Τι είναι το Mobilegeddon ;

Είναι το mobile-friendly ranking signal πλέον?

Η Google ανακοίνωσε ότι πλέον θα χρησιμοποιεί την φιλικότητα προς τα έξυπνα κινητά ως παράγοντα κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σύμφωνα με την google απο 21/04/2015 τα σαιτ που είναι responsive ή έχουν mobile έκδοση θα κατατάσσονται σε καλύτερες θέσεις στο SERP της γκουκλ. Όσα δεν είναι mobile friendly θα χάσουν της θέσεις που είχαν στην κατάταξη και θα υποχωρήσουν. Αυτό αφορά όμως ΜΟΝΟ για ψάξιμο από smartphone. Όσοι θα κάνουν αναζήτηση από tablet ή desktop υπολογιστές θα συνεχίσουν να βλέπουν ότι έβλεπαν μέχρι τώρα.

Τι είναι το mobilegeddon; Η Google ανακοίνωσε ότι πλέον θα χρησιμοποιεί την φιλικότητα προς τα έξυπνα κινητά ως παράγοντα κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης στην μηχανή της.
Πότε θα συμβεί; 21/04/2015
Ποια σαιτ θα επηρεάσει; Σαιτ τα οποία είναι mobile friendly θα κατατάσσονται σε υψηλότερες θέσεις από αυτά που δεν είναι φιλικά στο smartphone. Αυτό θα ισχύει ΜΟΝΟ για αναζητήσεις από έξυπνα κινητά τηλέφωνα στο google.gr

Που μπορώ να δω αν το σαιτ μου πληροί της προϋποθέσεις για mobiole friendly?

Κάνε κλικ εδώ και κάνε το τεστ. Επίσης στο google webmaster tools μπορείς να ελέγξεις.

Το update θα επηρεάσει της σελίδες που δεν είναι φιλικές στα έξυπνα τηλέφωνα και μόνο αυτές, δηλαδή αν έχεις 5 σελίδες σε ένα σαιτ και οι 2 δεν εμφανίζονται σωστά στο κινητό σου μόνο αυτές θα υποβαθμιστούν ενώ οι άλλες 3 θα καταλάβουν καλύτερες θέσεις.

Οπότε όσοι έχετε εταιρικές ιστοσελίδες και θέλετε να συνεχίσετε να διατηρείτε καλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της google.gr από κινητά τηλέφωνα κάντε το το σαιτ σας responsive.

Δες εδώ Πως να δώσω την σωστή τιμή όταν κάνω προσφορά;

Διάβασε περισσότερα εδώ

The Advanced SEO’s Guide To Mobilegeddon

9 Things You Need to Know About Google’s Mobile-Friendly Update