Απενεργοποίηση της εξατομικευμένης αναζήτηση στο Google

Τι είναι η εξατομικευμένη αναζήτηση στο Google?

Στο άρθρο μου “Τι είναι SERP” περιγράφω ένα πρόβλημα το οποίο συναντούν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την προώθηση ιστοσελίδων, ή αλλιώς SEO. Όταν ψάχνεις συχνά πχ για “κατασκευή ιστοσελίδων”  και μετά μπαίνεις στο δικό σου σαιτ το γκούγκλ το θυμάται αυτό και σιγά σιγά εμφανίζει το σαιτ σου στα πρώτα 5 αποτελέσματα, μερικές φορές και πρώτο.

googleΑυτό λέγεται εξατομικευμένης αναζήτηση και έχει σκοπό να σε βοηθήσει να ανακαλύπτεις γρηγορότερα ιστοσελίδες που δείχνεις ότι σε ενδιαφέρουν. Το αποτέλεσμα το βλέπεις μόνο στον δικό σου υπολογιστή. Όλοι οι άλλοι χρήστες βλέπουν διαφορετικά αποτελέσματα. Για να δεις τα πραγματικά αποτελέσματα πρέπει να απενεργοποιήσεις την εξατομικευμένη αναζήτηση.

Υπάρχουν 4 τρόποι για να το κάνεις

1) Όταν έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σου στο google, επιλέξτε από της υπηρεσίες go to web history. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει κάντε κλικ στο pause έτσι ώστε αριστερά να εμφανιστεί το Web History is paused. Διαγράψτε επίσης όλη την ιστορία που υπάρχει.

Έτσι σε όποιον και υπολογιστή να καθίσεις, αν κάνεις είσοδο στον google λογαριασμό σου και μετά κάνεις αναζήτηση θα βλέπεις πραγματικά αποτελέσματα.

2) Με την χρήση Incognito (ανώνυμη περιήγηση) που υπάρχει στο chrome με αυτόν τον συνδυασμό [Ctrl]+[Shift]+[N], και στο Firefox με αυτόν [Ctrl]+[Shift]+[P].

3) Με την χρήση αυτού http://www.google.gr/search?&q=%s&pws=0. Κάνε copy/paste το παραπάνω και όταν ανοίξει το παράθυρο γράψε την λέξη κλειδί. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά και ισχύουν για την συγκεκριμένη αναζήτηση.

Γιατί να τα κάνω όλα αυτά?

Όλα τα παραπάνω αφορούν άτομα που ασχολούνται με το SEO. Και θέλουν να βλέπουν αληθινά αποτελέσματα στης αναζητήσεις τους. Αν είσαι μέσος χρήστης που δεν τον ενδιαφέρει τι θα βγάλει η μηχανή πιες έναν καφέ και μην κοψοκεφαλιάζεσαι. ΄-)

 

Drop Your Comment