Προστάτεψε το περιεχόμενο του blog σου από κλοπή

Σήμερα θέλω να αναφέρω 3 plugin για wordpress που κάνουν δύσκολη την αντιγραφή των άρθρων από ένα σαιτ, απαγορεύουν το δεξί κλικ και προστατεύουν το περιεχόμενο του μπλογκ σου από αντιγραφή. Φράσεις όπως αυτές right click, text selection, image dragging καθώς και  CTRL A, C, X, U, P οι δημιουργοί αυτών τον 3 πρόσθετων έχουν προσπαθήσει και πετύχει να της απενεργοποιήσουν.

1. WP-CopyProtect

– Απενεργοποιεί την επιλογή κειμένου
– Απενεργοποιεί το δεξί κλικ του ποντικιού δίνοντας επιλογή να εμφανίζεται ή όχι κάποιο μήνυμα.
– Δεν επηρεάζει το SEO. Οι μηχανές αναζήτησης διαβάζουν το περιεχόμενό σας χωρίς πρόβλημα.

Αν μετά την εγκατάσταση δεν λειτουργεί προσθέστε στο Footer.php το εξής <?php wp_footer(); ?> και το πρόσθετο θα κάνει την δουλειά του.

Το σημαντικό εδώ δεν είναι η απενεργοποίηση του δεξί κλικ στο ποντίκι αλλά η απενεργοποίηση της επιλογής κειμένου. Όταν αυτό δεν γίνετε εύκολα αποθαρρύνει τους κλέφτες περιεχομένου να πάρουν γρήγορα το άρθρο σας και να το βάλουν στο δικό τους blog, αν και όποιος θέλει μπορεί να το κάνει από άλλο μέρος. ΄-) Απλά γίνετε λίγο πιο δύσκολο.

2. WP Content Copy Protection

Αυτό το πρόσθετο παρέχει καλύτερη προστασία απενεργοποιώντας και το hard refresh CTRL + F5, καθώς και το αριστερό κλικ του ποντικιού επάνω στης φωτογραφίες.

3. Blog Content Protector

Κάνει ότι και το το πρώτο πρόσθετο, προστατεύοντας το περιεχόμενο και της φωτογραφίες που υπάρχουν σε αυτό.

Όλα αυτά τα πρόσθετα έχουν ως σκοπό να κάνουν δυσκολότερη την αντιγραφή του κειμένου από το σαιτ σου όμως φυσικά δεν σε προστατεύουν 100% αφού κάθε έμπειρος χρήστης Ίντερνετ ξέρει παράλληλους τρόπους για να πάρει ένα κείμενο ή μια φωτογραφία. Άλλωστε ότι φαίνεται στο μόνιτορ μπορεί να κλαπεί.

Συμβουλή: Πρώτο. Κάνε καλύτερα έναν λογαριασμό στο tynt και βάλε τον κωδικό του στο σαιτ σου, με αυτόν τον τρόπο έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις συνδέσμους προς το περιεχόμενο σου παρά με την χρήση των ανωτέρω πρόσθετων. Δεύτερο. Μην δίνεις ολόκληρο το feed του κάθε άρθρο αλλά μόνο μια σύντομη περίληψη, κάνοντας την αλλαγή από της ρυθμίσεις του blog σου.  Η αποτροπή μιας πράξης είναι καλύτερη από την θεραπεία.

Google Authorship: http://www.problogger.gr/id2404-google-authorship.html

Και φρέσκους συνδέσμους θα λαμβάνεις από αντιγραφείς σου αλλά και θα βλέπεις ποιοι σε κλέβουν συχνά για να στείλεις αργότερα ένα DMCA στην google για αφαίρεση περιεχομένου από τα σαιτ τους, όταν δεν σέβονται το κόπο σου και δεν κάνουν το αυτονόητο δηλαδή να αφήσουν έναν ενεργό σύνδεσμο προς τον δημιουργό του περιεχόμενου.

 

Drop Your Comment