Το affiliate marketing στην Ελλάδα

Πως λειτουργεί το affiliate marketing στην Ελλάδα

affiliate_marketing_in_greeceΠριν εξετάσουμε τι συμβαίνει στα ελληνικά affiliate δίκτυα ας πούμε μερικά βασικά πράγματα για το τι είναι το affiliate marketing.
Στην ουσία του το affiliate marketing περιγράφει τη σχέση τριών πλευρών:

1. ενός πωλητή

2. ενός καταναλωτή

3. και του διαμεσολαβητή αυτών των δύο

Ο ρόλος του διαμεσολαβητή ή αλλιώς του affiliate είναι να προωθεί από την ιστοσελίδα του πιθανούς αγοραστές στην σελίδα του πωλητή. Οι πληρωμές γίνονται με βάση μια προσυμφωνημένη ενέργεια του επισκέπτη ή εν δυνάμει αγοραστή (CPA cost per action) που συνήθως είναι η πώληση (CPS cost per sale).

Ας δούμε τώρα τα πιο σημαντικά στοιχεία από τα 4 μεγαλύτερα δίκτυα affiliate δίκτυα στην Ελλάδα.

Affiliate marketing

1) Linkwise

Είναι η εταιρία που έφερε το affiliate marketing στην Ελλάδα και από το 2008 υποστηρίζει σταθερά το δίκτυο προσφέροντας ποιοτικές λύσεις στους affiliates της αλλά και ένα ευρύ φάσμα επιλογών όσον αφορά τα προγράμματα που διαφημίζει καθώς έχει εντάξει στο δίκτυο της πάνω από 170 εταιρίες.
Link: http://www.linkwise.gr

2) Clickbanner

Η Clickbanner είναι ένα καινούριο ελληνικό δίκτυο συνεργατών που μέσα σε ένα χρόνο έχει καταφέρει να προσφέρει το μεγαλύτερο πλήθος προγραμμάτων μετά τη Linkwise. Ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της είναι ότι πολλά από τα προγράμματα τα οποία τρέχει πληρώνουν και με διαφορετικές του CPS ενέργειες όπως το CPC (cost per click) δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους affiliates για πιο εύκολο κέρδος.
Link: http://www.clickbanner.gr

3) Affiliate Motion

Η AffiliateMotion είναι και αυτή καινούρια εταιρία με έδρα στην Αγγλία με αποτέλεσμα οι προμήθειες τους να μην υπόκεινται σε κρατήσεις. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι η παροχή ειδικών εργαλείων που επιτρέπουν τη προβολή προσφορών σε κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook.
Link: http://www.affiliatemotion.gr

4) Forest View

Το μικρότερο σε ηλικία affiliate network στην Ελλάδα ωστόσο έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική συνεργασία μεγάλων εταιριών όπως ο ΟΤΕ και η Vodafone που το κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Εκεί που κάνει τη διαφορά το δίκτυο αυτό είναι στα γενναιόδωρα bonus που προσφέρει στους affiliates για κάθε νέο πρόγραμμα.
Link: http://www.forestview.gr

Ακολουθεί ένας συγκριτικός πίνακας των στοιχείων των παραπάνω affiliate marketing δικτύων.

Linkwise

Clickbanner

Affiliate Motion

Forest View

Cpanel

DirectTrack

DirectTrack

Post Affiliate Pro

DirectTrack

Διάρκεια Cookie

30-45 ημέρες

30-365 ημέρες

30-45 ημέρες

30-45 ημέρες

Πληρωμή

μηνιαίως

μηνιαίως

μηνιαίως

μηνιαίως

Ελάχιστο ποσό καταβολής

20 ευρώ

50 ευρώ

20 ευρώ

20 ευρώ

Drop Your Comment