Τι είναι το Grovo?

Τι είναι το Grovo?

Grovo
Grovo.com

Το Grovo.com είναι μια ιστοσελίδα γνώσης, που λειτουργεί από το 2012. Εμπνευστές της είναι οι  Jeff Fernandez, Surag Mungekar και Nick Narodny. Στο σαιτ υπάρχει συγκεντρωμένη γνώση σε ένα μέρος με την μορφή βίντεο για ευκολότερη κατανόηση παρέχωντας δυνατότητες σε αρχάριους αλλά και σε έμπειρους χρήστες να μάθουν καινούρια πράγματα. Το Grovo μπορεί να το χρησιμοποιήσουν εταιρείες που θέλουν να κάνουν online μαθήματα σε στελέχη τους, καθώς και όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι καινούριο, και να βελτιώσουν της δυνατότητες του. Άλλωστε το όνομα του προέρχεται από την συγχώνευση δυο λέξεων (grow+vocation).

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τα μαθήματα του grovo?

Με μια λέξη καινούρια γνώση. Τα βίντεο έχουν φτιαχτεί από επαγγελματίες που προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο περιγραφικοί και να είναι εύκολα κατανοητά αυτά που λένε. Μέσα σε 2-3 λεπτά προσπαθούν να μοιράσουν την γνώση τους.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν ή με συνδρομή?

Οι Αμερικάνοι λατρεύουν το δωρεάν, γνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Όλα είναι business. Όπως λέει ο Brad Pitt στην ταινία “Killing them softly” – America is not a country. It’s just a business. Now fuckin’ pay me. Έτσι και εδώ υπάρχει το δωρεάν account που σου επιτρέπει να σηκώσεις την κουρτίνα και να ρίξεις μια ματιά στο περιεχόμενο, βλέποντας τα non-premium video lessons. Για να έχεις πρόσβαση στα “καλά” μαθήματα πρέπει να πληρώσεις. Το κόστος είναι 9 $ το μήνα, ποσό λογικό νομίζω. Στο premium πακέτο θα έχεις πρόσβαση σε 2500+ βίντεο μαθήματα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων όπως: blogging, wordpress. SEO, google, twitter, facebook, youtube κτλ. Κάθε εβδομάδα στο σαιτ προστίθενται 60+ νέα βίντεο.

Κάλεσε φίλους

Η ιστοσελίδα γνώσης Grovo.com σου δίνει την δυνατότητα καλώντας 30 φίλους σου από τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα να κερδίσεις premium λογαριασμό.

Προσωπική γνώμη για το Grovo.com

Μου άρεσε για την απλότητα του, έχει αρκετό περιεχόμενο και ιδίως για αρχάριους χρήστες που αναζητούν τόπους δωρεάν μάθησης μπορεί να τους βοηθήσεις πολύ. Η συνδρομή δεν είναι πολύ ακριβή οπότε με 9 $ το μήνα έχεις πρόσβαση σε χιλιάδες εκπαιδευτικά βίντεο, από τα οποία θα μάθεις καινούρια πράγματα. Όσοι θέλετε να δείτε μια παρόμοια υπηρεσία με περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο και μπορείτε να διαθέσετε 15$ το μήνα για ένα χρόνο συστήνω ανεπιφύλακτα το tutsplus.com. Ίσως το καλύτερο σαιτ για ενημέρωση και εξ αποστάσεως μάθηση στο Ίντερνετ.

Αν μιλάτε Βουλγάρικα ρίξτε μια ματιά και στο academy.telerik.com την πιο αξιέπαινη Βουλγάρικη προσπάθεια για δωρεάν γνώση.

Η γνώση είναι για να μοιράζεται, αν την κρατάμε μόνο για τον εαυτό μας, δεν συνεισφέρουμε στο σύνολο και στο τέλος χάνουμε όλοι.  Και εδώ στο problogger.gr εγώ γράφω χρήσιμα πράγματα που θα βοηθήσουν όσους ενδιαφέρονται να μάθουν.

Related articles:

https://www.coursera.org/courses

http://www.learndirect.co.uk/

http://oedb.org/library/beginning-online-learning/200-free-online-classes-to-learn-anything

P6NMBZUNN7HK

http://www.extension.harvard.edu/distance-education

http://www.ice.cam.ac.uk/courses/online-courses

http://www.bbc.co.uk/learning/onlinecourses/

Drop Your Comment