Μετά την απόλυση

Σε απέλυσαν από την δουλειά σου?

Και τώρα τι ακολουθεί?

εργασία από το σπίτιΤο ενδεχόμενο να χάσει κάποιος την δουλειά του περισσότερο από ποτέ είναι πιο πιθανό στις μέρες μας. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται με όλο με μεγαλύτερη συχνότητα και δεν είναι λίγες οι φορές που απροειδοποίητα και αιφνιδιαστικά ένας εργαζόμενος καλείται να φύγει από την εργασία του και να μην επιστρέψει σε αυτή.

“Κάθε εμπόδιο για καλό” λέει ο σοφός λαός. Ίσως τώρα είναι η ευκαιρία να αναλογιστείς τα συν και τα πλην της μέχρι τώρα εργασίας σου και να διαπιστώσεις ότι σου αξίζει και μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα στην ζωή σου. Η ζωή σου είναι δική σου, την ζεις μόνο μια φορά, οπότε φρόντισε να την ζήσεις έτσι ώστε στο τέλος να και ο νεκροθάφτης να λυπηθεί για σένα.

Στο παρόν όμως τώρα.

Χτες είχες δουλειά, σήμερα όχι.

Οι λογαριασμοί τρέχουν, πρέπει να πληρώνεις χίλια δυο πράγματα. Άλλα αναγκαία, άλλα λιγότερο αναγκαία, άλλα περιττά. Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κόψεις τα περιττά έξοδα. Να περιορίσεις στο ελάχιστο τα έξοδα σου και να αναζητήσεις καινούρια έσοδα.

Από που μπορεί να έρθουν νέα έσοδα? Αυτή είναι η πιο βασική ερώτηση στην οποία όσο νωρίτερα απαντήσεις τόσο νωρίτερα θα ηρεμήσεις και θα δεις νηφάλια το δάσος.

Αφού ξεπεράσουμε το πρώτο σοκ και δώσουμε στον εαυτό μας λίγες μέρες για να συνειδητοποιήσει και να συμβιβαστεί με την νέα αυτή κατάσταση, καλό είναι να μην απογοητευτούμε ούτε να μελαγχολήσουμε. Σίγουρα η αγορά εργασία δεν είναι στα καλύτερα της αλλά όσο κι αν φαίνεται παράξενο υπάρχουν λύσεις όπως το να προσανατολιστούμε στην εργασία από το σπίτι.

Όλοι μας πια έχουμε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο. Μια καλή λύση λοιπόν είναι να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχουν οι νέες αυτές τεχνολογίες. Για παράδειγμα πολλοί χρήστες του διαδικτύου επιλέγουν να γίνουν αρθρογράφοι σε blogs και ιστοσελίδες  που ζητούν νέο υλικό.

Έτσι καλούνται να καταγράψουν τις απόψεις και τις γνώσεις τους για διάφορα θέματα. Η δουλειά βέβαια αυτή απαιτεί καλό γραπτό λόγο και μια σχετική συνέπεια ενώ η πληρωμή συνήθως γίνεται ανά κείμενο και σπανιότερα ανά λέξη.

Μια άλλη πολύ διαδεδομένη λύση για εργασία από το σπίτι είναι ο ίδιος ο χρήστης του διαδικτύου να διατηρεί κάποιο δικό του blog στο οποίο θα καταχωρήσει διαφημίσεις και θα πληρώνεται από τα «κλικ» που κάνουν οι επισκέπτες του blog σε αυτές τις διαφημίσεις. Επίσης μπορεί να πουλήσει διαφημιστικό χώρο σε όσες εταιρείες ή ιδιώτες ενδιαφέρονται.

Βέβαια η παραπάνω προσπάθεια για να έχει μια σχετική επιτυχία και να είναι ικανοποιητική ως προς τις οικονομικές απολαβές απαιτεί το blog να είναι δημοφιλές στο αναγνωστικό κοινό του διαδίκτυο και να δέχεται καθημερινά πολλές επισκέψεις. Οι παράγοντες που θα βοηθήσουν στην αύξηση της δημοτικότητας του blog μπορεί να σχετίζονται με την θεματολογία του, τον τρόπο γραψίματος αυτού που το διατηρεί, το αν αναπτύσσει σχέσεις με το κοινό κτλ.

Δοκίμασε να γράψεις στην αρχή για άλλους και μετά για σένα, φτιάξε ένα blog και πειραματίσου. Ψάξε συνεργασίες που μπορεί να σου φέρουν λεφτά. Γίνε γνωστός, δίδαξε άλλους bloggers πως μπορούν να εκμεταλλευτούν την δύναμη του διαδικτύου.

Στο χέρι σου είναι να βγεις από την κρίση, μόνος σου, χωρίς να περιμένεις από τους πολιτικούς να σε βολέψουν σε μια ζεστή θεσούλα. Αυτοί έχουν βολέψει τον εαυτό τους και εσένα θα σε θυμηθούνε μόνο όταν έλθουν ξανά οι εκλογές. Μέχρι τότε όμως εσύ πρέπει να φας. Δεν είσαι φυτό να ζεις κάνοντας φωτοσύνθεση.

Γίνε blogger. Και άλλαξε τον δικό σου κόσμο…

Drop Your Comment