Πως να ρυθμίσω το google authorship και να εμφανίσω την φωτογραφία μου στα αποτελέσματα αναζήτησης;

Αν αναρωτιέστε πως να ρυθμίσετε το google authorship και να εμφανίζετε η φωτογραφία σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, βρίσκεστε στο σωστό σημείο για να μάθετε.

Ρυθμίσεις στο google authorship

1. Εγώ χρησιμοποιώ στο παρόν ιστολογιο ένα plugin που λέγεται cool author box όπου στους χρήστες του ιστολογίου στην Βιογραφία έχω προσθέσει το κείμενο που εμφανίζεται κάτω από κάθε άρθρο. Εκεί προσθέστε και τον παρακάτω κωδικό αλλάζοντας φυσικά τα δεδομένα με τα δικά σας.

<a href="https://plus.google.com/u/0/103478552473720493560/posts" rel="author"> Follow me on Google+ Pano Kondoyiannis </a>

2.Προσθέστε το tag rel=”me”  στο κάτω μέρος στην σελίδα about όπως στην δική μου, βοηθάει στο guest blogging

<a href=”https://plus.google.com/u/0/103478552473720493560/posts” rel=”me” target=”_blank” title=”Pano Kondoyiannis“>Google+</a>

3. Πάμε τώρα στο google+ προφίλ μας και κλικ στο Επεξεργασία προφίλ, πληροφορίες κάτω κάτω προσθέστε εκεί που λέει Συνεργάτης και Σύνδεσμοι το σαιτ σας. Τέλος κλικ στην ολοκλήρωση επεξεργασίας. Βάλτε και μια ωραία δική σας φωτογραφία και είστε έτοιμοι.

0001

Για να δούμε τώρα τι κάναμε, κλικ εδώ Google rich snippet testing tool

και πρέπει να δούμε αυτή την εικόνα όταν γράψουμε στο κενό πεδίο ένα δικό μας url πχ http://www.problogger.gr/id2642-mathima-seo-gia-38500.html

pano-authorship

 

Κάνε κλικ εδώ για να δείς τι έγραφα για το google authorship τον περασμένο Οκτώβριο. Να θυμάστε ότι τα Microformats δεν εμφανίζονται πάντα όπως στο παράδειγμα αλλά κατά την επιλογή της μηχανής αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω βήματα για να συνδέσετε το προφίλ σας σωστά δεν είναι απαραίτητο η μηχανή να εμφανίζει την φωτογραφία σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της. Μπορεί να το κάνει, μπορεί και να μην το κάνει. ΄-)

Αν το δεχτεί θα βλέπετε την φωτογραφία σας και θεωρητικά θα προσελκύετε περισσότερους επισκέπτες αφού 7 στα 10 αποτελέσματα ΔΕΝ έχουν φωτογραφία. Του χρόνου αυτό μπορεί να αλλάξει όμως όταν αυτό συμβεί θα γράψουμε ξανά. ΄-)

Drop Your Comment