11 τεχνικές που θα βοηθήσουν το σαιτ σας να γίνει καλύτερο

Τι πρέπει να έχει ένα σαιτ για να φτάσει στην πρώτη θέση στα αποτελέσματα του google;

3Στο Ίντερνετ υπάρχουν άπειρες ιστοσελίδες που έχουν φτιαχτεί για διάφορους λόγους, με το μεγαλύτερο μέρος αυτόν να είναι εγκατελειμένες από τους δημιουργούς τους. Αν βρίσκεστε στην φάση της δημιουργίας νέου σαιτ η blog και θέλετε να μάθετε ορισμένα πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην κατάταξη του στο SERP διαβάστε το παρακάτω άρθρο όπου περιγράφω 11 βασικά πράγματα που πρέπει να υπάρχουν αν θέλουμε να δούμε το ιστολόγιο μας στην πρώτη σελίδα της google.

1.    Ποικιλία. (Όπος στο τραπέζι σου αρέσει να υπάρχει μεγάλη ποικιλία με διάφορα φαγητά έτσι και στο link building οι σύνδεσμοι πρέπει να βρίσκονται σε αφθονία και από διαφορετικές πηγές.).
2.    Υπάρχουν 4 βασικοί παράγοντες που μπορούν να μας φέρουν στο σαιτ μας ποιοτικούς συνδέσμους από αξιόπιστες ιστοσελίδες με μεγάλο ειδικό βάρος. Όταν στο σαιτ μας έχουμε τους παρακάτω παράγοντες τότε και οι σύνδεσμοι έρχονται ευκολότερα:

•    Περιεχόμενο
•    Προσωπικές σχέσεις
•    Μοναδική αξία
•    Ειδίκευση

Διάβασε:  Τι να απαντήσω στης ερωτήσεις πελατών;

3.    Πρέπει να γράφουμε συχνά στο blog μας, αφού έτσι συνηθίζουμε τους αναγνώστες μας σε τακτά χρονικά διαστήματα να το επισκέπτονται για να διαβάσουν τα καινούρια άρθρα.

4.    Δημιουργήστε περιεχόμενο το οποίο εύκολα μπορεί να γίνει viral και να αναδημοσιευτεί σε χιλιάδες ιστολόγια και κοινωνικά δίκτυα. (εικόνες, meme, βίντεο, infographics).

5.    Δημιουργήστε σχέσεις με άλλους bloggers και γράψτε guest άρθρα, ανταλλάσοντας know how το οποίο να είναι χρήσιμο στους αναγνώστες σας.

Διάβασε : Θα περάσεις το t-shirt τεστ;

6.    Δημιουργήστε συμμαχίες, αντί να κάνετε εχθρούς. Οι κοινότητες των επαγγελματιών που ασχολούνται με SEO προώθηση ιστοσελίδων και κατασκευή σαιτ είναι μικρές και όλοι γνωρίζονται, οπότε όσο εύκολο είναι να εκτοξευτείτε στην κορυφή με ένα σωστό project, τόσο εύκολο είναι να εξοστρακιστείτε από την κοινότητα με ανάρμοστη συμπεριφορά.

7.    Ζούμε στο 2014 και η φυσική παρουσία στα 4 μεγάλα κοινωνικά δίκτυα είναι επιβεβλημένη. Δημιουργήστε τα ατομικά σας προφίλ σε google plus, facebook, twitter, pinterest και φροντίστε να είστε ενεργοί προσθέτοντας νέους φίλους. Επίσης φτιάξτε εταιρικές σελίδες για τα σαιτ όπου προσφέρεται υπηρεσίες η πουλάτε προϊόντα συντηρώντας τες ανάλογα. Μοιραστείτε το περιεχόμενο που δημιουργείται με όσο μεγαλύτερο αριθμό πραγματικών ατόμων σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα. Οι μηχανές αναζήτησης ακολουθούν την ανθρώπινη συμπεριφορά και όταν ένα περιεχόμενο αναδημοσιεύεται αυτό σημαίνει ότι έχει κάποια αξία.

Διαβάστε : Πληρώνετε ακόμη για SEO;

8.    Αφιερώστε χρόνο να κατασκευάσετε το όνομα σας, ή το όνομα του σαιτ όπου εργάζεστε αφού το brand name θα δουλέψει για εσάς στο μέλλον.

9.    Μάρκετινγκ σχολίων. Όταν σχολιάζεται ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, επιδεικνύοντας ειδίκευση και γνώση του αντικειμένου τότε θέτετε τα θεμέλια για να ακολουθήσουν δεκάδες και χιλιάδες σχόλια.

10.    Οι λέξεις κλειδιά πρέπει να έχουν ποικιλία και να μοιράζονται ισόποσα δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό link profile, το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί ποινή από την google.

11.    Προσέξτε να λαμβάνεται συνδέσμους από σελίδες που βρίσκονται στο google index. Έτσι θα έρθει και traffic προς την σελίδα σας αλλά και ο σύνδεσμος θα έχει αξία.

Αυτές οι συμβουλές δεν είναι οι μοναδικές για να κατασκευάσετε ένα σαιτ το οποίο θα γίνει brand, θα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και θα σας κάνει πλούσιους, όμως αν της ακολουθήσετε θα έχετε κάνει το σωστό πρώτο βήμα. Και μην ξεχνάτε ότι όλα τα πράγματα αρχίζουν από ένα μικρό, πρώτο βήμα.

Drop Your Comment