Που μπορώ να βρω ποιοτικά backlinks?

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΙΟΤΙΚΑ BACKLINKS;

του

Άρη Αποστολόπουλου

σύνδεσμοιΤο φαινόμενο των backlinks είναι κάτι που απασχολεί πολλούς προγραμματιστές και αυτό, γιατί πολλοί θεωρούν ότι είναι το σημαντικότερο σημείο για την αύξηση της επισκεψιμότητας ενός site ή blog.

Υπάρχει μια άλλη μερίδα όμως που δεν είναι αυτής της άποψης, αλλά κανένας δεν τα εκμηδενίζει τόσο, ώστε να μην ασχοληθούμε καθόλου μαζί τους.

Σύνδεσμοι αξίας

Για να ορίσουμε ακριβώς τα backlinks, αρκεί να πούμε ότι είναι ο κάθε σύνδεσμος που οδηγεί προς τη σελίδα μας με ένα απλό κλικ. Ο σύνδεσμος αυτός μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε: σε κάποιο site, blog με κάποιο διαφορετικό domain name από το δικό μας.

 

Αρχικά, αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι η ύπαρξη backlinks σε διαφορετικού είδους ιστοσελίδες είναι πολύ σημαντική. Οι μηχανές αναζήτησης, με αυτόν τον τρόπο, θα αντιλαμβάνονται το site μας ως ένας ιστότοπος ευρείας γκάμας και θα οδηγούν τους αναγνώστες πιο εύκολα προς εμάς. Αρκετά όμως, με τα θεωρητικά κομμάτια. Ας δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα backlinks πρακτικά.

Σύνδεσμοι από τα κοινωνικά δίκτυα

Το πρώτο -και πιο εύκολο κομμάτι- είναι η υποβολή της ιστοσελίδας μας στα διάφορα social media. Δημιουργήστε λογαριασμούς στα πιο διάσημα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter κλπ) και παραθέστε το link του ιστοχώρου σας, τόσο ως τη σταθερή ιστοσελίδα σας, αλλά και κάθε φορά που ανανεώνεται.

Προσοχή όμως μην πέσετε στην παγίδα του spamming (δηλαδή τη συνεχή παράθεση συνδέσμων προς την ιστοσελίδα σας). Με αυτόν τον τρόπο, δε θα πετύχετε την προσέλκυση επισκεπτών, αλλά το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να κουραστούν όσοι σας παρακολουθούν στα social networks και γιατί όχι, να σας κάνουν και report (αναφορά για ανάρμοστη συμπεριφορά).

Μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, μην ξεχνάμε να αναφέρουμε και τη σημαντικότητα του YouTube. Αν σας εντυπωσιάζει η δημιουργία διαφόρων βίντεο, μπορείτε να τα μαγνητοσκοπείτε, να τα επεξεργάζετε και να τα ανεβάζετε με πληροφορίες πάνω σε ένα θέμα. Στο τέλος του βίντεο, τοποθετείστε ένα link που να προτρέπει τους θεατές του, να επισκεφτούν το site σας για παραπάνω πληροφορίες.

Σύνδεσμοι από directories

Υπάρχουν πολλά sites της κατηγορίας των article directories, όπως είναι το articlesbase.com. Η συμμετοχή μας σε αυτά τα sites μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας. Γράψτε για αυτές τις σελίδες αφιλοκερδώς και παραθέστε συνδέσμους προς τον προσωπικό σας ιστοχώρο. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται article marketing και είναι διαδεδομένη στις χώρες του εξωτερικού.

Ανταλλαγή συνδέσμων – Link exchange

Μία από τις πιο κοινές μεθόδους είναι η ανταλλακτική συνδέσμων. Απλά, τοποθετείτε ένα link στο site σας προς μια άλλη ιστοσελίδα, με μοναδική προϋπόθεση να τοποθετήσουν και αυτοί στη δική τους ένα ανάλογο. Κάθε σύνδεσμος έχει αξία. Μεγαλύτερη όμως αξία έχει όταν προέρχεται από σαιτ με παρόμοιο με το δικό μας περιεχόμενο (relevance content), αναγνώριση (trustworthy), μεγάλη επισκεψημότητα και υψηλό PR. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τέτοιο σύνδεσμο να είστε σίγουροι ότι η ιστοσελίδα σας θα εκτοξευτεί στο SERP.

 

Αν το site σας, είναι blog, μην ξεχνάτε να αφήνετε σχόλια στις αναρτήσεις άλλων blogs και μη διστάσετε να συνεργαστείτε με κάποιον άλλον blogger για μια ομαδική ανάρτηση. Έτσι, χτίζετε έναν διαδικτυακό κύκλο γνωριμιών και υποστηρικτών.

2 Comments

Αποκριατικα |

February 4, 20129:16 pm

Ενδιαφερον και πολυ κατατοπιστικο το αρθρο σας.

εργασία από το σπίτι |

February 12, 201212:37 pm

Τι σου άρεσε περισσότερο?

Drop Your Comment