Εργασία στο σπίτι μέσω Ίντερνετ – υπέρ και κατά (Α΄ Μέρος – κατά)

Εργασία στο σπίτι μέσω Ίντερνετ – υπέρ και κατά  (Α΄ Μέρος – κατά)

 

Τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν εργασία στο σπίτι βοηθήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την  καθιέρωση γρήγορου, αξιόπιστου και φθηνού ίντερνετ. Ποιες είναι όμως οι κυριότερες δυσκολίες που θα συναντήσει κάνεις από την πολύωρη (εάν όχι αποκλειστική) χρήση του διαδικτύου για δουλειά στο σπίτι και ποιοι οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισής τους;

Ας δούμε ποια είναι τα κατά της εργασίας από το σπίτι ή όπως την λένε οι Αμερικανοί “Work from home“.

1) Έλλειψη Προσωπικής Επαφής
Εξορισμού η εργασία στο σπίτι μέσω ίντερνετ είναι ατομική δραστηριότητα, οπότε άτομα που έχουν συνηθίσει να δουλεύουν με άλλους γύρω τους ή ως μέλος μιας ομάδας θα συναντήσουν δυσκολίες.

Αντιμετώπιση: Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook, Twitter κτλ.), προγράμματα instant messaging (π.χ. MSN, Yahoo Messenger κτλ.) και βιντεοκλήσεων (π.χ. Skype) μπορούν να κάνουν την εργασία στο σπίτι ποιο κοινωνική.

 

2) Ανάγκη Αυτοσυγκράτησης
Η δουλειά στο σπίτι μέσω ίντερνετ ακόμα και για το πιο συγκρατημένο και πειθαρχημένο άτομο μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη λόγω του ευρύ φάσματος περιεχομένου και δυνατοτήτων του διαδικτύου. Παιχνίδια, βίντεο, μουσική και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε μπορεί να σας κάνουν να χάσετε πολλές από τις ώρες εργασίας στο σπίτι.

Αντιμετώπιση: Όταν η αυτοκριτική και αυτοσυγκράτηση δεν επαρκεί, βρείτε κάποιο άτομο να σας επιβλέπει κατά διαστήματα και να επιθεωρεί την πρόοδο των εργασιών σας.

 

3) Προβλήματα Υγείας

Η δουλειά στο σπίτι μέσω ίντερνετ συνεπάγεται πολύωρη παραμονή μπροστά σε έναν υπολογιστή με ακινησία ορισμένων μελών του σώματος (π.χ. πόδια, μέση) και μεγάλη χρήση άλλων (μάτια, δάκτυλα, καρποί). Ως εκ τούτου επαναλαμβανόμενες ζαλάδες, πόνοι στα μάτια/χέρια/μέση μπορούν μακροχρόνια να οδηγήσουν σε τενοντίτιδες, δισκοπάθειες και πληθώρα άλλων παθήσεων.

Αντιμετώπιση: Μάθετε να κάθεστε σωστά (σωστή θέση σώματος) μπροστά στον υπολογιστή. Επίσης εφαρμόστε 10 λεπτά διάλειμμα ανά μια ώρα εργασίας.

 

4) Αυξημένος Ανταγωνισμός

Ένα από τα πλεονεκτήματα που έφερε η εργασία στο σπίτι μέσω ίντερνετ είναι ο εκμηδενισμός των αποστάσεων. Αυτό σας επιτρέπει να δουλεύετε από το σπίτι για οποιοδήποτε εργοδότη που προσφέρει εργασία στο σπίτι οπουδήποτε στην Γη. Αυτό βέβαια ισοδύναμα σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε εργοδότης που προσφέρει εργασία στο σπίτι μπορεί  να διαλέξει από ένα μεγάλο πλήθος υποψήφιων εργαζομένων.

Αντιμετώπιση: Βελτίωση ποιότητας παραγόμενου έργου. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα προσφέρονται να κάνουν την ίδια δουλειά φθηνότερα από εσάς. Ένας Ινδός designer είχε γράψει στο blog του. Προσφέρω 3 ειδών υπηρεσιών ΚΑΛΗ – ΦΤΗΝΗ – ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 

καλή-φτηνή-γρήγορη δουλειά

Διευκρινίζοντας ότι εάν ισχύουν τα 2, αυτόματα δεν ισχύει το τρίτο 😉

Αν η δουλειά είναι καλή, και φτηνή,  δεν θα είναι γρήγορη, αν είναι καλή και γρήγορη, δεν θα είναι φτηνή, και εάν είναι γρήγορη και φτηνή, δεν θα είναι καλή. Εσείς επιλέξτε τι θα πληρώσετε….

Το θέμα είναι ότι λίγοι μπορούν να προσφέρουν αντίστοιχη ποιότητα. Οι σοβαροί εργοδότες που ζητούν άτομα για εργασία στο σπίτι πάντα θα βάλουν την ποιότητα πριν την ποσότητα.

Για να μπορέσετε όμως να φτάσετε στο σημείο να σας επιλέξουν εσάς για το συγκεκριμένο project πρέπει να έχετε δημιουργήσει ένα portfolio. Δηλαδή να δείξετε προηγούμενες δικές σας δουλειές, έτσι ώστε ο εργοδότης να έχει εικόνα για το τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι. Χωρίς καλό portfolio, κανείς εργοδότης δεν θα σας δώσει κάποια δουλειά. Οπότε αν θέλετε να δουλεύετε remote φτιάξτε ότι μπορείτε καλύτερα, και δείξτε το στο διαδίκτυο.  Με ένα λινκ ο καθένας μπορεί να δει την δουλειά σας και να κρίνει αν θα σας προσλάβει η όχι.

Drop Your Comment