seo-proothisi-istoselidon

5 τεχνικές link building που πρέπει να αποφεύγεις

Το link building είναι το πιο επίπονο κομμάτι στην προώθηση ιστοσελίδων

Το link building πάντα ήταν επίπονη, χρονοβόρα και σκληρή διαδικασία την οποία οι περισσότεροι προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να την αυτοματοποιήσουν. Η δημιουργία όμως εισερχόμενων συνδέσμων ήταν και παραμένει το άλφα και το ωμέγα στην προώθηση ιστοσελίδων οπότε αν θέλεις να δεις το σαιτ σου στην πρώτη σελίδα της google.gr έχεις δυο επιλογές:

  1. Να δημιουργείς μόνος σου εισερχόμενους συνδέσμους από ποιοτικά και σχετικά σαιτ, χειροκίνητα και συνέχεια.
  2. Να κάνεις αυτήν την εργασία outsourced σε κάποια SEO εταιρεία, ή freelancer SEO optimizer σε Κίνα ή Ινδία προσευχόμενος να μην σε κάψει.

Δες πως μπορείς να την πατήσεις με Ινδούς SEO-τζήδες

Ψάχνεις για SEO προώθηση site;

[box]Τι να αποφύγεις στην προώθηση ιστοσελίδας[/box]

seo-proothisi-istoselidon
seo-proothisi-istoselidon

Η δημιουργία συνδέσμων προς το σαιτ σου δεν ήταν ποτέ τόσο προκλητική και αντιφατική καθημερινή εργασία όπως είναι τώρα.

– Το σαιτ σου χρειάζεται συνδέσμους για να λάβει καλύτερη θέση στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της google.
– Εσύ φοβάσαι ότι οι λάθος σύνδεσμοι θα οδηγήσουν σε ποινή από την google.

Έτσι πρέπει να επιλέξεις από της δυο παραπάνω επιλογές ελπίζοντας ότι θα κάνεις το σωστό. Έλα χαλάρωσε τα πράγματα δεν είναι ποτέ ασπρόμαυρα. ΄-)

Ας δούμε μαζί ποια είναι τα χοντρά λάθη τα οποία μπορείς να αποφύγεις έτσι ώστε να μην ξυπνήσεις τον ζωολογικό κήπο της γκουκλ και να πετύχεις πρώτες θέσεις για της λέξεις κλειδιά που σε ενδιαφέρουν. Αν ακολουθήσεις την κοινή λογική δεν θα πέσεις σε αυτές της παγίδες.

[box]5 τεχνικές link building που να αποφύγεις όταν κάνεις προώθηση σαιτ[/box]

  1. Links από σελίδες που έχουν χιλιάδες εξερχόμενους συνδέσμους. Όταν δεις ένα άρθρο που έχει μερικές χιλιάδες σπαμ σχόλια είναι λάθος να αφήσεις και εσύ το δικό σου σχόλιο εκεί. Αναζήτησε σχετικά άρθρα και ιστολόγια που δημιουργούν περιεχόμενο στον κλάδο σου και γράψε εκεί ένα σχόλιο που θα προάγει τον διάλογο.
  2. Όλα τα backlinks που δημιουργείς έχουν exact match anchor text (την ίδια ακριβώς λέξη κλειδί). Φτιάξε έναν λογαριασμό στο ahrefs και δες στο link profile σου, ποιες λέξεις κλειδιά εμφανίζονται περισσότερο. Σταμάτα να της χρησιμοποιείς, και τα νέα links φτιάξε τα με συνώνυμες λέξεις ή χρησιμοποίησε παραλλαγές όπως (http://www.problogger.gr, www.problogger.gr, problogger.gr, όνομα του σαιτ, όνομα της εταιρείας, προσωπικό σου όνομα). Προσπάθησε στο link profile σου καμιά λέξη κλειδί να μην ξεπερνά το 10-12%.

Διάβασε μια κριτική για το καλύτερο εργαλείο ανάλυσης συνδέσμων

Δες ένα εργαλείο για SERP tracking και ανάλυση συνδέσμων

Πως είναι δομημένο σωστά ένα link profile;

  1. Σύνδεσμοι από σελίδες που δεν υπάρχουν στο google index. Εάν ένα σαιτ δεν υπάρχει στο google index οι λόγοι μπορεί να είναι να είναι τιμωρημένο γιατί δεν σέβεται τους κανονισμούς της γκουκλ και αν η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο το θεωρεί βλαβερό, εσύ από εκεί θα πάρεις σύνδεσμο;
  2. Ιστοσελίδες που δεν έχουν αξία. Σελίδες που δεν έχουν pagerank ή είναι n/a δεν ενδείκνυται για λήψη συνδέσμων και πρέπει να αποφεύγονται για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι μπορεί να επιφέρει ποινή και ο δεύτερος είναι ότι χάνεις άδικα τον πολύτιμο χρόνο σου.
  3. Σάιτ που έχουν την ίδια IP ( C-class) αφού ενδεχομένως μπορεί να συμμετέχουν σε δίκτυο συνδέσμων και τώρα τελευταία η γκουκλ τιμωρεί τέτοια δίκτυα.

[box]Το SEO/SEM είναι μαραθώνιος[/box]

[sociallocker]Η προώθηση ιστοσελίδων δεν είναι επιστήμη, είναι όμως ένα συνονθύλευμα από στρατηγικές και τακτικές που σου επιτρέπουν να πετυχαίνεις καλύτερες θέσεις στην κατάταξη των αποτελεσμάτων στο SERP και όσο θα υπάρχει google θα υπάρχει και SEO. Είναι όμως καλύτερα να παίζεις με τους κανόνες της μηχανής παρά να τους παραβαίνεις, αφού το παιχνίδι παίζεται πάντα στο γήπεδο της γκουκλ και εσύ είσαι πάντα φιλοξενούμενος. Μην το ξεχνάς αυτό ποτέ, αν και πολλές φορές θα σου το υπενθυμίζουν.[/sociallocker]

Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το στο google plus 😉

 

Drop Your Comment