Ποια είναι τα μυστικά για ένα επιτυχημένο blog?

Τα μυστικά για ένα επιτυχημένο blog.

blogsΤα blogs ή αλλιώς ιστολόγια αποτελούν έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους στο διαδίκτυο για να καταγράφει κάποιος τις απόψεις του και να έρχεται σε επαφή με άλλους χρήστες. Ένα blog ουσιαστικά αποτελεί ένα είδος ηλεκτρονικού ημερολογίου όπου οι αναρτήσεις γίνονται με χρονολογική σειρά ενώ ο συγγραφέας αυτών τον αναρτήσεων μπορεί να επιτρέψει σε άλλους χρήστες να αφήνουν σχόλια.

Το γεγονός πως υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που δίνουν την δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει το δικό του blog χωρίς κόστος και κόπο τα έχουν κάνει τόσο δημοφιλή διαδικτυακά με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες να έχουν και το δικό τους προσωπικό blog. Μάλιστα κάποια από αυτά έχουν εξελιχτεί σε ιδιαίτερα δημοφιλή ενώ οι δημιουργοί τους έχουν γίνει κατά κάποιο τρόπο επαγγελματίες blogger. Το πλήθος όμως των blogs και η ευκολία στην δημιουργία τους δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα τα κάνει και επιτυχημένα. Τα περισσότερα μένουν στην αφάνια χωρίς να γνωρίζει κανείς την ύπαρξη τους και χωρίς να δέχονται σχόλια ενώ είναι μικρή η επισκεψιμότητα τους.

Και χωρίς επισκεψιμότητα δεν υπάρχουν έσοδα, οπότε ο blogger απογοητεύετε και παρατά το εγχείρημα του στην μέση.

Το μυστικό για να γίνει το δικό μας blog επιτυχημένο, σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται στο περιεχόμενο του. Από την μια καλό είναι να γράφουμε για ζητήματα που γνωρίζουμε πραγματικά καλά και μας απασχολούν. Από την άλλη ιδιαίτερα αποτελεσματικό μπορεί να είναι να γράφουμε για θέματα που φαίνεται πως δεν αναφέρονται σε κανένα άλλο blog και εμείς οι ίδιοι όταν τα αναζητήσαμε είδαμε την έλλειψη τους.

Στο blog μας καλό είναι να μην προσβάλλουμε κανέναν προσωπικά, να μην αναφερόμαστε επικριτικά σε θέματα θρησκείας ή φυλετικά γιατί έτσι μπορεί να τραβήξουμε κάποια προσοχή αλλά θα είναι αρνητική και θα διαρκέσει λίγο.

Μια άλλη αποτελεσματική λύση για να προσελκύσουμε επισκέπτες στο blog μας είναι στο περιεχόμενο των κειμένων μας να δίνουμε links από άλλα δημοφιλή blogs και ιστοτόπους. Επίσης καθοριστικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι λέξεις- κλειδιά που περιγράφουν το εκάστοτε κείμενο μας, τα γνωστά tags. Όσο πιο ακριβή είναι τα tags μας και όσο περισσότερο καλύπτουν όλο το περιεχόμενο της ανάρτησης μας τόσο πιο πολύ διευκολύνουν άλλους χρήστες να εντοπίσουν κάποιο θέμα που τους ενδιαφέρει.

Πριν ξεκινήσουμε ένα blog πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας ποιος είναι ο λόγος που το κάνουμε. Και αν θέλουμε να κερδίζουμε χρήματα πρέπει να διαβάσουμε και να μάθουμε καινούρια πράγματα που θα μας ξεκλειδώσουν την πόρτα προς τα λεφτά.

1 Comment

изработка на блог |

July 18, 20129:15 am

work X 3 😉

Drop Your Comment