Πως να προσθέσω τα κοινωνικά μου προφίλ στα αποτελέσματα αναζήτησης της google?

Πως να εμφανίσω στο Google Knowledge Graph πληροφορίες για τα κοινωνικά μου προφίλ;

Όσο περισσότερα αποτελέσματα εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης google.gr για τον όνομα ή την εταιρεία σας τόσο το καλύτερο για το συνολικό σας προφίλ. Αν στα κοινωνικά δίκτυα οι άνθρωποι μοιράζονται μεταξύ τους θετικές πληροφορίες και αναφέρονται κολακευτικά για της υπηρεσίες σας αυτό είναι ένα συν που οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να το αγνοήσουν. Ισχύει φυσικά και το αντίθετο, κάθε αρνητικό feedback στο άτομο ή της υπηρεσίες σας μένει στο διαδίκτυο και “χαλάει” την συνολική εικόνα.

Αυτός είναι ο κύριος λόγους που οι επαγγελματίες SEO έχουν ενεργά προφίλ στα 5 μεγάλα κοινωνικά δίκτυα και τα χρησιμοποιούν για να προβάλουν της υπηρεσίες τους. Εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατηγορία επαγγελματιών και σας ενδιαφέρει να αυξήσετε την παρουσία σας στης μηχανές αναζήτησης μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα 3 απλά βήματα:

Πανεύκολα! Με την προσθήκη μιας γραμμής κώδικα (structured data markup).

1. Κάνε κλικ εδώ και διάβασε το άρθρο.
2. Πρόσθεσε τα δικά σου στοιχεία (το ονοματεπώνυμο σου, την ιστοσελίδα σου, συνδέσμους προς τα social profiles σου.

3. Έλεγξε στο schema markup testing tool εδώ αν όλα είναι σωστά.

problogger-gr-testing-tool

Μπορείς να προσθέσεις τα κοινωνικά σου προφίλ στα εξής δίκτυα:
– Facebook
– Twitter
– Google+
– Instagram
– YouTube
– LinkedIn
– Myspace

Γιατί να το κάνω;

Προσθέτοντας δομημένα δεδομένα στο σαιτ σας υποβοηθάτε την google να εμφανίζει σχετικά αποτελέσματα στην αναζήτηση του ονόματος ή της ιστοσελίδας σας που παραπέμπουν σε εσάς. Διαβάζοντας σήμερα ένα άρθρο του Ανδρέα Μπάτση (Batcic) γραμμένο πριν ένα χρόνο με τίτλο Πως θα Σας Βρίσκουν οι Μηχανές Αναζήτησης Τώρα και στο Μέλλον όπου αναφέρει πως σκέφτονται οι μηχανές αναζήτησης και τοποθετούν της ιστοσελίδες μας όχι μόνο με αυτό που λέμε εμείς για εμάς όμως κυρίως με αυτό που λένε οι άλλοι για εμάς. 🙂

Ασχολείται ο κόσμος με τον Βρασίδα; Ο Βρασίδας είναι καλός. Ασχολείται ο κόσμος του μπάσκετ με τον Βρασίδα; Ο Βρασίδας είναι καλός στο μπάσκετ! Δεν ασχολείται κανένας με τον Βρασίδα; Εεε δεν θα ασχοληθούμε κι εμείς!

Όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα πράγματα για την προώθηση ιστοσελίδων και πως το συνεχές SEO που κάποιος εφαρμόζει στο σαιτ τους μπορεί να τους αποφέρει πραγματικό κέρδος και να προσθέτει κύρος στην επιχείρηση τους μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο [email protected]