Εργασία στο διαδίκτυο

Τι δουλειές υπάρχουν στο διαδίκτυο που να μπορώ να της κάνω και εγώ?

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση! Ας δούμε μαζί τι ποιοι δουλεύουν στο Ίντερνετ και τι δουλειές κάνουν.

Εργασία στο διαδίκτυο

Στην εργασία στο διαδίκτυο διακρίνουμε 3 κατηγορίες.

  • Επαγγελματίες του Ίντερνετ
  • Ηλεκτρονικό κατάστημα e-shop
  • Πρωτοπόροι με καινοτόμες ιδέες

Πρώτη απ’ όλες είναι αυτοί που ονομάζονται επαγγελματίες του διαδικτύου. Είναι όλοι αυτοί οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με αυτό. Αναφέρομαι στους web designers, developers, hosting providers, internet providers κ.α. Ανήκουν όλα σε έναν νέο σχετικά επαγγελματικό κλάδο ο οποίος καλύπτει ανάγκες οι οποίες προέκυψαν από την έλευση του διαδικτύου στην ζωή και την καθημερινότητά μας.

Ότι συμβαίνει σε κάθε εργασία ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σ’ αυτήν την περίπτωση. Δηλαδή απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και συνεχής ενημέρωση, σκληρή δουλειά και επαγγελματισμός. Τα ποσοστά απασχολούμενων σ’ αυτήν την κατηγορία έχουν αυξητικές τάσεις με την πάροδο του χρόνου και την εξάπλωση του διαδικτύου.

Ηλεκτρονικά καταστήματα e-shop

Ως δεύτερη μπορεί να θεωρηθεί η μεταφορά μιας συμβατικής εργασίας – επιχείρησης εξ’ ολοκλήρου ή μέρους αυτής στον εικονικό χώρο. Κλασσικά παραδείγματα αποτελούν τα παραδοσιακά καταστήματα που μετατρέπονται σε e-shops, o έντυπος τύπος ο οποίος πλέον είναι ηλεκτρονικός ή αποκλειστικά ηλεκτρονικός εφημερίδες περιοδικά κλπ.

Επίσης πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ή διάφορες δυνατότητές του προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους ή να προσελκύσουν νέους πελάτες. Π.χ. ένας σχεδιαστής μόδας παράλληλα με την κλασσική του εργασία, αρθρογραφεί σε διαδικτυακό περιοδικό μόδας. Και σ’ αυτήν την κατηγορία ισχύει ό, τι και στην προηγούμενη. Εάν παρέχουν ποιοτική εργασία ή ποιοτικό αποτέλεσμα τότε με σωστή χρήση του διαδικτύου μπορούν να κερδίσουν ακόμη περισσότερα.

Τρίτη είναι όλοι αυτοί οι οποίοι είχαν μία καινοτόμα ιδέα από την οποία χρησιμοποιώντας τον παγκόσμιο ιστό προέκυψε μια επιχείρηση. Αναφέρομαι στους ιδρυτές του Google, facebook κλπ.

Εδώ όμως υπάρχει το εξής θέμα όμως. Πάρα πολύς κόσμος θεωρεί εύκολο να πετύχει σε κάτι ανάλογο χωρίς όμως να έχει ούτε το  γνωσιακό υπόβαθρο ούτε το να ξέρει το γιατί θέλει να το κάνει. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις που επιτυγχάνουν εξαψήφια κέρδη απαίτησαν εξειδικευμένη γνώση, χρήμα, εργασιακό κάματο και  χρόνο προκειμένου να στηθούν και να ξεκινήσουν να αποδίδουν. Ταυτόχρονα είναι πάρα μα πάρα πολλές οι επιχειρήσεις που ξεκινούν και ναυαγούν στην πορεία.

Σ’ αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να αποθαρρυνθεί κάποιος που έχει μία ιδέα. Είναι αρκετές οι επιχειρήσεις στον Ελληνικό χώρο που ξεκίνησαν από μία καλή ιδέα και πέτυχαν να έχουν ένα καλό μερίδιο αγοράς και ένα καλό κέρδος. Αλλά το βαρόμετρο ή το τρίπτυχο σε όλες τις περιπτώσεις είναι ένα και το αυτό. Γνώση, επαγγελματισμός, σκληρή δουλειά.

 

money scamΠριν κλείσω θέλω να προσέξετε την φωτογραφία στα αριστερά, που σας προτρέπει να επενδύσετε ΜΟΝΟ 3 $ και θα σας δείξουν πως να κερδίζετε χρήματα.

Αν τους στείλετε 3$ αυτοί θα κερδίσουν 3$ και εσείς ΤΙΠΟΤΑ.

Αν 1000 άτομα τους στείλουν από 3$ ο καθένας τους πιστεύοντας να μάθουν την μαγική φόρμουλα παραγωγής χρήματος οι απατεώνες θα κερδίσουν 3000$ και τα θύματα δεν θα κερδίσουν ΤΙΠΟΤΑ.

Να το θυμάστε αυτό!!!

Κλείνοντας θέλω να τονίσω τα εξής. Αν ψάχνετε κάποιο μαγικό φίλτρο επιτυχίας ξεχάστε το διότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει . Η τύχη και οι αστάθμητοι παράγοντες ίσως να έχουν έναν ρόλο αλλά δεν είναι καταλύτης στο να βγάλει κανείς χρήματα. Χρειάζεται δουλειά!!

Ο μοναδικός τρόπος για να θησαυρίσει κάποιος ενώ κάθεται ακόμη και μέσω διαδικτύου είναι κάνοντας κάτι παράνομο.

Όλες αυτές οι τεχνικές, οι πυραμίδες, ο τζόγος και ότι έχει σχέση με εύκολο χρήμα είναι απάτη στημένη εκ προοιμίου.

Οτιδήποτε ισχύει στον πραγματικό κόσμο ισχύει και στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου. 

Drop Your Comment