Εργασία στο σπίτι μέσω Ίντερνετ – υπέρ και κατά (B΄ Μέρος – υπέρ)

Σε προηγούμενο άρθρο εκθειάσαμε τα σημαντικότερα προβλήματα που θα συναντήσει κάποιος χρησιμοποιώντας σε μεγάλο (αν όχι αποκλειστικό) βαθμό το ίντερνετ ως μέσο για εργασία στο σπίτι. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν και πλεονεκτήματα, τα οποία μάλιστα φαίνεται ότι επισκιάζουν τα αντίστοιχα μειονεκτήματα δεδομένης της διάδοσης και δημοτικότητας του συγκεκριμένου τομέα. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα πλεονεκτήματα του να δουλεύεις από το σπίτι σου μέσω Ίντερνετ:

1) Ελεύθερο Ωράριο

εργασία στο σπίτιΠόσες φορές δεν έχετε αναγκαστεί να κάνετε κάτι απλά γιατί βόλευε το ωράριο κάποιου άλλου; Με την εργασία στο σπίτι μέσω ίντερνετ ξεχάστε τέτοιες καταστάσεις. Εσείς αποφασίζετε τι θα κάνετε και πότε. Μπορείτε να προσαρμόσετε το ωράριό ανάλογα με το πρόγραμμα και τις συνήθειές σας (π.χ. πολλοί διαλέγουν για εργασία τις νυκτερινές ώρες).

 

2) Προσωπικός Χώρος

Με την εργασία στο σπίτι μέσω ίντερνετ εσείς καθορίζετε το εργασιακό σας περιβάλλον. Δεν θα ήταν ωραία να δουλεύατε στο laptop αραγμένοι στον καναπέ με τις πιτζάμες σας ή να υπάρχει η επιλογή πότε θα έχετε ησυχία και πότε την αγαπημένη σας μουσική στην διαπασών; Ένα άνετο περιβάλλον συνεπάγεται  μεγαλύτερη παραγωγικότητα που οδηγεί σε μεγαλύτερο εισόδημα.

 

3) Εσείς είστε το Αφεντικό

Εργασία στο σπίτι μέσω ίντερνετ σημαίνει ότι είστε το αφεντικό του εαυτού σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η πιο αγχωτική και αντιπαραγωγική εργασία ενός υπαλλήλου είναι όταν έχει τον εργοδότη από πάνω του, να του λέει τι πρέπει να κάνει και να τον επιβλέπει.

 

4) Μειωμένα Έξοδα

Έχετε σκεφτεί πόσα ξοδεύει κάποιος για να πάει και να γυρίσει από την εργασία του καθημερινά (βενζίνη, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς κτλ.); Συνυπολογίστε το δεκατιανό (π.χ. ένας καφές, μια τυρόπιτα) και τυχόν delivery για τις φορές που θα χρειαστεί να δουλέψει παραπάνω (γιατί λίγοι βρίσκουν τον χρόνο –και το κουράγιο, να φτιάξουν κάτι από το σπίτι) και θα δείτε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό να μαζεύεται στο τέλος κάθε μήνα. Με την εργασία στο σπίτι ξεχάστε τα έξοδα μεταφοράς και ο επιπλέον χρόνος που θα εξοικονομήσετε (σε συνδυασμό με το ψυγείο σας) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περικόψετε τα έξοδα φαγητού τουλάχιστον κατά 40%.

 

5) Κατάλληλο για οικογένεια

Πόσες φορές δεν υπήρξε μια ανάγκη στο σπίτι (π.χ. αρρώστησε κάποιος δικός σας) και αισθανθήκατε άσχημα γιατί δεν μπορούσατε να μείνετε μαζί του λόγο δουλείας. Πολλοί νέοι γονείς διαλέγουν την εργασία στο σπίτι ακριβώς για την δυνατότητα που τους δίνετε να είναι κοντά και να φροντίζουν τα παιδιά τους.

Η εργασία από το σπίτι έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της, όπως και η “κανονική” εργασία που έχουμε συνηθίσει. Κάποιοι βολεύονται καλύτερα σε ένα γραφείο, τους αρέσει να είναι κοινωνικοί, και συμμετέχουν στα event που διοργανώνουν οι συνάδελφοι, και ακολουθούν την κοινωνική μικρο ζωή και εκτός γραφείου.

Κάποιοι άλλοι όμως προτιμούν να εργάζονται με έναν διαφορετικό τρόπο επιλέγοντας για χώρο εργασίας τους το σπίτι, η ένα γραφείο για να είναι διαφορετικό το περιβάλλον.

Εσάς ποιος τρόπος σας αρέσει?

 

Drop Your Comment