Τι είναι το affiliate marketing?

Και πως μπορούμε να κερδίζουμε χρήματα δουλεύοντας είτε part time είτε full time?

Τι σημαίνει affiliate marketing?

Το affiliate marketing είναι η συμφωνία που κάνουν δυο ιστοσελίδες. Η μια ιστοσελίδα φέρνει traffic και επισκέπτες στην άλλη, η οποία πληρώνει με έναν προσυμφωνημένο τρόπο αυτή την κίνηση. Οι τρόποι πληρωμής ποικίλουν και περιλαμβάνουν του εξής

  • Pay per click (PPC):  Εδώ ο διαφημιζόμενος πληρώνει ένα ποσό που έχει προσυμφωνηθεί για κάθε click που γίνετε στο banner του.
  • Pay per lead (PPL):  Εδώ ο διαφημιζόμενος έχει συμφωνήσει να πληρώνει ένα  ποσό για κάθε lead που του στέλνει ο publisher. Lead είναι η πραγματοποίηση μια συγκεκριμένης ενέργειας.  Ένα lead μπορεί να είναι η εγγραφή σε μια υπηρεσία, η συμπλήρωση μια φόρμας κτλ, εκτός πώλησης προϊόντος η υπηρεσίας.
  • Pay per sale (PPS):  Αυτό είναι το πιο διαδεδομένο μοντέλο πληρωμής όπου ο διαφημιζόμενος πληρώνει τον affiliate ένα ποσό ως προμήθεια για κάθε πώληση που επιτυγχάνετε.

Affiliate μπορεί να είναι οποιοσδήποτε ιδιώτης η εταιρεία που διατηρεί σαιτ με τουλάχιστον 500 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα, οι οποίοι κάνοντας κλικ στα  banners ή στα text link μεταφέρονται στη σελίδα του Διαφημιζόμενου., όπου βλέπουν το προϊόν η την υπηρεσία που διαφημίζεται.

Επίσης affiliateμπορεί να είναι και κάποιος ο οποίος στέλνει επισκέπτες στον διαφημιζόμενο μέσω Pay per Click (PPC) διαφημίσεις.

Μια τρίτη εκδοχή είναι ο affiliate, η publisher, να έχει δημιουργήσει μια στοχευμένη landing page με ένα συγκεκριμένο θέμα, μέσα στην οποία  έχει τοποθετήσει τα δικά του affiliate link και όταν κάποιος κάνει κλικ εκεί αυτός κερδίζει την συμφωνημένη προμήθεια για κάθε αγορά που πραγματοποιείται από τους δικούς του επισκέπτες.

Τί κερδίζει ένας διαφημιζόμενος από το Affiliate Marketing?

Ο διαφημιζόμενος πληρώνει για τη διαφήμιση του, μόνο όταν αυτή του αποφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα.  Αυτό λέγεται Cost per Action (CPA). Όταν δηλαδή κάποιος κάνει μια πραγματική αγορά ερχόμενος από ένα affiliate banner η text link.

Τί κερδίζει ένας Affiliate από το Affiliate Marketing?

Για να αποφασίσει κάποιος ιδιοκτήτης ενός σαιτ να γίνει affiliate σε κάποιο δίκτυο προσδοκά στα έσοδα που ενδεχόμενος να έχει  από της πωλήσεις που θα κάνει. Αν σε 2 εβδομάδες δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μια πώληση, ούτε ένα lead, η δεν έχει λάβει ούτε ένα κλικ τότε η συμμετοχή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει σημασία και πρέπει να αναζητήσει άλλο affiliate δίκτυο για να έχει έσοδα από τον χώρο που παραχωρεί στην ιστοσελίδα του.

 

Drop Your Comment