Review του sheerseo.com – λογισμικό ανάλυσης συνδέσμων και SERP tracking

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία για SERP tracking και ανάλυση συνδέσμων

του Πάνος Κοντογιάννης

sheerseo

Όσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με SEO προώθηση ιστοσελίδων χρησιμοποιούμε εργαλεία τα οποία κάνουν την δουλειά μας ευκολότερη. Τέτοιο εργαλεία είναι και το seo software που προσφέρεται από το σαιτ sheerseo.com. Αν δεν κάνεις ανάλυση των :

 1. Εισερχόμενων συνδέσμων προς το σαιτ σου
 2. Ανάλυση του ανταγωνισμού
 3. Ανάλυση των θέσεων που κατέχει το σαιτ σου για της λέξεις κλειδιά που σε ενδιαφέρουν
 4. Ανάλυση των λέξεων κλειδιών για την δυσκολία κατάταξης τους

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρεις τι γίνεται, γιατί γίνεται και πως μπορείς να αποφύγεις διάφορες ποινές από την γκουκλ που θα σε εμποδίσουν να κρατάς πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τι ακριβώς κάνει;

Το SheerSEO Software είναι ένα εργαλείο SERP’s rank tracking στης μηχανές αναζήτησης της google, yahoo, bing, που κάθε webmaster πρέπει να χρησιμοποιεί αφού είναι έναν πολυεργαλείο το οποίο εκτός από τα στατιστικά στοιχεία που σου δίνει για το που βρίσκονται στην κατάταξη οι λέξεις κλειδιά σου, παρέχει και δυνατότητες για ανάλυση ανταγωνισμού και τοποθέτηση συνδέσμου σε ιστολόγια σχετικά με το το δικό σου.

Δημιουργία προφίλ στην σελίδα

Για να μπορείς να δουλέψεις με το tool χρειάζεται να κάνεις έναν λογαριασμό. Κάνοντας είσοδο στο λογαριασμό σου στο σαιτ της www.sheerseo.com θα δεις τα εξής στοιχεία:
sheerseo software

 • Rankigs – Με δυνατότητα επιλογής μηχανής αναζήτησης, η google.gr υπάρχει, έχεις την δυνατότητα να ελέγχεις καθημερινά πολλές λέξεις κλειδιά για το που βρίσκονται στην κατάταξη των αποτελεσμάτων. Μπορείς να προσθέσεις από 40 έως 400 λέξεις και φράσεις κλειδιά ανάλογα με τον πακέτο που έχεις επιλέξει. Το σύστημα κρατά ιστορικό έτσι ώστε να μπορείς να συγκρίνεις και να βλέπεις της κινήσεις προς τα πάνω η προς τα κάτω των λέξεων κλειδιών.
 • Page Rank – Ποιο είναι αυτή την στιγμή αλλά και ιστορικά
 • Main Referrers – Από που έρχονται οι σύνδεσμοι, ποια είναι τα σαιτ που οδηγούν στο δικό σου.
 • Num of Backlinks – Πόσα συνολικά links έχεις καθώς και πόσα είχες πριν έτσι ώστε να παρακολουθείς την αυξομείωση τους.
 • On-page SEO – Keyword density, content benchmark Εξαιρετικά πολύτιμες πληροφορίες για το πως είναι φτιαγμένο το περιεχόμενο του σαιτ, που οδηγούν οι εσωτερικοί σύνδεσμοι κτλ.
 • Indexed page – Πόσες σελίδες βρίσκονται στο index της γκουκλ καθώς και πόσες στο supplemental index.
 • Backilink checker – Έχεις την δυνατότητα να ενημερωθείς εαν αφαιρεθεί ο σύνδεσμος σου για οποιοδήποτε λόγο.
 • Twitter, Facebook, Social bookmarking – Παρακολούθηση των social signal’s σε Twitter και Facebook και αρχείο ιστορικής ανάλυσης.
 • Directory submission – Ημιαυτόματη προσθήκη του σαιτ σας σε επιλεγμένους καταλόγους.

Πακέτα για διαφορετικούς χρήστες

Στα πακέτα advanced, professional thin, profesional έχεις και της εξής πρόσθετες δυνατότητες:
Traffic estimation – Βλέπεις τι κίνηση έχει η κάθε λέξη κλειδί και τι ζήτηση στην συγκεκριμένη μηχανή οπότε προσαρμόζεις ανάλογα και της δυνάμεις σου. Δεν υπάρχει λόγος να κονταροχτιπιέσαι σε niche με τεράστιο ανταγωνισμό όταν μπορείς να βρεις λέξη κλειδί όπου ευκολότερα να πετύχεις καλύτερη κατάταξη του σαιτ σου.
Blog review – Το σύστημα σου προτείνει ιστολόγια που έχουν σχετικό περιεχόμενο με το δικό σου (relevant blogs) από 50 έως 100 τον μήνα όπου μπορείς να πάρεις σύνδεσμο που έχει καλή αξία.
Competitors Analysis – Αυτό για μένα είναι και το καλύτερο εργαλείο του sheerseo λογισμικού αφού έχεις ανάλυση του ανταγωνισμού σου, σε λέξεις κλειδιά και θέσεις κατάταξης. Η υπηρεσία κοστίζει 25$ και 40$ αντίστοιχα. Όλα τα πακέτα εκτός από το free trial έχουν δυνατότητα CSV/PDF Reports για να “κατεβάσεις” τα δεδομένα για περαιτέρω επεξεργασία στον υπολογιστή σου.

Όλες αυτές οι δυνατότητες αφορούν το single domains plan, δηλαδή έχεις δυνατότητα να παρακολουθείς μόνο ένα σαιτ. Αν είσαι εταιρεία που έχει πολλούς πελάτες έχεις 3 επιλογές:

Μικρή, έως 10 σαιτ με κόστος 49$ τον μήνα με 1000 λέξεις κλειδιά

Μεσαία έως 20 σαιτ με κόστος 89$ τον μήνα με 1500 λέξεις κλειδιά

Μεγάλη έως 50 σαιτ με κόστος 199$ τον μήνα με 2500 λέξεις κλειδιά

Η Sheerseo δίνει την δυνατότητα στης εταιρείες που χρησιμοποιούν το δικό της seo software να εμφανίζουν ως δικό τους brand τα στατιστικά στοιχεία πριν τα αποστείλουν στους πελάτες τους. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ημερήσιας η εβδομαδιαίας συλλογής δεδομένων καθώς και πλήρη ανάλυση ως και 5 ανταγωνιστών ανά domain. Όλες οι πληρωμές γίνονται με πιστωτική κάρτα ή paypal. Η εταιρεία παρέχει τηλεφωνική υποστήριξη στο τηλέφωνο (US toll free number): 1.877.355.5980, καθώς και chat στο skype:sheerseo

Τι κερδίζει ο webmaster;

 • Σε ένα μέρος έχεις συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι για να κάνεις μια σωστή και λεπτομερή ανάλυση SEO για ένα σαιτ έτσι ώστε να ξέρεις τι έχεις κάνει μέχρι τώρα στο τμήμα on page SEO, off-page SEO, τι page rank έχεις και σε ποιες θέσεις εμφανίζεται το σαιτ για της λέξεις κλειδιά που σε ενδιαφέρουν, καθώς και το πιο βασικό που είναι η ανάλυση των ανταγωνιστών σου.
 • Σε ορισμένα πακέτα έχεις την δυνατότητα να επικοινωνείς με άλλα σαιτ και blog το οποία έχουν σχετικό περιεχόμενο με το δικό σου.
 • Παρακολουθείς τους συνδέσμους που θέλεις και ενημερώνεσαι μόλις υπάρξει κάποια αλλαγή.

Το SEO λογισμικό θα το βρείτε εδώ : www.sheerseo.com

Drop Your Comment