4 πολύτιμα addon για τον chrome

Υπάρχουν 2 browser που μου αρέσει να χρησιμοποιώ. Το firefox, και το chrome. Σήμερα θέλω να δείξω 4 πολύτιμα add-on για το chrome που χρησιμοποιώ και μου αρέσουν. Αν σας αρέσουν θα χαρώ να δω τα σχόλια σας. Αυτά τα συμπληρώματα κάνουν την ζωή μας ευκολότερη και την περιήγηση στο δίκτυο καλύτερη. Για τους επαγγελματίες blogger είναι καλά εργαλεία…

1. Awesome Screenshot

Όπως λέει και το όνομα του αυτό το προγραμματάκη κάνει στιγμιαίες φωτογραφίες της οθόνης του υπολογιστή σου. Κάτι που μπορείς να το κάνεις και με το κουμπί print scrn στο πληκτρολόγιο σου και μετά paste στο paint. Ποια είναι όμως η διαφορά του awesome screenshot?

Μπορείς να επιλέξεις τι θέλεις να δείξεις από την οθόνη, ολόκληρη, ή μέρος αυτής, μπορείς να βάζεις βελάκια που δείχνουν κάτι, μπορείς να γράφεις κείμενο, μπορείς να βάζεις σε κύκλο ή τετράγωνο κάτι, μπορείς να σβήσεις κάτι που δεν θέλεις να το δει ο παραλήπτης της φωτογραφίας. Σώζει σε .png, και θα χρειαστείς το irfan πχ για να το μετατρέψεις σε . jp.

2. 20 Cubed

Υπάρχει ένας νόμος στο Ίντερνετ που λέει 20-20-20. Σε κάθε 20 λεπτά, κάνε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων, κοιτάζοντας σε μήκος 20 μέτρων για να ξεκουράσεις τα μάτια σου. Η συνεχή προσήλωση των ματιών στην οθόνη τα κουράζει υπερβολικά και σύντομα μπορεί να χρειαστείς οφθαλμίατρο.

Τι κάνει αυτό το addon? Εμφανίζει ένα παράθυρο κάθε 20 λεπτά, το οποίο σου λέει ότι πρέπει να σταματήσεις να κοιτάς την οθόνη και να κοιτάξεις μακριά για 20 δεύτερα. Απλό και πρακτικό, όμως έτσι ξεκουράζεις τα μάτια σου.

3. Reeder for Chrome

Εδώ προσθέτεις όλα τα σαιτ που σου αρέσουν για να τα διαβάζεις μετά και να ενημερώνεσαι μόλις γράψουν κάτι καινούριο.

4. StayFocusd

Θα σου επιτρέψει να μείνεις προσηλωμένος σε αυτό που θέλεις να κάνεις και να μην χαραμίζεις τον χρόνο σου απλά βλέποντας πολλά σαιτ. Μπορείς να μπλοκάρεις ιστοσελίδες που δεν θέλεις να δεις, και γενικά σου δίνει την δυνατότητα να μπορείς να ξεκολλάς από την οθόνη.

Όσα περισσότερα εργαλεία έχεις, τόσο καλύτερή δουλειά μπορείς να κάνεις και τόσο καλύτερα θα μοιράσεις τον χρόνο σου ώστε να μην πηγαίνει χαμένος. Και στο επαγγελματικό blogging ο χρόνος είναι χρήμα….

 

 

Drop Your Comment