Σκέφτεσαι να εργαστείς σαν freelancer; Δες τα καλά και τα κακά

Γιατί να θέλει κάποιος να δουλέψει ως freelancer;

freelancer douleia

Μερικοί άνθρωποι νιώθουν εγκλωβισμένοι σε ένα γραφείο με σταθερό ωράριο. Άλλοι πάλι επιλέγουν να το κάνουν εξ ανάγκης, καθώς το εργασιακό περιβάλλον γίνεται όλο και πιο επισφαλές στις μέρες μας. Αν και εσένα σου περνάει από το μυαλό να αρχίζεις να υποβάλλεις προσφορές για να εκμεταλλευτείς τις γνώσεις και τις ικανότητές σου, χωρίς να έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου, διάβασε παρακάτω ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εργασίας ως freelancer.

Που μπορείτε να βρείτε δουλειά ως ελεύθερος επαγγελματίας;

Ευέλικτο ωράριο- Το βασικό πλεονέκτημα ενός freelancer είναι ότι μπορεί να επιλέξει το ωράριο εργασίας του. Αν νιώθεις ότι οι πιο παραγωγικές σου ώρες είναι αργά το βράδυ, κανείς δεν θα σε υποχρεώσει να ξυπνάς από τα χαράματα. Και αν θέλεις να κάνεις ένα break για να ασχοληθείς με το αγαπημένο σου σπορ ή χόμπι και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, κανείς δεν θα σε εμποδίσει. Μπορείς, για παράδειγμα, να κάνεις ένα break και να πιείς έναν καφέ στο in στέκι της γειτονιάς σου, παράλληλα με μια επίσκεψη στο διαδικτυακό καζίνο Novibet. Κάνε click εδώ για να κερδίσεις πρόσβαση σε καθημερινές προσφορές με γενναιόδωρα έπαθλα σε μια σειρά από συναρπαστικά παιχνίδια!

Όλος ο κόσμος είναι το γραφείο σου – Εργαζόμενος ως freelancer δεν είσαι αναγκασμένος να βλέπεις κάθε μέρα την ίδια θέα από το παράθυρο ή – ακόμη χειρότερα – τον ίδιο τοίχο απέναντί σου, αλλά μπορείς να διαλέξεις το μέρος όπου αποδίδεις περισσότερο. Στο σαλόνι σου με τις πιτζάμες, σ’ ένα πάρκο, σε μια καφετέρια, σε μια δημόσια βιβλιοθήκη ή σε μια παραλία κάτω από μια ομπρέλα, όπου είναι το λάπτοπ σου είναι και η δουλειά σου!

Δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα όμως η δουλειά ως freelancer, αλλά και πολλά μείον.

Η εργασία δεν είναι σταθερή – Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα του freelancing είναι ότι η δουλειά δεν είναι σταθερή και ίσα κατανεμημένη μέσα στον χρόνο. Σε μια συμβατική εργασιακή σχέση μπορείς να υπολογίσεις τα έσοδά σου, ώστε να προγραμματίσεις τις δαπάνες σου. Όμως, οι περισσότεροι freelancer γνωρίζουν πως όλες οι δουλειές πέφτουν μαζεμένες και μάλιστα τις πιο ακατάλληλες περιόδους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δίλημμα αν θα πρέπει να ματαιώσουν κάποια σχέδια ή να απορρίψουν τις προτάσεις των πελατών.

Δουλειά και προσωπικός χρόνος μπλέκονται – Το να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου και να εργάζεσαι από το σπίτι σου σημαίνει επίσης ότι μπορεί να δυσκολευτείς να ξεχωρίσεις τον χρόνο εργασίας από την προσωπική σου ζωή.

Τι λεφτά κερδίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο Ίντερνετ;

Η πληρωμή δεν είναι σίγουρη – Το να είσαι freelancer σημαίνει επίσης ότι διατρέχεις τον κίνδυνο να μην πληρωθείς ή να καθυστερήσει η πληρωμή σου. Αυτό σε φορτώνει με ακόμη έναν ρόλο, αυτόν του εισπράκτορα χρεών. Υπάρχουν τρόποι να προστατευτείς από πελάτες που αθετούν τις υποχρεώσεις τους, αλλά μερικές φορές δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχουν σκοπό να εξοφλήσουν το τιμολόγιό σου έως ότου είναι πλέον αργά.

Είσαι έτοιμος να πληρώνεις ασφάλεια; – Ως freelancer θα πρέπει να φροντίσεις για την ασφάλισή σου, δεν θα έχεις αφεντικό να το αναλάβει και τα ασφάλιστρα μπορεί να είναι ακριβά. Ένα άλλο τίμημα της ανεξαρτησίας είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον άδειες μετ’ αποδοχών ή αναρρωτικές άδειες. Κάθε μέρα που δεν δουλεύεις, είναι μέρα που δεν θα πληρωθείς.

Drop Your Comment