7 SEO τεχνικές που δουλεύουν μετά τα google panda,penguin update

Προώθηση ιστοσελίδων μετά τα google penguin, panda update

Αν κάποιος SEO ειδικός σας πει ότι υπάρχει ακριβή φόρμουλα με την οποία θα κάνει link building στο σαιτ σας, σας μιλά ως πολιτικός. Και όπως ήδη θα έχετε μάθει οι πολιτικοί δεν λένε ποτέ όλη την αλήθεια. ΄-)

Η μηχανή αναζήτησης google μεγαλώνει συνέχεια και γίνετε όλο και πιο έξυπνη. Έχοντας τεράστια υπολογιστική ισχύ και 20000 άτομα προσωπικό σε όλο τον κόσμο είναι σε θέση να ξέρει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που αναφέρει. Παρόλα αυτά ο αλγόριθμος συνεχίζει να έχει σφάλματα και λάθη που επιτρέπουν σε κάποιους SEO guru να ξεγελάνε την μηχανή και να εμφανίζουν ελάχιστης αξίας ιστοσελίδες στης πρώτες 3 θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ποιο είναι το σωστό link building?

google-penguinΣτην αρχαιότητα δεν υπήρχε Ίντερνετ και κανείς δεν έκανε link building όπως η σοφία που είχαν αυτοί οι άνθρωποι διατηρήθηκε και σήμερα και θα μείνει για πάντα και στους επόμενους αιώνες. Ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος όταν έλεγε την φράση “μέτρον άριστον”, ήθελε να πει ότι πρέπει να αποφεύγουμε τις ακρότητες και να τηρούμε το μέτρο σε κάθε έκφραση μας, και ο Ιωάννης Δαμασκηνός πρόσθεσε το παν μέτρον άριστον. Το είναι μια εργασία που μπορεί να γίνετε και από το σπίτι καθώς και από οποιοδήποτε σημείο της γης που έχει σύνδεση με τον παγκόσμιο ιστό.

Αν ακολουθήσετε της συμβουλές τους και της εφαρμόσετε στην προώθηση ιστοσελίδων δεν θα κάνετε λάθος.

* μην παίρνετε σύνδεσμο από ένα σχόλιο όταν υπάρχουν 1000 πριν από το δικό σας.

* μην χρησιμοποιήσετε το ίδια λέξη κλειδί παντού, χρησιμοποιείται συνώνυμα, ενικό και πληθυντικό αριθμό των λέξεων κλειδιών, λέξεις όπως κάνε κλικ εδώ, διάβασε περισσότερα, δες εδώ κτλ.

* ψάξτε για διαφορετικές πηγές, από διαφορετικά σαιτ και blog, που έχουν σχετικό περιεχόμενο με το δικό σας.

* αφήστε ένα σχόλιο που προάγει τον διάλογο, είναι γραμμένο στην γλώσσα του άρθρου, και γραμματικά δεν έχει λάθη. Κανείς δεν αγαπάει να βλέπει greeklish στο blog του, ή ανορθόγραφα κείμενα.

* χτίστε brand (όνομα) και όχι προϊόν. Όλοι γνωρίζουν ότι η Pepsi πουλάει κόκα κόλα. ΄-)

* χρησιμοποιήστε το URL του σαιτ σας ως σύνδεσμο.

Τι είναι ο σύνδεσμος;

Ο σύνδεσμος είναι ο τρόπος να συνδέσεις δυο σελίδες μεταξύ τους στέλνοντας τους αναγνώστες από την μια στην άλλη. Αν είναι σχετικός θα φέρει και traffic και ειδικό βάρος αφού οι αναγνώστες θα μείνουν ευχαριστημένοι αφού θα βρουν περισσότερες πληροφορίες για αυτό που ψάχνουν. Αν όμως κάνοντας κλικ στο λινκ οδηγηθούν σε λάθος μέρος, απλά θα φύγουν από το σαιτ σας και δεν θα επιστρέψουν γνωρίζοντας ότι τους εξαπατήσατε τρόπων τινά.

7 SEO τεχνικές που δουλεύουν μετά το google penguin update

Και τα δυο update (panda και penguin) που έκανε η google είναι αλλαγές στον αλγόριθμο που είναι μόνιμες και που συνέχεια κάνουν αναβάθμιση του προηγούμενου update. Σκοπός τους είναι να καθαρίζουν τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης από ιστολόγια χαμηλής ποιότητας, ή φτιαγμένα με black hat τεχνικές με μοναδικό σκοπό να επηρεάζουν το SERP. Οι ακόλουθες τεχνικές θα βοηθήσουν τους ειδικούς SEO να πετυχαίνουν καλύτερες θέσεις στην κατάταξη.

1. Φτιάξτε ένα δικό σας δίκτυο ιστοσελίδων που έχουν το ίδιο περιεχόμενο, (Own blog network) пεριγράφουν την ίδια υπηρεσία ή πουλάνε σχετικά προϊόντα και γεμίστε τα με ποιοτικό περιεχόμενο που έχει ενδιαφέρων και προσθέτει αξία. Δεν αρκούν 2-3 σελίδες ή 4-5 άρθρα για να αποκτήσουν βάρος αυτά τα satellite blogs και τους συνδέσμους που θα πάρετε από εκεί να έχουν ειδικό βάρος. Ένα τέτοιο δίκτυο απαιτεί 10 ιστολόγια που θα ανανεώνονται με περιεχόμενο τουλάχιστον 1 άρθρο την εβδομάδα. Αν δεν μπορείτε να γράφετε εσείς τα άρθρα αναζητήστε SEO copywriter που θα γράφουν αντί εσάς επί πληρωμή.  Εδώ μπορείτε να δείτε την δική μου πρόταση.

2. Αφήστε ποιοτικά σχόλια σε ιστολόγια που είναι σχετικά με το δικό σας αφού πρώτα διαβάσετε και καταλάβετε το συγκεκριμένο άρθρο. Όταν ο ιδιοκτήτης του blog εγκρίνει το σχόλιο σας θα έχετε κερδίσει ένα πολύ ποιοτικό σύνδεσμο.

3. Γράψτε άρθρα για άλλα blog (guest blogger) με 1-2 συνδέσμους προς τα δικά σας. Δημιουργήστε σχέσεις φιλίας με άλλους blogger που ασχολούνται με το αντικείμενο σας και ανταλλάξτε άρθρα.

4. Κάντε εγγραφή σε ποιοτικά forum και επίσης κάντε νέες γνωριμίες επιδεικνύοντας γνώσεις, σοφία, σύνεση και προσπαθήστε να βοηθήσετε άλλα μέλη να μάθουν καινούρια πράγματα ή να τους δώσετε έτοιμες λύσεις. Κάποιοι θα το εκτιμήσουν αφού σκοπός ύπαρξης των φόρουμ είναι ακριβώς η αλληλοβοήθεια χωρίς ανταλλάγματα. Όταν προσφέρεις στο σύνολο αφιλοκερδώς πάντα κερδίζεις σε διάστημα χρόνου.

5. Αν γράψετε ένα άρθρο που είναι ποιοτικό και καταφέρετε να το δημοσιεύσει κάποια εφημερίδα ή online περιοδικό ο σύνδεσμος που θα πάρετε είναι ανεκτίμητος, αφού οι εφημερίδες έχουν κύρος και αρκετοί αναγνώστες θα έρθουν στο σαιτ σας για να ρίξουν μια ματιά.

6. Συμμετέχετε σε ημερίδες, συγκεντρώσεις, ανοιχτά forum όπου θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε μπροστά σε κοινό για θέματα που νιώθετε ότι έχετε κάτι να πείτε. Τα άτομα που σας ακούνε βρίσκονται εκεί για να μάθουν κάτι καινούριο, και θα σας ακολουθήσουν αν μείνουν ευχαριστημένοι από την ρητορεία και της γνώσεις σας.

7. Εξετάστε εξονυχιστικά τους 10 μεγαλύτερους ανταγωνιστές σας. Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί οι δικές τους ιστοσελίδες βρίσκονται πριν την δική σας. Αναλύστε το link profile τους και δείτε από που παίρνουν συνδέσμους, και αν μπορείτε πάρτε και εσείς. Τι είδους προώθηση ιστοσελίδων κάνουν εκείνοι; Η ανάλυση του ανταγωνισμού είναι βασικό στοιχείο στον αγώνα δρόμου για το ποιος θα έχει καλύτερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Αν δεν γνωρίζεις τους ανταγωνιστές σου και δεν έχεις απάντηση γιατί εκείνοι βρίσκονται εκεί και εσύ όχι τότε μην χάνεις τον χρόνο σου με προώθηση σαιτ και blog.

Το SEO είναι πρακτική εξάσκηση

Το SEO δεν είναι επιστήμη αλλά περισσότερο πρακτική εξάσκηση και συσσωρευμένη γνώση που αντανακλά όμως στο SERP και φέρνει χρήματα, είτε από διαφημίσεις, είτε από πώληση banner, είτε από πώληση brand, σαιτ και blog. Όσο μεγαλύτερο κύκλο γνωστών και προϋπολογισμό έχεις για να κάνεις διαφήμιση και search engine optimization, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα λάβεις.

Drop Your Comment