Πως να διαφημίσω το blog μου εύκολα;

link buildingΈχετε ένα blog, αλλά κανένας δεν το ξέρει; Κανένας δεν το επισκέπτεται, και εσείς στενοχωριέστε; Ποιος ο λόγος ύπαρξης ενός ιστολογίου αν δεν έχει επισκέπτες; Η κατασκευή blog είναι η αρχή, όμως για να ολοκληρωθεί πρέπει να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης για να μπορέσει να προσελκύσει επισκέπτες. Ας μοιραστώ μαζί σας μερικές ιδέες για το πως γίνετε προώθηση ενός blog.

1. Link building – ψάξε για συνδέσμους που είναι σχετικοί με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου. Όσο καλύτερο page rank έχουν τόσο καλύτερα, όπως και καλό είναι να προέρχονται από authority sites.  Δοκίμασε να κάνεις 3 way ανταλλαγές, δηλαδή το σαιτ Α έχει σύνδεσμο προς το σαιτ Β, το σαιτ Β όμως έχει σύνδεσμο προς το σαιτ Γ. Κάνε σχόλια σε blog που είναι στην δική σου niche τα οποία προάγουν τον διάλογο και έχουν κάποια λογική. Μην στέλνεις spam στα άλλα ιστολόγια που θέλεις να δημιουργήσεις δεσμούς φιλίας. Σχολίαζε πάντα σκεπτόμενος θετικά. Δημιούργησε blog δορυφόρους, όπου μπορείς να γράφεις μερικά κείμενα το μήνα και να προσθέτεις link προς το blog σου.

2. Χρησιμοποίησε τα Κοινωνικά Δίκτυα. Γι αυτόν τον λόγο υπάρχουν. Εκεί μπορείς να βρεις δεκάδες, αν όχι χιλιάδες άτομα τα οποία μπορείς να τα κατευθύνεις στην δική σου ιστοσελίδα. Φτιάξε λογαριασμούς, στο Twitter και το Facebook και “λιώσε” στο chat. Ο μέσος άνθρωπος επισκέπτεται αυτά τα σαιτ κοινωνικών γνωριμιών για χαβαλέ και πλάκα, οπότε μην περιμένεις να έχεις βαθυστόχαστες συνομιλίες με άτομα υψηλού επιπέδου.  Το 70% των ατόμων εκεί έχουν νοητικό επίπεδο 12-χρονου παιδιού. Χαλαρές, ανάλαφρες συζητήσεις με θέματα γενικά και να περνά η ώρα. 1 ώρα την ημέρα είναι υπέρ αρκετή, μην χάνεις τον καιρό σου άσκοπα. Τα δίκτυα αυτά είναι ο τόπος όπου ένας καλός “κράχτης” θα τραβήξει τον επισκέπτη στην ιστοσελίδα και αυτό είναι αρκετό.

3. Γράψε ενδιαφέροντα άρθρα που μπορούν να προσελκύσουν την προσοχή του χρήστη. Αν έχεις εξειδίκευση στο αντικείμενο, μοιράσου της γνώσεις σου, άλλοτε δωρεάν και άλλοτε επι πληρωμή, ανάλογα με την περίσταση. Οι άνθρωποι αγαπούν να λαμβάνουν δωρεάν δωράκια, το 30% από αυτούς που τους έχεις δώσει κάτι, η τους έχεις βοηθήσει θα σου το ανταποδώσουν. Αυτό είναι το δικό σου κέρδος. ΄-)

4. Offline promotion – Τα μεγάλα blog ή site τα οποία έχουν χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, με μεγάλες ομάδες ατόμων που τα υποστηρίζουν, και budget αρκετών χιλιάδων ευρώ το μήνα, έτσι ώστε να διαφημίζονται συνεχώς, πολύ δύσκολα θα τα ανταγωνιστείς αφού το μεγάλο ψάρι πάντα τρώει το μικρό.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι η διαφήμιση από στόμα σε στόμα. Πες στους φίλους σου για τα project με τα οποία ασχολείσαι και “παίξε” με το facebook. Μια καλή λύση είναι και η χρήση mail list, συγκέντρωνε email και στέλνε τους τα νέα σου άρθρα.
Τα πάντα είναι στο χέρι σου, και από σένα εξαρτάται πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις το blog σου.

Drop Your Comment