4 δοκιμασμένοι τρόποι να κερδίσεις χρήματα στο Ίντερνετ

Ξύπνησες. Οι ηλιαχτίδες μπαίνουν από το παράθυρο στο δωμάτιο σου και σε κάνουν να χαμογελάς. Ακούς το τιτίβισμα τον πουλιών έξω. Βγαίνεις στο μπαλκόνι και ατενίζεις τον ορίζοντα. Βλέπεις την θάλασσα που είναι λάδι, ανοίγεις το laptop και βλέπεις τα στατιστικά σου.

Όσο εσύ κοιμόσουν κάποιοι βλέπανε της ιστοσελίδες σου, κάνανε κλικ στης διαφημίσεις, αγοράζανε τα βιβλία σου, η επισκέπτονταν άλλες ιστοσελίδες που τους πρότεινες να δούνε. 60 ευρώ την ημέρα. Καθαρό κέρδος, με τους φόρους πληρωμένους. Δεν είναι και άσχημα. Φυσικά και μπορεί περισσότερο. Δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος , ούτε έχεις αφεντικό στο κεφάλι σου, μπορείς να κερδίζεις όσα χρήματα αξίζεις. Από σένα εξαρτάται. Το Ίντερνετ είναι ο δρόμος. Εσύ είσαι ο διαβάτης. Οι ιστοσελίδες είναι το μέσον παραγωγής χρήματος. Κάποιοι ζούνε έτσι. Θα ήθελες και εσύ να δοκιμάσεις?

Δεν χρειάζεται να είσαι ο ποιο έξυπνος από όλους, ούτε να έχεις το τέλειο business plan για να μπορέσεις στην αρχή τουλάχιστον να κερδίσεις έξτρα εισόδημα από το Ίντερνετ. Αυτό το άρθρα θα σου δείξει 4 δοκιμασμένους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κερδίζεις αληθινά λεφτά μέσω του Δικτύου.

Φτιάξε ιστοσελίδα με διαφημίσεις.

freelancerΚατασκευή ιστοσελίδων. Αν δεν σου λέει τίποτα η λέξη, ψάξε να μάθεις τι σημαίνει. Με απλά λόγια φτιάχνεις ένα blog με θέμα που το γνωρίζεις καλά η που σε ενδιαφέρει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις WordPress, Blogger, Dotclear ή ότι άλλη πλατφόρμα γνωρίζεις καλύτερα για να κατασκευάσεις το blog σου. Αφού φτιάξεις την ιστοσελίδα σου, το επόμενο βήμα είναι να προσελκύσεις επισκέπτες. Εκεί θα χρειαστείς SEO.

Όσο περισσότεροι επισκέπτες τόσο το καλύτερο. Για να έρθουν όμως και να μείνουν στην σελίδα πρέπει να έχεις περιεχόμενο που τους τραβάει. Σκέψου πως θα τους αναγκάσεις να επιστρέψουν στην ιστοσελίδα σου και να ξαναδιαβάσουν παλιά και καινούρια άρθρα σου. Χμ, τίποτα δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Πρέπει να γράφετε συχνά, καλύτερα κάθε μέρα, τα κείμενα να έχουν αξία και οι επισκέπτες να κάνουν κλικ στης διαφημίσεις οι οποίες και αυτές πρέπει να είναι κατάλληλα τοποθετημένες και να έχουν τα κατάλληλα χρώματα. Είτε να ακολουθούν τα χρώματα του σαιτ, είτε να να είναι πολύχρωμα. Σε κάθε σαιτ είναι διαφορετικά. Την απόφαση θα την πάρεις εσύ, αφού διαβάσεις και μελετήσεις τα στατιστικά σου.

Όταν έρθει καιρός και οι επισκέπτες γίνουν περισσότεροι από 1000 την ημέρα, έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να αρχίσεις να ψάχνεις για απευθείας διαφημιστές. Αν το σαιτ είναι καλό, οι επιχειρηματίες που ψάχνουν που να διαφημίσουν τα προιώντα τους θα σε βρούνε και θα σου προτείνουν να βάλεις δικά τους banner.

Τι τιμή να ζητήσω?

Η απάντηση μπορεί να είναι όσο δίνει η αγορά, αφού έχεις κάνει μια έρευνα αγοράς και ξέρεις πόσο πουλάνε, για να μην πουλάς φτηνότερα ούτε ακριβότερα από τους άλλους στον κλάδο. Κάθε κλάδος έχει δικές του τιμές., και εσύ πρέπει να της ξέρεις. Δοκίμασε ένα μήνα με μια τιμή να δεις αντιδράσεις και συνεχίζεις ανάλογα. Μην φοβάσαι να πειραματιστής.

Σε μια συμφωνία ο πελάτης πάντα θα θέλει χαμηλότερη τιμή και εσύ περισσότερα λεφτά. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Όμως να θυμάσαι ότι για να γίνει μια συμφωνία πρέπει και οι δυο πλευρές να είναι ευχαριστημένες. Αν το προϊόν σου είναι καλό, και με τον χρόνο γίνετε καλύτερο είναι λογικό να κερδίζεις περισσότερα χρήματα. Δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση.

Γράψε άρθρα για άλλους επί πληρωμή

Ως freelancer μπορείς να γράφεις άρθρα για άλλους μπλόγκερ, η σαιτ. elance, freelancer, guru είναι 3 πολύ καλά σαιτ όπου θα βρεις πολύτιμες πληροφορίες για το πως λειτουργεί το freelancing. Μπορεί να κερδίσεις τα πρώτα σου 50 ευρώ σε μια μέρα η ένα μήνα η και περισσότερα, αυτό εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όμως γιατί να “κλωτσήσεις”  λεφτά για καφέδες? Κάποιοι ξεκίνησαν από εκεί και τώρα κερδίζουν εξαψήφια νούμερα, το χρόνο.

Υπάρχουν copywriter που γράφουν για 1$ το άρθρο, υπάρχουν και άλλοι που γράφουν για 100$. Η διαφορά είναι στην ποιότητα του καθενός, και όχι στο που βρίσκεται, τι ηλικία έχει, ούτε τι χρώμα. Η εξειδίκευση στο αντικείμενο, η εμπειρία και η τήρηση deadline είναι οι 3 παράγοντες επιτυχίας κάθε freelancer.  Ως freelancer μπορείς να δουλεύεις σε όλο τον κόσμο, αρκεί να έχεις της κατάλληλες γνώσεις.

Πρότεινε κάτι επί πληρωμή

Αν έχεις έναν προϊόν που κάποιος, κάπου θα ήθελε να πληρώσει για να το δει, γιατί να μην το ανεβάσεις στην ιστοσελίδα σου. Υπάρχει η δυνατότητα με τα κατάλληλα plugin να δέχεσαι πληρωμή μέσω paypal τελείως αυτοματοποιημένα. Το προιόν αυτό μπορεί να είναι έναν e-book, ένα template, ένα βίντεο, φωτογραφίες, tutorial κτλ. Ο πελάτης το βλέπει στο blog σου, του αρέσει, και αφού πληρώσει το ποσό που έχεις ορίσει, μέσω paypal το κατεβάζει αμέσως στον υπολογιστή του. Ωραίο ε?

Θα πουλήσεις ευκολότερα οτιδήποτε όταν έχεις “όνομα” στην πιάτσα. Άρα φρόντισε να χτίσεις το όνομα σου, έτσι ώστε να σε εμπιστευτούν περισσότεροι πελάτες.

Γίνε Affiliate κάποιου.

Ως μεσάζων μπορείς να παρέχεις υπηρεσίες και προϊόντα στους επισκέπτες του blog σου, χρησιμοποιώντας είτε  εταιρείες που έχουν affiliate marketing, είτε συγκεκριμένα σαιτ που ειδικεύονται σε αυτό. Το δικό σου κέρδος είναι η συμφωνημένη προμήθεια  για κάθε προϊόν που διαφημίζεις και διαμορφώνετε ανάλογα πως πληρώνει η κάθε εταιρεία. Μπορεί να είναι για κάθε κλικ, για κάθε πώληση, η για κάθε ενέργεια. Διάβασε αν θέλεις το άρθρο μου για το affiliate marketingγια να μάθεις περισσότερα.

2 Comments

Getpaid.gr |

October 4, 20123:01 am

Και το freelancer είναι μια πολύ καλή πρακτική. Απλά εκεί πρέπει να ξεχωρίζεις, γιατί διαφορετικά ο τιμές που παίζουν είναι πολύ σκοτωμένες. Πρέπει κανείς να ξέρει πως στην αρχή θα δουλεύει για “ένα κομμάτι ψωμί”

Αλλά στην Ελλάδα της ανεργίας, κάτι είναι και αύτό…

Κατασκευή ιστοσελίδων |

October 4, 20128:49 am

Ο καθένας επιλέγει για πόσα λεφτά θα δουλέψει. Στην Ινδία 5$ έχουν διαφορετική αξία από ότι στην Ελλάδα.

Drop Your Comment