Κατασκευή blog

Ποιες είναι οι καλύτερες πλατφόρμες κατασκευής blog?

Τα παρακάτω script είναι τα καλύτερα για κατασκευή ιστολογίων. Το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και αν και σε γενικές γραμμές κάνουν την ίδια δουλειά (δημιουργία blog), κάποια θεωρούνται καλύτερα. Με την χρήση κάποιου blog script θα φτιάξετε το δικό σας ιστολόγιο και θα δείξετε στον κόσμο της δυνατότητες σας. Δοκιμάστε τα και δείτε ποιο ταιριάζει καλύτερα στης ανάγκες σας.

kataskevi-blog

1. WordPress.org

Ίσως το καλύτερο όλων, με περισσότερο από 60 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και τεράστια ποικιλία από template, και plugin που κάνουν σχεδόν τα πάντα. Οικονομική λύση είναι το WordPress.com όπου η πλατφόρμα παρέχει λιγότερες δυνατότητες από το self hosting όμως αξίζει να της ρίξεις μια ματιά.

2. b2evolution

Μια πλατφόρμα που καλύπτει της ανάγκες τόσο των αρχάριων bloggers όσο και επαγγελματιών (problogger & ΙΤ pro), με δυνατότητες μεσαίου CMS.

3. LifeType

Σκοπός του lifetype είναι να φτιάξετε ένα multi-user και multi-blogging platform με ισχυρή παρουσία σε κοινότητες bloggers.

4. Dotclear

Ξεκίνησε το 2002 από τον Olivier Meunier για να εξελιχθεί σε μια μεγάλη κοινότητα που το αγαπά και το υποστηρίζει.

5. Textpattern

Μου αρέσει γιατί είναι μικρό, στήνετε εύκολα και γρήγορα και δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε χώρο και bandwidth. Λίγο περισσότερα δωρεάν theme να είχε θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν περισσότεροι χρήστες.

6. Nucleus

Και εδώ πάσχει από καλά free theme, αλλιώς την δουλειά του την κάνει μια χαρά.

7. Serendipity

Ακόμη ένα PHP Weblog/Blog software με όμορφα template που έχουν well-documented web standards.

8. Pixie

Το σλόγκαν του είναι small, simple, website maker. Και κάνει ακριβώς αυτό.

9. Pivot

Εκτός από blogging tool φιλοδοξεί να κάνει και κάποια από τα πράγματα που κάνουν τα πιο μεγάλα CMS.

10. Chyrp

Μπορεί σε αυτή την κατάταξη να το έβαλα στην τελευταία θέση όμως το αγαπώ ιδιαίτερα καθώς είναι εύκολο στην χρήση του, και γρήγορα γίνετε εργαλείο δουλειάς. Το μόνο του μειονέκτημα τα λίγα καλά theme και plugin.

Συνήθως επιλέγουμε να δουλεύουμε με ότι έχουμε μάθει καλύτερα και ότι καινούριο προκαλεί κάποια δυσπιστά, τουλάχιστον στην αρχή, όμως καλό είναι να δοκιμάσεις όσα περισσότερα εργαλεία κατασκευής blog για να έχεις την εμπειρία να επιλέξεις ποιο σου κάνει για την κάθε δουλειά.

 

 

1 Comment

изработка на сайт |

July 18, 20129:04 am

WordPress and Dotclear is the best blogging platforms.

Drop Your Comment