Πως φτιάχνουμε ένα niche website κερδοφόρο

niche marketingNiche market σημαίνει συγκέντρωση όλων των προσπαθειών marketing σε ένα μικρό αλλά συγκεκριμένο και καλά καθορισμένο τμήμα του πληθυσμού. Niches δεν υπάρχουν, αλλά δημιουργούνται από τον προσδιορισμό των αναγκών, των επιθυμιών, και των απαιτήσεων που αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς ή καθόλου από άλλες επιχειρήσεις, στον κλάδο, με την δημιουργία και παροχή αγαθών ή υπηρεσιών οι οποίες θα ικανοποιήσουν την ζήτηση.

Ως στρατηγική, το niche marketing έχει ως σκοπο να είναι το μεγάλο ψάρι σε μια μικρή λίμνη, αντί να είναι ένα μικρό ψάρι σε μια μεγάλη λίμνη.

Το niche marketing μπορούμε να το χωρίσουμε σε 2 κατηγορίες.

1) Ηλεκτρονικό εμπόριο και drop shipping – χωρίς μεσάζοντες (αποστολή των εμπορευμάτων, από τον προμηθευτή κατευθείαν στον αγοραστή λιανικής, επιδιώκοντας να ελαχιστοποιήσει τα αποθέματα αποθήκης και διοικητικών εξόδων.)

2) Blog

Ας δούμε την πρώτη περίπτωση.

Υπάρχουν εκατομμύρια επιχειρήσεις στο Ίντερνετ που προσφέρουν τα προϊόντα του online. Όλοι θέλουν να πουλήσουν τα προϊόντα που παράγουν η εμπορεύονται. Εσείς πρέπει να επιλέξετε τι θέλετε να πουλάτε από το σαιτ σας, και μετά να βρείτε τους κατάλληλους προμηθευτές. Στο google αν γράψετε την λέξη dropshippers θα βρείτε 7 εκατ. αποτελέσματα.

Εγώ θα σας πρότεινα να μελετήσετε το σαιτ worldwidebrands.com

Ο κατάλογος αυτός έχει πιστοποιηθεί από τους eBay, Amazon και Yahoo, οπότε έχετε τη εγγύηση τους ότι όλοι οι drop shippers που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι νόμιμοι επαγγελματίες.

Φυσικά και υπάρχουν και άλλοι dropshippers καθώς και άλλοι κατάλογοι όμως εκεί εκτός από τους σωστούς επαγγελματίες υπάρχουν και επιτήδειοι οι οποίοι δέχονται παραγγελίες, εισπράττουν τα χρήματα σας και δεν παραδίδουν ποτέ τα εμπορεύματα.

Η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού μαγαζιού το οποίο θα είναι επαγγελματικό και θα μπορεί να εξυπηρετεί πελάτες κυμαίνετε γύρο στα 1000 ευρώ.

Συνδυάζοντας το ηλεκτρονικό κατάστημα με affiliate program.

Πριν 3 χρόνια η BANS δημιούργησε και πρόσφερε στην αγορά ένα πρωτοποριακό προϊόν.

Σου παρέχει την έτοιμη πλατφόρμα για να δημιουργήσεις το δικό σου ηλεκτρονικό μαγαζί και να πουλάς προϊόντα του ebay, κερδίζοντας προμήθεια από το πρόγραμμα συνεργατών.

Πως γίνετε αυτό?

Ο επισκέπτης ανοίγει την δική σου ιστοσελίδα, επιλέγει έναν προϊόν που θέλει να αγοράσει, κάνει κλικ και μεταβαίνει στην ιστοσελίδα του ebay, όπου ολοκληρώνει την αγορά και εσείς λαμβάνετε την προμήθεια που έχετε συμφωνήσει με το ebay.

Στην ιστοσελίδα www.buildanichestore.com το πρόγραμμα κοστίζει $ 149,50, κάποιες φορές όμως κάνουν εκπτώσεις και το δίνουν $ 49,95 διαφημίζοντας ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα που θα φτιάξετε με το δικό τους πρόγραμμα μπορεί να σας αποφέρει $ 2000-3000 το χρόνο σε autopilot. Δηλαδή χωρίς εσείς να κάνετε απολύτως τίποτα.

Η δεύτερη περίπτωση είναι ο συνδυασμός niche marketing + blog

Κατασκευάζετε ένα blog, είτε σε δωρεάν εφαρμογές όπως το blogspot.com, wordpress.org, είτε στο wordpress.org και με affiliate links οδηγείτε τους αναγνώστες σας στην ιστοσελίδα που πουλάει ένα προϊόν η μια υπηρεσία και εσείς λαμβάνετε την συμφωνημένη προμήθεια.

Το blog αν είναι στο blogspot.com δεν θα σας κοστίσει τίποτα και θα έχετε την δινατότητα πέρα από της προμήθειες από τα affiliate links να λαμβάνετε και κέρδη και από το πρόγραμμα google adsense.

Για πιο επαγγελματική όμως προσέγγιση δείτε το wordpress.org από όπου θα μπορέσετε να κατεβάσατε το software για να έχετε ένα δικό σας self-hosted wordpress blog.

Drop Your Comment