Το blogging ως ημιαπασχόληση

blogging ως ημιαπασχόλησηΜπορεί το blogging να γίνει ημιαπασχόληση με απώτερο ορίζοντα να γίνει βασική εργασία μας?

Αν το σκεφτούμε αυτό τότε έχουμε κάνει ήδη το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα προς αυτή την πλευρά.

Να κάνουμε μια αγαπημένη ασχολία η χόμπι (blogging) μόνιμη εργασία μας.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά μυστικά. Αν κάνεις κάτι που σου αρέσει, θα το κάνεις με ευχαρίστηση, θα το κάνεις πολύ καλύτερα, και δεν θα σε κουράζει. Αυτή είναι η τέλεια εργασία. Και ακόμη καλύτερα, θα πληρώνεσαι για αυτό. 😉

Το blogging ως ημιαπασχόληση

Η ημιαπασχόληση σαν επιλογή μπορεί να απευθύνεται σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Για παράδειγμα πολλοί είναι αυτοί που ήδη διατηρούν μια βασική δουλειά αλλά χρειάζονται μια επιπλέον εργασία με μειωμένο ωράριο μόνο και μόνο για να έχουν επιπλέον εισόδημα. Να μια νέα δυνατότητα να κάνουν blogging ως ημιαπασχόληση και να κερδίζουν χρήματα που τους είναι χρήσιμα.

Επίσης πολλές είναι οι νέες μητέρες ή οι μητέρες με πολλά παιδιά που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το σπίτι και την φροντίδα τους για αυτό χρειάζονται μια εύκολη εργασία που να γίνεται από το σπίτι. Ακόμα στην λίστα αυτή μπορούμε να προσθέσουμε τους φοιτητές που παράλληλα με τις παρακολουθήσεις μαθημάτων και το διάβασμα αναζητούνε ένα εύκολο τρόπο για επιπλέον χαρτζιλίκι ή ακόμα και τους συνταξιούχους που σίγουρα θέλουν να έχουν μια επιπλέον οικονομική βοήθεια πέρα από τις πενιχρές συντάξεις.

Η λύση για τις παραπάνω ομάδες δεν είναι ούτε δύσκολη ούτε απαιτεί κάποια ιδιαίτερα προσόντα. Για να κάνεις blogging ως ημιαπασχόληση το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, σύνδεση στο internet και καλή διάθεση. Ο πιο διαδεδομένος λοιπόν τρόπος για εργασία από το σπίτι με διόλου ευκαταφρόνητες οικονομικές απολαβές, είναι η συγγραφή κάποιου blog.

Μάλιστα έχουμε την δυνατότητα είτε να διατηρούμε εμείς οι ίδιοι το blog και να ενσωματώσουμε σε αυτό διαφημίσεις είτε να συμμετέχουμε σαν εξωτερικοί συνεργάτες σε blogs άλλων και να πληρωνόμαστε για τα κείμενα μας. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια εργασία που θα γίνεται από το ίδιο μας το σπίτι ή από όποιο μέρος θέλουμε, φτάνει να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επειδή πρόκειται για μια εύκολη και ευχάριστη εργασία που δεν απαιτεί πολύ χρόνο, μπορούμε να την διατηρούμε παράλληλα με την βασική μας δουλειά ή με τις άλλες ασχολίες μας, χωρίς να μας κουράζει ή να μας καταπονεί. Περισσότερο απαιτείται φαντασία, καλός γραπτός λόγος και θετική διάθεση και λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας το οποίο μπορούμε εμείς να τον κατανείμουμε όπως επιθυμούμε ανάλογα με το πότε είμαστε πιο παραγωγικοί ή το πότε έχουμε περισσότερο όρεξη για εργασία.

Σκεφτείτε την δυνατότητα να κάνετε blogging ως ημιαπασχόληση στην αρχή και αργότερα ως κύρια εργασία και τολμήστε το…

Drop Your Comment