Πως φτιάχνεις ένα μικρό, κερδοφόρο blog στην Ελλάδα?

Πολλοί με ρωτάνε “Πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό, κερδοφόρο blog στην Ελλάδα?” και να κερδίζουμε τουλάχιστον από 1 ευρώ την ημέρα, και σήμερα θέλω να δείξω τον τρόπο. Δεν είναι ο μοναδικός τρόπος φυσικά, απλά είναι κατευθυντήριες γραμμές, που ο καθένας σας μπορεί να ακολουθήσει η να χαράξει δικούς του δρόμους. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία.

pro-blogging

Ξεκινάω από 2 πράγματα. Για τι πράγμα θα γράφω, και που μπορώ να βρίσκω πληροφορίες?

Ας προσδιορίσω και τον μέσω Έλληνα χρήστη Ίντερνετ ο οποίος σκέφτεται να φτιάξει ένα δικό του blog:

Καταλαβαίνει αγγλικά, σε επίπεδο τουλάχιστον προφορικό, και ξέρει ότι, ότι πληροφορίες χρειαστεί θα της βρει στην Αγγλική γλώσσα, οπότε όσο καλύτερα την γνωρίζει, τόσο καλύτερα γι αυτόν.

– Έχει κάποια εξοικείωση με τους υπολογιστές. Αν καταφέρει να δημοσιεύσει ένα σχόλιο κάτω από αυτό το άρθρο τότε βρίσκετε στον σωστό δρόμο. 😉

Είναι ενθουσιώδεις, αφού έχει κάνει την έρευνα αγοράς του, έχει διαβάσει και συμμετέχει ενεργά σε εξειδικευμένα forum και blogs όπου συνεχώς μαθαίνει καινούρια πράγματα και γίνετε καλύτερος.

Αφού έχουμε προσδιορίσει το 70% των μέσων αρχάριων χρηστών που θέλουν να δοκιμάσουν να φτιάξουν ένα δικό τους blog και να κερδίζουν χρήματα από αυτό, ας θέσουμε και το χρονικό πλαίσιο :

Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε πολύ χρόνο για να συντηρήσετε το blog, οπότε αυτόματα επιλέγετε μια πλατφόρμα δημιουργίας blog, το blogspot πχ., αφού είναι πολύ εύκολη στην εκμάθηση και δεν θέλει πολύ δουλειά για να στηθεί ένα ιστολόγιο. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε ένα μικρό ιστολόγιο το οποίο θα έχει συγκεκριμένο θέμα, και θα το αναλύει γενικά, και όχι ειδικά, προσφέροντας γενικές πολύτιμες πληροφορίες, παρά εξειδικευμένη γνώση.

Δεν έχετε ειδικές γνώσεις στον τομέα, που έχετε επιλέξει να γράφετε. Μπορείτε όμως να βρείτε πληροφορίες στο Ίντερνετ, κάνοντας έρευνα και να διασκευάσετε και φιλτράρετε τα αποτελέσματα, δίνοντας την δική σας άποψη για το εκάστοτε θέμα. Να ένα παράδειγμα: Blog για βιομάζα, θέρμανση με pellet, φωτοβολταϊκά συστήματα, γεωθερμία και ανεμογεννήτριες.

Δεν θα χρησιμοποιήσετε πληρωμένες υπηρεσίες. Το Ίντερνετ προσφέρει δωρεάν προγράμματα και εμείς θα τα χρησιμοποιήσουμε. Προσπαθώντας να κρατήσετε όσο το δυνατόν χαμηλά το κόστος λειτουργίας του ιστολογίου θα βασιστείτε στης δικές σας δυνάμεις και στον δικό σας ελεύθερο χρόνο.

Ποιος είναι ο σκοπός του χαμένο χρόνο, για εσάς και για μένα; Μπορεί να θεωρηθεί χαμένος χρόνος όταν έμαθες κάτι καινούριο;

– Να περάσουμε μαζί, με όσους έχουν την θέληση και τον χρόνο να διαβάσουν όλη τη διαδικασία δημιουργίας μιας μικρής ιστοσελίδα.

– Να εμφανίσουμε το blog μας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης και να καταφέρουμε να έχουμε μια συνεχής, καθημερινή, κίνηση επισκεπτών.

– Να γράφουμε στο ιστολόγιο μας 1 φορά την εβδομάδα και να κερδίζουμε τουλάχιστον 1 ευρώ την ημέρα από της διαφημίσεις που εμφανίζονται στο blog μας.

Σκοπός μας λοιπόν είναι να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα που να φέρνει κέρδος, και μετά άλλη μια, άλλη μία η να επιλέξουμε να επικεντρώσουμε της προσπάθειες μας σε μια μοναδική, αναπτύσσοντας την και κάνοντας την επαγγελματική ενασχόληση.

Ξέρω ότι κάποιοι είστε ανυπόμονοι να αρχίσουμε και να μπούμε στα βαθιά. Θα σας πω ότι έχουμε ήδη αρχίσει….

4 Comments

Xάρης |

March 13, 20127:13 pm

καταπληκτικό άρθρο.. είναι πολύ καλό να ξεκινήσουμε το blogging ενεργά στην Ελλάδα!

εργασία από το σπίτι |

March 14, 20121:30 pm

Χαίρομαι που σου άρεσε

webmate |

April 20, 20128:57 am

καλό άρθρο , ωραίο site

επαγγελματικό blogging |

April 20, 20123:15 pm

χαίρομαι που σου αρέσει

Drop Your Comment