Καλό άρθρο

ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΜΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

του

Άρη Αποστολόπουλου

καλογραμμένο άρθροΟ καθένας που μπαίνει στη διαδικασία να γράψει κάτι για ένα κοινό, θέλει να δημοσιεύσει ένα κομμάτι που ο καθένας θα θυμάται.

Φυσικά, αυτό είναι δυνατό, αλλά το ταλέντο μόνο δεν αρκεί. Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που καλό είναι να ακολουθούνται, για να μπορέσει ο κάθε αναγνώστης να επαναφέρει το κείμενό μας στη μνήμη του.

 

Βελτιστοποίηση για της μηχανές αναζήτησης

Ένα άρθρο όσο και καλό αν είναι, αν δεν εμφανίζετε στα πρώτα 10 αποτελέσματα στης μηχανές αναζήτησης είναι σαν να μην υπάρχει. Απλά δεν θα το διαβάσει κανείς. Και εμείς θέλουμε να γράφουμε άρθρα που τα διαβάζουν οι επισκέπτες μας.

Οπότε προσοχή στο πως γράφουμε και στο τι γράφουμε….

Ο τίτλος πουλάει…

Η σημασία του τίτλου είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπ’όψιν. Ο τίτλος του άρθρου πρέπει να περιέχει συνοπτικά όλο το περιεχόμενο που θα αναλυθεί πιο κάτω και να δημιουργεί στους υποψηφίους επισκέπτες την ανάγκη να διαβάσουν όλο το κείμενο. Μιλάμε δηλαδή για έναν περιεκτική αλλά ταυτόχρονα “πιασάρικη” περιγραφή του άρθρου. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να μένουμε μόνο εκεί. Κανένας συγγραφέας ή αρθρογράφος δε μπορεί να σταθεί μόνο με αξιόλογους τίτλους.

 

Αυτό που δεν πρέπει κανείς blogger/συγγραφέας να ξεχνάει, είναι οι προτιμήσεις του κοινού. Οι χρήστες του internet δεν προτιμούν τα μεγάλα κείμενα και καλό είναι να περιορίζονται στις 600 λέξεις, το μέγιστο, κι αυτό γιατί το μάτι του αναγνώστη κουράζεται με το να κοιτάει διαρκώς την οθόνη. Πέρα από το μέγεθος του άρθρου, όμως, αυτό που είναι σημαντικό να περιορίζεται, είναι και το εύρος των θεμάτων που παρουσιάζονται.

Είναι απαραίτητο να παραμένουμε προσηλωμένοι στο θέμα με το οποίο αρχίζουμε το κείμενο και να μην ξεδιπλώνουμε τη σκέψη μας στο μέγιστο. Επιπλέον, πέρα από κανόνες και “αρχές”, το σημαντικότερα είναι να γράφουμε με ενθουσιασμό.

Οι αναγνώστες μας, αντιλαμβάνονται το πότε γράφουμε καταναγκαστικά και το πότε δίνουμε την ψυχή μας σε ένα άρθρο. Ο ενθουσιασμός δεν είναι σημαντικός μόνο για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον του επισκέπτη αλλά και για να μπορέσουμε να ξεδιπλώσουμε τη δική μας προσωπικότητα. Επιπλέον, η τελειότητα είναι κάτι επιθυμητό, αλλά όχι την ώρα της γραφής. Μη γράφετε, εξ’αρχής, όσο πιο καλά μπορείτε. Γράψτε πρώτα και μετά τελειοποιείστε το.

 

Το τελευταίο μέρος της διαδικασίας γραφής είναι η προσοχή στο λεξιλόγιο και τη γραμματική. Διαβάστε και ξαναδιαβάστε το άρθρο για τυχόν λάθη και μόλις είναι έτοιμο δημοσιοποιείστε το και φυσικά, μην ξεχνάτε τα σχόλια των αναγνωστών σας, εξάλλου γι αυτούς γράφουμε όλοι.

Αν γράφεις έτσι ” Πιγα να δο τον φύλο μου στο σπητη του” καλύτερα να ασχοληθείς με άλλο αντικείμενο ΄-)

Drop Your Comment

Proudly powered by WordPress. Theme by Infigo Software.