Οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στην Google

Να δουλεύεις για την Google ίσως κάποιοι το θεωρούσαν προνόμιο. Μεγάλη εταιρεία, δίνει καλούς μισθούς, έχει προοπτικές εξέλιξης, έχει πολλά γραφεία σε διάφορες χώρες οπότε δεν θα βαριέσαι συνέχεια στο ίδιο γραφείο κτλ. Έτσι σκέφτονται όσοι δεν εργάζονται στην εταιρεία. Ας δούμε όμως τι παράπονα έκαναν οι εργαζόμενοι στην Google, σε γραπτή αναφορά προς την εταιρεία, έτσι ώστε να βελτιώσει της συνθήκες εργασίας τους, στα κεντρικά της στο Mountain View στην Καλιφόρνια.

Δεν άντεξα να μην σχολιάσω της απείρου κάλλους ηλιθιότητες των Αμερικανών κυρίως εργαζομένων στην google. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πάνε ούτε στην τουαλέτα χωρίς manual 😉

– Το γυμναστήριο βρίσκεται πολύ μακριά. Πως να περπατήσω 100 μέτρα για να πάω στο διπλανό κτίριο?

Να περιμένεις στην στάση να έρθει το λεωφορείο ρε!!!

– Τα 5 από τα 8 εταιρικά φανελάκια που μου έδωσαν φέτος είναι μαύρα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αγαπώ το πράσινο χρώμα.

Κρυφοπασοκτσής είσαι? Γύρνα τα πίσω όλα, ή δώσε τα στα μαυράκια που πεθαίνουν από την πείνα στην χώρα σου.

– Όταν πήγα να πάρω από το ψυγείο τα δωρεάν αναψυκτικά, είδα ότι μόλις είχαν γεμίσει το ψυγείο, με αποτέλεσμα να μην έχουν προλάβει να κρυώσουν. Είναι δυνατόν να μου δίνουν να πιω ζεστή κόλα, και να θέλουν να δουλέψω και από πάνω?

Αυτή είναι κλασσική απάντηση Έλληνα δημόσιου υπάλληλου που τον ζοχαδιάζουν πρωί πρωί γύρω στο μεσημέρι όταν η ουρά έξω από το γραφείο του έχει φτάσει στον κάτω όροφο.

– Επειδή 15 φορές την εβδομάδα τρώω στο εστιατόριο της εταιρείας, αφού μου κοστίζει λιγότερο από το να αγοράσω κεφτέδες από το σουπερμάρκετ και να τους ψήσω, ξέχασα να μαγειρεύω, και θεωρώ υπεύθυνη την εταιρεία ότι κατέστρεψε της μαγειρικές μου συνήθειες.

Μαγείρισσα μου εσύ…..τι θα έκανε ο κόσμος χωρίς εσένα….

– Το ντιβάνι στο γραφείο μου είναι μικρό και δεν μπορώ να ξαπλώσω, εν ώρα εργασίας φυσικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πιάνετε η μέση μου και να μειώνετε η ποιότητα της εργασίας μου.

Να τους πεις να σου φέρουν κρεβάτι και 2 δίμετρες Ρωσίδες μαζί με έναν Αράπη να σου κάνει αέρα…

– Όταν με στέλνουν εκτός έδρας στα άλλα γραφεία μας, η τροφή μου είναι άγνωστη, με αποτέλεσμα να μην ξέρω τι να παραγγείλω και να μένω νηστική.

Είμαι περίεργος πόσο καιρό μπορεί να αντέξει έτσι? Όπως και αν θα πεθάνει τελικά ή θα βρει φαγητό από κάπου.

– Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τα κινητά τηλέφωνα. Κάθε 3 μήνες μας δίνουν δωρεάν νέες συσκευές με αποτέλεσμα μέχρι να μάθω πως λειτουργεί η πρώτη, να μου την αλλάζουν. Δυσκολεύομαι να απαντώ στα τηλεφωνήματα που δέχομαι.

Πάτα το πράσινο κουμπί, και μετά να πλένεις τα χέρια σου γιατί έχει μικρόβια.

– Πάχυνα εξαιτίας της αφθονίας δωρεάν φαγητού.

Μην τρως ρε χοντρέλα….

– Ο μάγειρας μου έδωσε να φάω αστακό χωρίς να προσθέσει 3,47 γραμμάρια αλάτι και 1,5 κουταλάκι ελαιόλαδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγχυστώ και να πέσω σε κατάθλιψη για 1 μήνα.

Εσύ ήσουν κομπλεξικέ κουφάλα που αμόλησες τα panda, penguin και μας κατέστρεψες τα σαιτ? Μια τρύπα στο νερά κάνατε με όλα σας τα update. Δώσε το τηλέφωνο του μάγειρα να του πούμε να σου βάλει αλάτι τόσο μέχρι να λυσσάξεις.

– Το προσωπικό μου γραφείο βρίσκεται ακριβώς στην μέση των 2 εστιατορίων. Είναι δυνατόν να με βάλουν ακριβώς εκεί? Τώρα δεν ξέρω ποιο να επιλέξω με αποτέλεσμα να τρώω λίγο και η μάνα μου να μου φέρνει σάντουιτς από το σπίτι.

Αν δεις ανοιχτό παράθυρο πήδα, να μην κουράζεις και την μάνα σου να σου φτιάχνει σάντουιτς στην ηλικία των 45.

Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στην google!  Τι να πουν οι Κινέζοι εργάτες στην apple και της άλλες πολυεθνικές όπου ζούνε και πεθαίνουν στην θέση εργασίας τους?

Δεν είναι τυχαία η έκφραση Αμερικανάκια? Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα αντέξουν ούτε 2 μέρες εργασίας σε Ελληνική εταιρεία.

  • Οκνηρία
  • Αλαζονεία
  • Λαιμαργία
  • Απληστία
  • Λαγνεία
  • Ζηλοφθονία

Τα 6 θανάσιμα αμαρτήματα υπάρχουν σε αυτή την περιγραφή. Λείπει μόνον η οργή. Η οργή είναι σε εμάς, στους ανθρώπους στους δρόμους, στους πεινασμένους, στους άστεγους, στους άνεργους, στους μετανάστες, σε αυτούς που δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει αύριο και τι θα σκαρφιστούν οι ανάξιοι πολιτικοί που μας κυβερνούν…..

1 Comment

Panagiotis Kontogiannis |

July 5, 20127:50 am

yes is good

Drop Your Comment