Από τι κερδίζει χρήματα ένας Blogger?

Blogger profit

Από τι κερδίζει χρήματα ένας Blogger?

χρήματα από  bloggingΣτην σημερινή εποχή το να κερδίζει χρήματα ένας Blogger είναι ευκολότερο από το παρελθόν, μια και είναι διαθέσιμα πολλά βοηθήματα και παράμετροι.

Το σημαντικό, όμως, είναι όταν βάλουμε στόχο το κέρδος από το blogging θα πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτό!

Δεν υπάρχει τρόπος για εύκολο χρήμα. Χρειάζεται συνεχή προσπάθεια, παρακολούθηση και μάθηση. Στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρες πληροφορίες σχετικά με αυτό και πολλοί προσφέρουν και αμειβόμενες υπηρεσίες για το στήσιμο ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τον χρόνο αναμονής για τα πρώτα κέρδη είναι το η δημοτικότητα του περιεχομένου, ο τρόπος προσέγγισης και ο χρόνος που αφιερώνετε σε αυτό το σκοπό.

Οι τρόποι είναι πολλοί. Θα σας αναφέρουμε τους πιο διαδεδομένους.

1)   Έσοδα από διαφημίσεις, που τοποθετούνται σε ευανάγνωστα σημεία του blog και πληρώνουν με τα click. Τα πιο δημοφιλή είναι τα adsense και chitika. Για να έχει επιτυχία και απόδοση χρειάζεται υψηλή επισκεψιμότητα. Είναι προσφιλής τρόπος γιατί είναι παθητικός, μια και όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση αυτό δουλεύει μόνο του.

2)   Πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών που μπορεί να έχει επιτυχία διατηρώντας ένα καλά οργανωμένο blog με συνέπεια, τακτικότητα και δημοσίευσή του στις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης και στα Κοινωνικά Δίκτυα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας και θα είναι αποτελεσματική διαφήμιση.

3)   Πώληση αναρτήσεων για την ανάδειξη ενός προϊόντος κάποιου άλλου με αναλυτική έκθεση και ανάλυση του προϊόντος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό. Σκεφτείτε προϊόντα που χρησιμοποιείτε και γράψτε μια ανάρτηση έκθεσης και προώθησης αυτού του προϊόντος. Μια παραλλαγή  αυτής της μεθόδου είναι ή σε μια ανάρτηση να αναφέρετε το όνομα μιας εταιρείας που προσφέρει σχετική με το θέμα υπηρεσία.

Εκτός από την αμοιβή από τον διαφημιζόμενο, αυτό θα συντελέσει να αυξηθεί και η επισκεψιμότητα του Blog, μια και οι αναγνώστες θα έρχονται για να πάρουν πληροφορίες για προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

4)   Δημιουργία e-books. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία διαθέσιμα για την συγγραφή και δημοσίευση ενός e-book. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Μπορείτε να γράψετε αναλύοντας ένα θέμα που γνωρίζετε καλά ή την εμπειρία σας σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα. Η διαδικασία επιλογής του θέματος έχει τους ίδιους κανόνες με αυτούς της επιλογής μιας ανάρτησης. Κατόπιν υπάρχουν κατάλογοι για να το δημοσιεύσετε, όπως είναι eBay και το Craigslist.

5)   Πώληση του Blog. Η αγοραπωλησία των Blog είναι ακόμη στα σπάργανα. Μπορεί να μοιάζει με την αγοραπωλησία domain name αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν πωλείται μόνο το οικόπεδο αλλά και ολόκληρο το κτίσμα. Μερικοί σημαντικοί παράγοντες είναι η ηλικία του, η επισκεψιμότητα, από που προέρχονται οι επισκέπτες, η ποιότητα των συνδέσμων και η σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία του.

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι μεγάλο και πολλά μπορούν ακόμη να ειπωθούν. Έχετε σκεφτεί κάτι από τα παραπάνω; Τι άλλο θα μπορούσαμε να προτείνουμε; Περιμένουμε σχόλιά σας.

2 Comments

Getpaid.gr |

October 4, 201212:56 am

Συμφωνώ γενικά, απλά νομίζω πως το 1. από αυτά που γράφετε είναι το πιο σημαντικό.

Και εκεί δεν είναι μόνο το Adsense ή το chitka, αλλά και πόσα άλλα. Ενώ θα ήταν άξιο αναφοράς και το Affiliate Marketing

problogger.gr |

October 4, 20128:48 am

Ως blogger μπορεί να κερδίζεις χρήματα από πολλές διαφορετικές πηγές. Στο χέρι σου είναι να της βρεις και να της μετατρέψεις σε ρευστό.

Drop Your Comment