατραπεί σε μόνιμο εισόδημα. Έχει διαφορά μεγάλη όμως να είσαι ένας ευτυχισμένος ερασιτέχνης από το να κάνεις επαγγελματικό blogging.

Από εσένα εξαρτάτε.

έξτρα εισόδημαΓια να έρθουν όμως χρήματα στον λογαριασμό σου χρειάζεσαι μεγάλη, σταθερή και ποιοτική επισκεψιμότητα από μοναδικούς επισκέπτες.

Αυτοί οι επισκέπτες θα μπαίνουν στο blog σου καθημερινά, θα διαβάζουν τα άρθρα σου, θα κάνουν κλικ στης διαφημίσεις σου, θα αγοράζουν e-book, η υπηρεσίες και προϊόντα από εταιρείες όπου εσύ είσαι affiliate, και εσύ θα κερδίζεις έξτρα εισόδημα.

Γιατί να το κάνουν όμως? Αναρωτήθηκες ποτέ σου γιατί ένας ξένος και άγνωστος σε σένα άνθρωπος θα έπρεπε να κάνει όλα τα παραπάνω για να κερδίζεις ΕΣΥ χρήματα.

Αυτός τι θα κερδίσει? Μην σκέφτεσαι μόνο εσύ τη θα κερδίσεις, πρέπει η συνεργασία να είναι win-win και για τους δυο.

Οι Αμερικάνοι σε κάθε επαγγελματική συζήτηση το πρώτο πράγμα που ρωτάνε είναι “Εγώ τι θα κερδίσω, αν κάνω αυτό που θέλεις?” και έχουν απόλυτο δίκαιο αφού ο χρόνος τους μετριέται σε χρήμα και έχει κόστος.

Στην Ελλάδα ο χρόνος κυλά με αργούς ρυθμούς, οι άνθρωποι εργάζονται για λίγα χρήματα (σε σχέση με Αμερική), έχουν τεράστιο ελεύθερο χρόνο αφού οι μισοί Έλληνες, η δεν εργάζονται καθόλου,  η είναι άεργοι, η υποαπασχολούνται κάπου, έτσι για να λένε ότι βγάζουν μια δραχμή.

Στην Ελλάδα σημασία έχει το “πολιτικό δόντι”, ο “μπάρμπας βουλευτής”, το “μέσον” για να τσιμπίσεις μια θέση στο Δημόσιο, κατά προτίμηση σε Σώματα Ασφαλείας η Στρατό και να συνταξιοδοτηθείς με 25 χρόνια εργασίας, εκ τον οποίον τα μισά ήσουν άρρωστος η “κολυώμενος”.

Το καλύτερο φυσικά είναι να γίνεις Δήμαρχος σε μια πόλη με 1000-2000 κατοίκους 2 φορές και έτσι με 8 χρόνια εργασίας (ξάπλας δηλαδή σε δερμάτινη πολυθρόνα, αφού από σένα δεν εξαρτάται τίποτα) να θεμελιώσεις συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Αν όμως επιλέξεις να εργάζεσαι ως IT, θα πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να κερδίσεις εξαψήφιο αριθμό ευρώ.

Έξτρα εισόδημα από επαγγελματικό blogging

Από τι κερδίζει χρήματα ένας Blogger?

Υπάρχουν λεφτά στο Ίντερνετ?

Τα περισσότερα blogs στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα προσπαθούν να προσελκύσουν επισκέπτες δίνοντας τους δωρεάν πληροφορίες, κουτσομπολιά και τσόντες. Αυτές οι δωρεάν πληροφορίες δύσκολα θα σου φέρουν χρήματα.

Τι χρειάζεται να κάνεις για να ξεκινήσεις την δική σου επιτυχημένη επιχείρηση στο Ίντερνετ?

Η αρχή γίνετε με την δημιουργία ενός blog. Επιλέγεις μεταξύ blogger η wordpress. Αγοράζεις ένα όνομα από μια εταιρεία hosting καθώς και χώρο που θα φιλοξενεί το blog. Μπορεί και να είναι δωρεάν όμως είναι καλύτερα να έχεις δικό σου όνομα και αξιόπιστο hosting.

Μαθαίνεις να χειρίζεσαι την πλατφόρμα και το πρώτο σου blog είναι στον αέρα.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…..

Πρέπει να φροντίζεις να βρίσκεις καθημερινά μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να το πετύχεις είτε γράφοντας εσύ, είτε προσλαμβάνοντας freelancer που θα γράφουν για σένα.

Έχεις φτάσει στα μισά του έργου. Έχεις blog, έχεις μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο όμως πως θα σε βρίσκουν οι επισκέπτες σου? Γιατί τι να το κάνεις το τέλειο blog με τα εκπληκτικά flash αν το βλέπεις μόνο εσύ και οι κολλητοί σου? Εδώ βρίσκετε η λεπτή κόκκινη γραμμή που διαχωρίζει τον ερασιτέχνη από τον επαγγελματία που κάνει επαγγελματικό blogging

Χρειάζεσαι κόσμο, και μάλιστα στοχευμένο κοινό που θα είναι πιστό και χειραγωγημένο. Σηκώνεις λίγο την κουρτίνα για το πως λειτουργούν οι Έλληνες πολιτικοί.

Πρέπει να διαφημιστείς. Η διαφήμιση όμως κοστίζει ακριβά. Ήρθε η ώρα να μάθεις τι σημαίνει SEO (βελτιστοποίηση περιεχομένου για μηχανές αναζήτησης). Μετά από χιλιάδες ώρες αναζήτησης στο Δίκτυο, έχοντας διαβάσει ατέλειωτα e-books και παρακολουθήσει τη κάνουν τα golden big boys σε φόρουμ για webmasters και search engines νιώθεις ότι ήρθε ο καιρός να εξαργυρώσεις το πρώτο στου check.

Ο Blogger μοιάζει σε πολλά με τον Έλληνα πολιτικό. Ψάχνει πιστό, στοχευμένο κοινό, το χειραγωγεί με δωράκια (δωρεάν η επί πληρωμή), του δίνει πληροφορίες, υπηρεσίες και προϊόντα από τα οποία ΠΑΝΤΑ έχει ίδιων όφελος (affiliate programs). Και το κοινό τον ανταμείβει για της τεράστιες υπηρεσίες όχι προς το Έθνος, αλλά ξέρει εκείνο, με six figure $$$.

Μαθαίνεις νέες λέξεις όπως “affiliate programs, PPC, CPA, adsense, buysellads, chitika, SEO κτλ”. Έρχονται τα πρώτα κέρδη, και μπαίνεις στο καθημερινό κυνήγι του ευρώ. Και έτσι κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, παρακολουθείς analytics, κάνεις πειράματα και παίζεις ένα ατέλειωτο παιχνίδι με της μηχανές αναζήτησης προσπαθώντας να της εξαπατήσεις και να εμφανίζουν στο top 3 των αποτελεσμάτων τους για της δικές σου λέξεις κλειδιά της δικές σου ιστοσελίδες.

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό για το επαγγελματικό blogging. Αν τα σαιτ σου εμφανίζονται εκεί, θα έχεις χιλιάδες επισκέπτες, θα έχεις εκατομμύρια σελιδοπροβολές, χιλιάδες κλικ και πρόθυμες εταιρείες να διαφημιστούν.

Όταν φράσεις σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να σκεφτείς διαφορετικούς τρόπους Monetization που θα σου επιτρέψουν να μπεις στο ” six figure $ club “.

Τώρα όμως είσαι ακόμη στην αρχή και στην σκέψη για έξτρα εισόδημα……

1 Comment

Μανωλης Ισχακης |

February 28, 20129:46 am

Το internet είναι μια απο τις μεγαλυτερες τάσεις και όποιος ασχοληθεί μπορεί να κερδίσει αρκετά και σταθερά χρήματα. Οπως όλα όμως χρειάζονται επαγγελματισμό για να σου συμβεί.

Drop Your Comment