Κατασκευή βοηθητικών (satellite site) σαιτ με σκοπό SEO

Τι είναι τα satellite site και για ποιο λόγο γίνονται?

Τελευταία γίνετε πολύς λόγος για τα βοηθητικά σαιτ που γίνονται με σκοπό να βοηθήσουν στην βελτιστοποίηση του βασικού μας σαιτ (SEO). Είναι μια καλή τεχνική η οποία φέρνει συνδέσμους και βοηθάει στην καλύτερη κατάταξη της κύριας ιστοσελίδας μας στην μηχανές αναζήτησης.

satellite blogΤι κάνουν τα satellite site?

Ο βασικός λόγος που φτιάχνουμε satellite site είναι το link building. Φτιάχνονται γρήγορα, εύκολα και σε δωρεάν πλατφόρμες όπως το WordPress.com, Blogspot.com, Blogsome.com, Tumblr.com.

Τι πρέπει να κάνουν αυτά τα blog?

Ας το εξηγήσω με ένα απλό παράδειγμα. Ας πούμε ότι έχετε ένα σαιτ με θέμα βιοκαύσιμα . Πρέπει να  φτιάξετε μερικά satellite blog με θέμα σχετικό με τα βιοκαύσιμα, βιομάζα, βιοντίζελ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κτλ. και να γράψετε σύντομα άρθρα, αφού εδώ δεν σας ενδιαφέρει αυτά τα άρθρα να εμφανιστούν στην 1 σελίδα αποτελεσμάτων, αλλά να βάλετε συνδέσμους προς το βασικό σαιτ. Έτσι κερδίζετε περισσότερο στοχευμένους επισκέπτες από τα βοηθητικά μπλογκ και έχετε λινκ προς εσάς με anchor την λέξη κλειδί που σας ενδιαφέρει.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Τι άλλο κερδίζετε από τέτοια blog?

Δεν σας άρεσαν τα δωρεάν link, και οι λίγοι επισκέπτες που σας ήρθαν? Άλλοι πληρώνουν για να πάρουν κάποιον σύνδεσμο η να φέρουν traffic προς το σαιτ τους! ΄-)

Αν κάνετε ένα μεγάλο δίκτυο από blog τα οποία σιγά σιγά θα αποκτήσουν page rank 2-3 εκτός του ότι θα μπορείτε να δίνετε καλό link juice μεταξύ σας η προς ιστοσελίδες πελατών, θα έχετε την δυνατότητα πώλησης συνδέσμων. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα πώλησης αυτόν τον blog. Πάντα υπάρχουν αγοραστές που μπορεί να τους είναι χρήσιμα.

Η κατασκευή satellite blogs είναι μια καλή τεχνική για να έχετε συνδέσμους και επισκέψεις, γίνετε εύκολα και δεν θέλει πολύ ενασχόληση εκτός αν έχεις ένα δίκτυο από 100 και πάνω βοηθητικών μπλογκ οπότε τότε θα χρειαστείς βοήθειες.

Κάποιοι επιλέγουν να μην έχουν διαφημίσεις σε αυτά τα βοηθητικά σαιτ, άλλοι βάζουν. Οι γνώμες διίστανται όμως κανείς δεν λέει όχι σε μερικά ευρώ παραπάνω.  😉

 

1 Comment

βιομαζα |

February 15, 20123:35 pm

Είναι δυνατόν με 20 τέτοια βοηθητικά σαιτ να βγεις στην πρώτη σελίδα?

Drop Your Comment