The Best Backlink Analysis Tool – Ahrefs.com

Είναι το Ahrefs.com το καλύτερο εργαλείο ανάλυσης συνδέσμων στον κόσμο?

Αν πρέπει να απαντήσω με ένα ναι ή ένα όχι θα πω ΝΑΙ. Το ahrefs είναι το καλύτερο εργαλείο ανάλυσης link που έχω χρησιμοποιήσει. Είναι απόλυτα επαγγελματικό εργαλείο που μου προσφέρει την δυνατότητα τεκμηρίωσης στον πελάτη τι, γιατί και πως.  Αν θέλεις να κάνεις επαγγελματική ανάλυση σε ένα link profile ενός σαιτ η χρήση του ahrefs επιβάλλεται. Οι σύνδεσμοι είναι το παν στο SEO και μαζί με το anchor text είναι τα δυο πιο βασικά πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις όταν κάνεις επαγγελματική προώθηση ιστοσελίδων. Οφείλω όμως εδώ να προσθέσω ότι πάντα ελέγχο τα αποτελέσματα που βλέπω στο ahrefs με τα αποτελέσματα από άλλα τρία SEO εργαλεία.

 • Majesticseo
 • Open site explorer
 • Link research tools

Έτσι είμαι σίγουρος ότι έχω μπροστά μου την καλύτερη εικόνα για τους εισερχόμενους συνδέσμους και της λέξεις κλειδιά του σαιτ που αναλύω, και μπορώ να τεκμηριώσω στον πελάτη μου:

 1. γιατί το σαιτ του βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης της google.
 2. τι χρειάζεται για να ανεβεί στην επιθυμητή θέση.
 3. πόσο θα κοστίσει η άνοδος.

Αυτά άλλωστε είναι τα τρία βασικά ερωτήματα κλειδιά που πρέπει να ενδιαφέρουν κάθε πελάτη, συν τα:

 1. ROI (return in investment) δηλαδή πότε θα κάνω απόσβεση της επένδυσης μου.
 2. Κέρδος

Δεν υπάρχει κανείς άλλος λόγος να δημιουργήσεις μια εμπορική ιστοσελίδα και να μπαίνεις στην καθημερινή διαδικασία να μετράς μοναδικούς επισκέπτες, pageviews, bounce rate κτλ, αν δεν ξέρεις γιατί το κάνεις, πότε θα κάνεις απόσβεση της επένδυσής σου και τι συνολικά κέρδη θα έχεις.

Πως γεννήθηκε το ahrefs;

Το ahrefs προέκυψε από μια παρέα νέων Ουκρανών που το 2011 κατάφεραν να φτιάξουν δικό τους λογισμικό το οποίο έχει:

 1. δική του μηχανή αναζήτησης
 2. δικό του ευρετήριο.

Έτσι έχουν απόλυτο έλεγχο στα αποτελέσματα τους και δεν εξαρτώνται από τρίτους. Όταν έχεις την φιλοδοξία να είναι μεγάλος έτσι λειτουργείς. Τα ονόματα τους είναι: Dmitry Gerasimenko, Anna Ignatenko, Igor Pikovets, Nataliia Lytvyn, Eugene Lykhovyd και Andrii Antiukhov. Το λογισμικό τους σήμερα, όπως αναφέρουν και στο σαιτ τους κάνει καθημερινό crawl σε περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια σελίδες την ημέρα.  Και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης αν αυτό είναι πολύ η λίγο. Το google bot καθημερινά επισκέπτεται μόλις 3 φορές περισσότερες. 🙂 Αν αναρωτιέστε από που προέκυψε το όνομα τους δείτε στην γλώσσα html το “a href” που χρησιμοποιείτε για να δείξει έναν σύνδεσμο. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Σιγκαπούρη.

Τι είναι το σαιτ Ahrefs.com;

Το μεγαλύτερο ευρετήριο ζωντανών συνδέσμων με 240.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Το σαιτ  Ahrefs.com είναι το καλύτερο εργαλείο για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με προώθηση ιστοσελίδων στης μηχανές αναζήτησης. Η φράση SEO analysis κουμπώνει με την φράση SEO specialists και γίνεται ένα, δίνοντας την καλύτερη ανάλυση συνδέσμων ενός σαιτ στην οθόνη του υπολογιστή σας. Στο σαιτ του ahrefs μπορείτε να κάνετε πλήρη ανάλυση κάθε σαιτ, να δείτε όλους τους εισερχόμενους και εξερχόμενους συνδέσμους, αν είναι dofollow η όχι, αν είναι sitewide η όχι, αν είναι text ή redirect, να δείτε της λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιεί, να δείτε από τι TLD έχει συνδέσμους καθώς και κάθε μέρα πόσους νέους συνδέσμους έκανε η έχασε. Και το ποιο βασικό. Βλέπετε από πόσα domain έχετε συνδέσμους και πόσοι είναι συνολικά. Στο SEO μετράει πόσα domain συνολικά έχουν σύνδεσμο προς το σαιτ μας και με τι λέξεις κλειδιά το συνδέουν. Εύκολα μπορείτε να δείτε αν ένα σαιτ έχει φυσικό link προφίλ η είναι γεμάτο με λέξεις κλειδιά.

Σε τι διαφέρει το ahrefs από τους ανταγωνιστές του;

Στο ahrefs συνήθως βλέπω το μεγαλύτερο ποσοστό συνδέσμων, στο majesticseo και στο LRT ελαφρός λιγότερα με το OSE να είναι τελευταίο. Έτσι ξέρω από που έχω συνδέσμους προς το σαιτ μου και από που πρέπει να εντείνω της προσπάθειες για να αποκτήσω και άλλους, αφού αυτό που μετράει στην προώθηση ιστοσελίδων είναι ο αριθμός των domain που έχουν σύνδεσμο προς το σαιτ μου να αυξάνει συνεχώς. Όχι τόσο ο συνολικός αριθμός των συνδέσμων αλλά ο συνολικός αριθμός τον domain.

Θα το συγκρίνω στο παρακάτω infographic με το majesticseo, και το open site explorer, αφού εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ και τα τρία σαιτ για να κάνω ανάλυση του link profile ενός σαιτ.

comparison between ahrefs,ose,majesticseo

 

Πως να χρησιμοποιήσω το σαιτ ahrefs.com;

Χρειάζεται να κάνω έναν λογαριασμό στην ιστοσελίδα που είναι δωρεάν και μου επιτρέπει να ρίξω μια γρήγορη ματιά σε ορισμένες παραμέτρους στο σαιτ που θέλω να ελέγξω. Αν θέλω να έχω απόλυτο έλεγχο στα στατιστικά μου μπορώ να επιλέξω κάποιο από τα τρια συνδρομητικά πακέτα:

 • professional με μηνιαίο κόστος 79$ που μου δίνει 5000 αποτελέσματα και 60 SEO Reports.
 • elite με μηνιαίο κόστος 179$ που μου δίνει 15000 αποτελέσματα και 180 SEO Reports.
 • enterprize με μηνιαίο κόστος 499$ που μου δίνει 30000 αποτελέσματα και 300 SEO Reports.

Ο δωρεάν λογαριασμός είναι για να δείξει της δυνατότητες του λογισμικού, αν είστε επαγγελματίας SE Optimizer η συνδρομή είναι υποχρεωτική. Το εργαλείο που χρειάζομαι ονομάζεται Ahrefs Site Explorer και είναι η Mercedes στην SEO ανάλυση. Εισάγω το σαιτ που θέλω να μελετήσω και voila τα αποτελέσματα είναι στην οθόνη μου. 🙂 Στο παράδειγμα παρακάτω χρησιμοποιώ το σαιτ http://acer-notebookbg.com/ για να δείξω πως είναι ένα σωστά φτιαγμένο link profile.

ahrefs site explorer

Με ενδιαφέρει να δω αν οι εισερχόμενοι σύνδεσμοι είναι dofollow ή όχι καθώς επίσης και αν έχω συνδέσμους από Κυβερνητικά η Εκπαιδευτικά σαιτ, τα οποία φυσικά έχουν μεγαλύτερη αξία, αν και προτιμώ τα σχετικά λινκ από ιστοσελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο με το δικό μου.

 01

Εδώ βλέπω από ποια TLD προέρχονται οι εισερχόμενοι σύνδεσμοι.

04

Η ανάλυση των λέξεων κλειδιών που χρησιμοποιούνται σε ένα σαιτ είναι εξαιρετικής σημασίας και δείχνει αν το σαιτ είναι spammy ή όχι. Όσοι έχουν ποντάρει στο url, στο brand name και σε μερικές βασικές λέξεις κλειδιά δεν είδαν ποτέ το σαιτ τους να επηρεάζεται από τον ζωολογικό κήπο της γκούκλ. (panda, penguin update)

 

05

Από ποια σαιτ έρχονται οι σύνδεσμοι προς το δικό μου; Ο παρακάτω πίνακας δίνει πλήρη ανάλυση.
07

Το σαιτ Ahrefs.com έχει ακόμη τρία χρήσιμα εργαλεία για ανάλυση url. Αυτά είναι:

 •  Backlinks report

Αν έχουμε πρόσβαση σε ένα σαιτ μπορούμε να δούμε όλα τους συνδέσμους που έχει πιστοποιώντας την ιδιοκτησία η χειρισμό μας στο σαιτ.

 • Domain Comparison

Με αυτό το εργαλείο έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε σύγκριση μεταξύ διαφορετικών domain.

 • Batch Analysis

Εδώ βλέπουμε όλους τους συνδέσμους ενός σαιτ συν τα referring domains και τα IP’s.

Τι είναι το λογιστικό ahrefs συνοπτικά:

 1. Ιδιόκτητη μηχανή αναζήτησης συν ιδιόκτητο ευρετήριο, χωρίς τρίτα μέρη και με την μεγαλύτερη βάση δεδομένων για συνδέσμους, με δυνατότητα προσέγγισης 6 δις σελίδων το 24-ώρο.
 2. Ταχύτατη ανανέωση της βάσης συνδέσμων ανά 15-30 λεπτά, γεγονός που σημαίνει ότι πάντα θα βλέπετε τους νέους συνδέσμους που δημιουργούνται προς το σαιτ σας ΠΡΏΤΟΙ.
 3. Πλήρη στατιστική ανάλυση του σαιτ σας για να ξέρετε τι πρέπει να βελτιώσετε και πότε έτσι ώστε να πετύχετε καλύτερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών όπως η google, bing, yahoo, yandex.
 4. Βλέποντας τους εισερχόμενους συνδέσμους καθώς και τα domain από όπου έρχονται έχετε άμεση δυνατότητα αντίδρασης σε περίπτωση επίθεσης negative SEO από κακόβουλους ανταγωνιστές.
 5. Μέτρηση των social signals στα Facebook likes & shares, twitter tweets και Google plus one.
 6. Το σαιτ είναι μεταφρασμένο σε 8 γλώσσες (Αγγλικά, Ρωσικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ισπανικά, Ιαπωνικά και Πορτογαλικά) έτσι ώστε περισσότεροι SEO master’s να το χρησιμοποιούν στην μητρική τους γλώσσα. Ελπίζω κάποια στιγμή να μεταφραστεί και στα Ελληνικά, αν και μικρή αγορά.
 7. Έχει δικό του page rank ποιότητας της κάθε ιστοσελίδας όπως η google χρησιμοποιεί το PR. Ονομάζεται AR και είναι ένδειξη για την ποιότητα του κάθε σαιτ. Φυσικά όσο υψηλότερο τόσο καλύτερα.

Νομίζω ότι αυτά αρκούν για να δοκιμάσετε την υπηρεσία ahrefs και αν σας αρέσει να κάνετε συνδρομή τουλάχιστον στο πρόγραμμα professional. Θα είναι τα καλύτερα 79$ που ξοδεύεται τον μήνα αφού θα έχετε το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

Δείτε και το αντίστοιχο βίντεο

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ:

Ревю на Ahrefs.com

http://seoteo.info/ahrefs/

http://she-seo.net/fortgeschrittene/offpage/alternativen-zum-yahoo-site-explorer/

http://www.jonathanlindahl.dk/ahrefs-guide/

http://www.conversion.com.br/blog/ahrefs-site-explorer-ferramentas-de-analise-de-backlinks/

http://www.seobook.com/ahrefs-review