Που να βρω σχετικούς συνδέσμους με υψιλό pagerank?

Όταν κάνουμε link building σε ένα σαιτ χρειαζόμαστε συνδέσμους από σαιτ που έχουν 4 πράγματα:

– περιεχόμενο σχετικό με τον δικό μας
– pagerank υψηλότερο του 2
– λιγότερο από 10 σχόλια
– χειροκίνητη ενεργοποίηση σχολίων από άνθρωπο.

one way linkΑν αφήσουμε ένα δικό μας σχόλιο σε ένα άρθρο που έχει pagerank n/a, αναφέρετε στο ποδόσφαιρο, ενώ το λινκ που θα αφήσουμε εμείς έχει σχέση με την μαγειρική, στο άρθρο υπάρχουν 1000 σχόλια στο 90% spam, και η έγκριση γίνεται αυτόματα δεν θα πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως κάνουμε λάθος που επιμένουμε να αφήσουμε το δικό μας σχόλιο εκεί; Δεν χρειάζεται να είσαι SEO ειδικός για να καταλάβεις ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν προσφέρεται για link building. Για να έχει ένας σύνδεσμος αξία βασική προϋπόθεση είναι να τον εγκρίνει ο ιδιοκτήτης του μπλογκ. Με αυτήν την κίνηση δείχνει ότι έχει διαβάσει το σχόλιο, έχει επιλέξει να το δημοσιεύσει γιατί έχει κρίνει ότι είναι σχετικό με τον θέμα και προάγει τον διάλογο. Αυτός είναι ο σκοπός των blogs.

Off page SEO

Μια καλή πηγή για να πάρουμε τέτοιους συνδέσμους είναι αναμφισβήτητα τα ιστολόγια. Πως να βρω όμως τα κατάλληλα blogs που να περιέχουν και της 4 αυτές προϋποθέσεις μαζί; Ας κάνουμε ένα πείραμα.

Σκοπός: One way links με PR 2+ από blog με κατάληξη .edu. (Πανεπιστήμια, σχολεία, εκπαίδευση).

Θέμα: sales marketing

Στης 2 μηχανές αναζήτησης google.com, και google.gr γράψτε την εξής εντολή:

site:.edu inurl:blog “post a comment” -“comments closed” -“you must be logged in” “history”

Να εξηγήσω τι κάνει το καθένα:

Η εντολή site:.edu λέει στην μηχανή αναζήτησης να εμφανίσει μόνο μπλογκς που έχουν κατάληξη edu. Η εντολή post a comment ζητά να εμφανιστούν μόνο ιστολόγια που επιτρέπουν να αφήσετε σχόλια, το μείον πριν το comments closed λέει στην μηχανή να μην εμφανίσει blogs που έχουν απενεργοποιημένα τα σχόλια τους, το ίδιο κάνει και το μείον πριν το you must be logged in, δηλαδή να μην χρειάζεται να κάνω λογαριασμό στο συγκεκριμένο ιστολογιο για να αφήσω ένα σχόλιο. Το τελευταίο τμήμα της εντολής history δηλώνει ότι ψάχνουμε να βρούμε μόνο μπλογκ τα οποία είναι σχετικά με θέματα ιστορίας. Αν εσάς σας ενδιαφέρει να αναζητήσετε π.χ για βοηθήματα μαθηματικών, τότε πρέπει να γράψετε αυτήν την φράση κλειδί αντί της λέξης κλειδί ιστορία.

Η εντολή δεν λειτουργεί στο 100% αφού η μηχανή, βάση του αλγορίθμου της, επιλέγει αν θα συμμορφωθεί στην δική μας αναζήτηση ή όχι, όμως σε ένα ποσοστό γύρω στο 70-80%% εμφανίζει αυτά που της ζητάμε. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα σήμερα μου εμφάνισε 6470 σχετικές σελίδες όπου μπορώ τουλάχιστον στην μισές να αφήσω σχόλιο. Αν το σχόλιο μου είναι σχετικό με το θέμα πιθανόν ο κάτοχος του ιστολογίου θα το εγκρίνει, αφού ελέγξει τον σύνδεσμο που αφήνω. Έτσι αποκτώ έναν σύνδεσμο από edu blog τα οποία συνήθως έχουν καλή αξία.

Σκοπός τον σχολίων όπως ανέφερα και πιο πάνω είναι να προάγουν τον διάλογο. Κάντε ερωτήσεις, μοιραστείτε την γνώση που έχετε, πείτε προτάσεις και ιδέες που ενδεχομένως θα είναι ωφέλιμες στους αναγνώστες του blog όπου αφήνετε το σχόλιο. Δημιουργήστε φιλίες, έστω και διαδικτυακές, με τους άλλους bloggers προσθέτοντας αξία. Αυτό είναι το σωστό. Το λάθος είναι να αφήνετε σχόλια στιλ “Τι κάνεις, πολύ μου αρέσει το μπλογκ σου, ανορθόγραφα ποσου ισι μιγαλους κ.α που απλά καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων.  Κανείς δεν αγαπάει το spam.

σχετικά:
http://www.myblogroll.eu/2013/01/google.html

Drop Your Comment