Μπορώ να κερδίζω χρήματα από το blog μου, και πόσα;

Μπορώ να κερδίζω χρήματα από το blog μου, και πόσα;

blogging-for-moneyΥπάρχουν εκατοντάδες χρήστες στο διαδίκτυο που διατηρούν το δικό τους blog και γράφουν σε αυτό ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Αν είστε ένας από αυτούς, καιρός είναι να δείτε λίγο πιο σοβαρά την αγαπημένη σας ασχολία και να επιδιώξετε πέρα από την αυξημένη επισκεψιμότητα και τα πολλά σχόλια χρηστών, να έχετε και κάποιο οικονομικό όφελος.

Σίγουρα στην αρχή φαντάζει κάπως παράξενο να κερδίσει κάποιος χρήματα επειδή απλά γράφει στο blog του, όμως δεν είναι απίθανο ούτε ιδιαιτέρως δύσκολο.

Όπως είναι ξεκάθαρο και από το τίτλο απαραίτητα προϋπόθεση για να ξεκινήσετε είναι να είστε κάτοχος κάποιας ιστοσελίδας ή ενός blog. Τα blogs είναι εύκολο να τα δημιουργήσει ο οποιοσδήποτε χρησιμοποιώντας κάποια από τις ιστοσελίδες που δίνουν αυτή την δυνατότητα με μια απλή εγγραφή όπως είναι το  wordpress ή τo blogger.

Η πιο διαδεδομένη κίνηση για να βγάλετε χρήματα από το blog σας είναι η προβολή διαφημίσεων. Για τον λόγο αυτό υπάρχει μια υπηρεσία που παρέχεται  από την Google που ονομάζεται  Adsence. Πρόκειται δηλαδή για διαφημίσεις που ενσωματώνονται στο ιστολόγιο σας, σε όποιο σημείο εσείς επιθυμείτε. Απλά καλό είναι να προσέξετε κάποια σημεία. Αν το blog σας έχει συγκεκριμένη και ξεκάθαρη θεματολογία θα έχει και συγκεκριμένους επισκέπτες.

Έτσι βοηθάει και τη Google να προβάλει διαφημίσεις που στοχεύουν σε αυτό το συγκεκριμένο κοινό άρα και μεγαλύτερη επιτυχία. Σημαντικό επιπλέον είναι η κίνηση που θα έχει το blog μας από άλλους χρήστες, η επισκεψιμότητα του δηλαδή. Όπως είναι αναμενόμενο όσο μεγαλύτερη είναι η επισκεψιμότητα τόσες μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να γίνονται κλικ στις διαφημίσεις ενώ θα είναι μεγαλύτερη η ζήτηση για τον διαφημιστικό σας χώρο.

Όσο πιο πολύ εργαστείτε μεθοδικά τόσο πιο αποδοτικά θα είναι τα κέρδη τα οποία θα μπορούν να αγγίζουν και τα 50 ευρώ το μήνα. Αν με τον καιρό αποκτήσετε μεγαλύτερη εξοικείωση με αυτή την διαδικασία μπορείτε να διατηρείτε πάνω από του ενός blogs με διαφορετική θεματολογία και έτσι να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη σας.

Υπάρχουν bloggers που κάνουν χιλιάδες $ το μήνα συνδυάζοντας πολλές δραστηριότητες που τους αποφέρουν χρήματα.

Για να γίνεις όμως και εσύ ένας από αυτούς θέλει πολύ δουλειά…

 

1 Comment

Μανωλης Ισχακης |

February 28, 20129:55 am

Το πόσα χρήματ μπορεί να κερδισει κάποιος απο το blog έχει να κάνει απο τον ιδιο.
Η δυναμική είναι τεράστια.
Οι πληροφορίες είναι πολύ καλές. Πιστέυω απο ένα σημείο και έπειτα είναι καλό να μοιραζόμαστε τα κέρδη και να το εμπιστευόμαστε σε έναν ειδικό.

Drop Your Comment