Outsourcing to India-Σύγχρονη δουλεία;

Πως μπορείς να νοικιάσεις σκλάβους;

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων. Οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Οι πλούσιοι ζούνε στην πολυτέλεια και στην χλιδή και οι φτωχοί πεθαίνουν της πείνας. Πάντα έτσι ώμος ήταν αυτός ο κόσμος. Το τραγικό είναι ότι οι φτωχοί δημιουργούν τον πλούτο τον πλουσίων καθώς δεν έχουν την οικονομική παιδεία για να τον διαχειριστούν. Τώρα τελευταία οι πλούσιοι ανακάλυψαν ακόμη έναν τρόπο να κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Μεταφέροντας της δουλειές, ή υπηρεσίες που δεν θέλουν να κάνουν στην χώρα τους σε άλλες χώρες. (οutsourcing). Έτσι μειώνουν ακόμη περισσότερο τα κόστη τους και μεγαλώνουν τα κέρδη τους.  Έξυπνο ε;

Το outsourcing είναι εξαιρετικά έξυπνη τακτική.

call_center_outsourcingΟι business δεν έχουν ούτε Θεό, ούτε θρησκεία, ούτε ψυχή και συνείδηση. Και δεν είχαν ποτέ. Έχουν ως μοναδικό τους κίνητρο το κέρδος. Όταν μια εργασία φέρνει κέρδος τότε γίνονται business. Έτσι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η εξωτερική ανάθεση χρονοβόρων και ανεπιθύμητων καθήκοντα σε χώρες του τρίτου κόσμου ισοδυναμεί με δουλεία, προκαλούν γέλιο στης επιχειρήσεις, αφού δεν κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας τους.

Αν μπορώ να νοικιάσω την εργασία  κάποιου, που βρίσκεται στην Κίνα, ή στην Ινδία, για να παράγω την ίδια ποιότητα προϊόντος ή υπηρεσίας πληρώνοντας λιγότερα λεφτά από όσο στοιχίζει ένας εργαζόμενος στην Ελλάδα θα το κάνω με ήσυχη την συνείδηση μου. Εκτός αυτού, θα το επιδιώξω συστηματικά, αφού η παγκόσμια οικονομία σήμερα μου το επιτρέπει. Στην αφελή ερώτηση κάποιου “Ποιο  θα είναι το μέλλον του Έλληνα εργαζόμενου τότε;” θα απαντήσω με την σιωπή μου, και με την φιλική συμβουλή να αναζητήσει εργασία στα πολιτικά κόμματα (κομματόσκυλο).

Ο πλούτος ενός ανθρώπου μετριέται με την ποσότητα ελεύθερου χρόνου που διαθέτει για τον εαυτό του.

Αν πριν διαβάσεις αυτό το άρθρο σκεφτόσουν να νοικιάσεις Ινδούς ή Πακιστανούς freelancer με 1$ την ώρα σου, λέω ότι ο μέσος μηνιαίως μισθός στην Ινδία και στην Κίνα είναι γύρο στα 150 $. Στης ΗΠΑ ή ώρα κοστίζει 7$ και στη Μεγάλη Βρετανία 5£. Με τα ίδια λεφτά μπορείς να νοικιάσεις 10 Ινδούς ή Κινέζους οι οποίοι θα κάνουν την ίδια δουλειά.

Μια βόλτα στο freelancer.com ή το odesk.com θα σου ανοίξει τα μάτια και θα σου γλυτώσει χιλιάδες ευρώ, τα οποία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για κάτι άλλο.

Αληθινή ιστορία;

Εργάζεται από οποιοδήποτε μέρος του κόσμο που έχει πρόσβαση στο internet. Δεν έχει δικό του γραφείο, ούτε εταιρεία, και δεν απασχολεί κανένα εργαζόμενο. Όμως πέρυσι έδωσε δουλειά σε 450 άτομα,  συγγραφείς  άρθρων/ σχεδιαστές ιστοσελίδων/ προγραμματιστές υπολογιστών/ data entry κλπ, και έκανε τζίρο 1 εκατομμύριο $.  Η αποστολή ενός email στην Κίνα, ή στην Ινδία κοστίζει 0 $, όσο ακριβώς και η αποστολή του ίδιου email στην Ελλάδα.

Έτσι, Ινδοί copywriter γράφουν άρθρα για τα χιλιάδες blog του, Φιλιπινέζοι SEO ειδικοί κάνουν την προώθηση στης μηχανές αναζήτησης, Κινέζοι designers σχεδιάζουν τα γραφικά και Μαλαίσιοι προγραμματιστές γράφουν κωδικό.  Το αποτέλεσμα είναι μια τεράστια, καλά οργανωμένη εταιρεία φάντασμα να λειτουργεί και να παράγει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια εισόδημα το χρόνο. Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ή όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.

Όσο νωρίτερα καταλάβεις πως λειτουργεί το οutsourcing, και το παγκόσμιο χωριό, τόσο περισσότερα χρήματα θα κερδίσεις…..

1 Comment

изработка на сайт |

July 18, 20129:03 am

Outsourcing to India and China. This is the future

Drop Your Comment