Πως να κάνετε προώθηση στο blog σας

BloggerΣτο problogger.gr δίνουμε συμβουλές πως να κάνετε μόνοι σας προώθηση σε ένα σαιτ. Στο σημερινό άρθρο θέλω να προτείνω μερικές συμβουλές για προώθηση ειδικά για blog.

Ας αρχίσουμε με το τι είναι ένα blog. Ένα ημερολόγιο όπου ο συγγραφέας του γράφει για προσωπικά πράγματα, ή πράγματα που τον ενδιαφέρουν.

Ας αρχίσουμε από το Α.

Α. Το περιεχόμενο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι.

Αν γράφεις για ενδιαφέροντα και συναρπαστικά πράγματα σίγουρα θα βρεις αναγνώστες που θα τα διαβάσουν. Τα καλά άρθρα όπως “4 φιλικές συμβουλές για την δημιουργία επαγγελματικού blog” θα φέρουν ξανά τον επισκέπτη στο ιστολόγιο σου και εκείνος θα διαδώσει τους συνδέσμους στα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιεί. Κάνοντας έτσι την καλύτερη προώθηση.

Β. Εξειδίκευση στο αντικείμενο. Όπως ακριβώς κάνει αυτό το blog. Εδώ γράφω για SEO και για τεχνικές προώθησης και βελτιστοποίησης έτσι ώστε το blog σου να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα για της λέξεις που σε ενδιαφέρουν. Ο λόγος που διαβάζεις αυτά τα άρθρα είναι γιατί ενδιαφέρεσαι για SEO, αν έψαχνες για συνταγές μαγειρικής δεν θα ήσουν εδώ. ΄-)

2. Προκάλεσε τους αναγνώστες σου

Τα σχόλια των αναγνωστών είναι πολύ σημαντικά. Μην το ξεχνάς αυτό. Όσο περισσότερα σχόλια, τόσο φρέσκο περιεχόμενο, εννοείτε ότι δημοσιεύεις σχόλια σχετικά με το αντικείμενο του άρθρου και κάνεις διάλογο με τους αναγνώστες σου. Σε κάθε άρθρο καλό είναι να υπάρχει πεδίο διαλόγου και συζήτησης. Γράφε έτσι που να υπάρχουν ερωτήσεις ή ο αναγνώστης να θέλει να αφήσει μια γνώμη. Κερδίζετε και οι 3. Εσύ, η Google, και οι αναγνώστες που θα διαβάσουν τα σχόλια και θα βρουν ενδιαφέροντα πράγματα.

3. Να είσαι κοινωνικός.

Τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, Google +, Twitter, Pinterest κλπ φτιάχτηκαν για να διαδίδονται οι σύνδεσμοι. Έτσι κερδίζεις χιλιάδες συνδέσμους προς το ιστολόγιο σου φυσικά και σταδιακά, από τους δεκάδες αναγνώστες που είδαν κάτι στο blog σου που τους άρεσε και θέλουν να το μοιραστούν με τους φίλους τους.

Χρησιμοποίησε τα RSS feeds, χωρίς να φοβάσαι για το διπλό περιεχόμενο.Η google καταλαβαίνει τα RSS feeds και δεν τα θεωρεί διπλό περιεχόμενο.

4. Διαφήμισε το blog σου παντού.

Βρες blogs που έχουν σχετικό περιεχόμενο με το δικό σου και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες τους να γράψεις ως guest blogger μερικά άρθρα. Έτσι θα κερδίσεις καλά λινκ από καλά και σχετικά blog, καθώς επίσηςκαι πρόσβαση σε ένα νέο κοινό που θα χαρεί να διαβάσει κάτι νέο.

4 μικρά όμως σημαντικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις καλύτερη τοποθέτηση στα αποτελέσματα αναζήτησης της μηχανής. Όλο το παιχνίδι άλλωστε εκεί παίζεται….όμως περισσότερα για το θέμα σε επόμενο άρθρο…

Drop Your Comment