Γιατί το SEO είναι απολύτως απαραίτητο για κάθε επαγγελματικό σαιτ;

Πως το SEO μπορεί να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να αυξήσει το πελατολόγιο της;

seo για επιχειρήσεις

SEO για μικρές επιχειρήσεις – Αυξήστε της οργανικές επισκέψεις στο σαιτ σας

Αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί θα πρέπει να κάνετε SEO για την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας το παρόν άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει, δίνοντας σας έτοιμες απαντήσεις δωρεάν.

Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει τη λέξη SEO εκατοντάδες φορές, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν βρήκατε τον απαραίτητο χρόνο για να εμβαθύνεται το τι σημαίνει, και πως η προώθηση ιστοσελίδων μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σας να εμφανίζεται σε καλύτερες θέσεις στης οργανικές αναζητήσεις της Google, αυξάνοντας τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας. Για να γίνει ακόμη ευκολότερο για κατανόηση μπορείτε να δείτε το SEO ως ένα πολύπλοκο και πολύπλευρο εργαλείο μάρκετινγκ, το οποίο φέρνει πραγματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Διάβασε Τι είναι το SEO και ποιος το χρειάζεται;

Τι σημαίνει SEO για μια επιχείρηση; Και γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Ας το δούμε από την αρχή.

Τι είναι το SEO;

Το SEO είναι ακρωνύμιο του Search Engine Optimization (βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για της μηχανές αναζήτησης), και είναι ο τρόπος που επέλεξε η Google να κάνει την κατάταξη τον σαιτ στην σελίδων αποτελεσμάτων της, έτσι ώστε τα πιο σχετικά δεδομένα να εμφανίζονται στην πρώτη και δεύτερη σελίδα μιας αναζήτησης. Ο αλγόριθμος της Google επιλέγει τις πιο σχετικές σελίδες χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

Τι είναι οι λέξεις κλειδιά;

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στον Πειραιά και κάνετε μια αναζήτηση από το κινητό σας τηλέφωνο για “μεταφραστικό γραφείο βουλγαρικών κοντά μου” η google θα εμφανίσει στα πρώτα 10 αποτελέσματα εκείνα τα γραφεία που κάνουν μεταφράσεις Ελληνικά – Βουλγαρικά  που έχουν γραφείο κοντά σας. Έτσι σας δίνει έτοιμη λύση ώστε να κάνετε την δουλειά σας. Επίσης θα εμφανίσει ιστοσελίδες οι οποίες ασχολούνται με μεταφράσεις της οποίες θεωρεί ότι είναι καταλληλότερες. Αν ο πελάτης είναι ευχαριστημένος από τα προτεινόμενα σαιτ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης η οποία κερδίζει πουλώντας του διαφημίσεις. Έτσι και οι δυο πλευρές είναι ευχαριστημένες.

Αν δουλέψετε επάνω στο επαγγελματικό σαιτ σας με της λέξεις κλειδιά και τα backlinks μπορείτε να πετύχετε καλύτερες κατατάξεις και από εκεί περισσότερους στοχευμένους επισκέπτες για την επιχείρηση σας.

Διάβασε: Έχω σαιτ δεν έχω όμως πελάτες, γιατί;

Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα και θέλει πολλές γνώσεις και εμπειρία για να ασχοληθείτε μόνοι σας με το αντικείμενο. Η συμβουλή μου είναι να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ή εταιρεία η οποία προσφέρει SEO ως υπηρεσία ώστε να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει το καλύτερο δυνατόν για την επιχείρηση σας.

Ας δούμε όμως 5 βασικά πράγματα τα οποία υποδηλώνουν γιατί το SEO είναι τόσο σημαντικό;

1. Βελτιώνει την προβολή του σαιτ σας βοηθώντας περισσότερους ανθρώπους να το επισκεφτούν.

2. Ενισχύει την αξιοπιστία της επιχείρησης, εμπνέει εμπιστοσύνη και καθορίζει το brand στους πελάτες σας.

3. Σας μεταφέρει ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σας.

4. Βελτιώνει το user experience και usability του σαιτ.

5. Με την χρήση Local SEO αυξάνετε το τοπικό traffic, engagements και conversions.

Μπορώ να προσθέσω και άλλους λόγους όμως θεωρώ τους παραπάνω αρκετούς ώστε να σας έχω τραβήξει το ενδιαφέρον να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες στο Ίντερνετ και να ενδιαφερθείτε όπως τόσοι άλλοι επιχειρηματίες μέχρι σήμερα. Κάθε ευρώ που επενδύετε σε SEO επιστρέφει στην επιχείρηση σας πολλαπλάσιο αυξάνοντας πωλήσεις, πελάτες και αναγνωρισιμότητα του brand σας.

seo-traffic

Το SEO είναι σχετικά ακριβό; Πόσο κοστίζει;

Σε σύγκριση με άλλες στρατηγικές μάρκετινγκ μπορεί να θεωρηθεί φθηνή επένδυση. Για παράδειγμα, στο pay-per-click, θα πρέπει να πληρώνετε στην Google για κάθε κλικ χωρίς να έχετε καμιά διασφάλιση ότι ο επισκέπτης θα αγοράσει κάτι από το μαγαζί σας. Το κόστος εξαρτάται από της ώρες εργασίας οι οποίες είναι απαραίτητες. Ναι είναι συνδρομητική υπηρεσία η οποία αν φτιαχτεί σωστά από την αρχή μπορείτε να κρατήσετε το κόστος σε οικονομικά επίπεδα. Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα του σαιτ σας, τον ανταγωνισμό και την επιθυμία ανάπτυξης που έχετε βάλει ως στόχο. Μια συζήτηση με κάποιον επαγγελματία SEO-τζή θα σας λύσει της απορίες.

Το SEO μπορεί να αργεί να φέρει αποτελέσματα όμως η καλή δουλειά κρατά για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα και δουλεύει 24/7. Ναι μεν χρειάζεται χρόνο και μεθοδική προσπάθεια για να αποδώσει όμως μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει άλλο εργαλείο μάρκετινγκ με το οποίο να μπορεί να συγκριθεί η απόδοση του. Η επιλογή από την αρχή του σωστού συνεργάτη είναι εξαιρετικής σημασίας από την δουλειά του οποίου εξαρτώνται τα καλά αποτελέσματα.

1 Comment

Βαγγέλης |

January 25, 20239:54 am

Πρέπει να κερδίζουν και οι δυο πλευρές, η κατάσταση να είναι win-win, αν κερδίζει μόνο ο ένας θα χαλάσει η δουλειά.

Drop Your Comment