Πως στήνουμε ένα E-shop

Κάνε το δικό σου e-shop μέσα στις κορυφαίες ιστοσελίδες

Ενας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να στήσει κανείς την μικρή του επιχείρηση στο ίντερνετ και να ημιαπασχολείται σε αυτή για ένα έξτρα εισόδημα είναι οι πωλήσεις μέσω διαδικτυακών τόπων δημοπρασιών και πωλήσεων καινούριων ή, μεταχειρισμένων προϊόντων.

To e-shop είναι μικρογραφία της αληθινής επιχείρησης. Μέσω μιας ιστοσελίδας έχεις την δυνατότητα να πουλάς προϊόντα και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Η λογική είναι απλή, πρέπει να βρεις τα κατάλληλα keywords για να προσφέρεις σε υψηλή σελίδα εμφάνισης το προϊόν σου, να έχεις τέτοιο προϊόν που να παρουσιάζει υψηλή ζήτηση από το αγοραστικό κοινό που επισκέπτεται το σαιτ, αλλά και τιμή σαφώς ανταγωνιστική σε σχέση με όμοια ή, παρόμοια αντικείμενα που πωλούνται σε αυτή που χρησιμοποιείς εσύ ή, σε άλλες ανταγωνιστικές ιστοσελίδες.

 

e-shopΠρώτα, λοιπόν, πρέπει να σκεφτείς ως αγοραστής, αν αναζητούσες να αγοράσεις ένα αντικείμενο ποια θα ήθελες να είναι τα χαρακτηριστικά του, ποια η τιμή του και φυσικά να βάλεις τον εαυτό σου όσο το δυνατόν πιο κοντά στα «θέλω» του μέσου αγοραστή από το ίντερνετ και όχι να βάλεις τα «θέλω» του εαυτού σου σε πρώτο φόντο! Μπορεί αυτό που αρέσει σε εσένα να μην είναι γενικά αποδεκτό ως το περισσότερο αρεστό στους καταναλωτές!

 

Αφού επιλέξεις το προϊόν, τα χαρακτηριστικά του και την τιμή που θα μπορούσες να πληρώσεις γι αυτό, τότε είσαι έτοιμος να βγεις στην αγορά χονδρικής για να το προμηθευτείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην τελική τιμή θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος αποστολής μέσω ταχυδρομείου, είτε αυτή βαρύνει εσένα (άρα πρέπει να έχεις στα υπόψιν σου τι κέρδος θα πρέπει να σου μένει ανά προϊόν), είτε τον αγοραστή (άρα θα πρέπει να συνυπολογίσεις αν η τιμή συμβαδίζει με ό,τι είχες εξ αρχής θέσει ως πλαφόν στην τιμή πώλησης).

 

Βρήκες εντέλει το προϊόν, την τιμή που ήθελες στα χαρακτηριστικά που είχες θέσει ως απαραίτητα και είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις δύο δρόμους:

 

Α) Αγοράζεις μία ποσότητα ικανή να σου εξασφαλίσει ει δυνατόν ένα επιπλέον κέρδος λόγω αγοράς σε μεγάλη ποσότητα, όμως τέτοια που να σου εξασφαλίζει την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να σου μείνει απούλητο μέρος του στοκ και να χάσεις τα κέρδη ή, και κεφάλαιό σου. Την αποθηκεύεις, έχεις στήσει το e-shop σου μέσα στην οικογένεια της ιστοσελίδας δημοπρασιών και πωλήσεων, άρα είσαι έτοιμος και ξεκινάς.

Μεγάλη σημασία έχει να είσαι κατά το δυνατόν ακριβής στις περιγραφές σου, προσεκτικός στις διατυπώσεις σου, αλλά και αξιόπιστος στις αποστολές σου, ώστε να έχεις αν είναι δυνατόν και 100% θετικές αξιολογήσεις από χρήστες-πελάτες που συνεργάστηκες, αυτό θα είναι τεράστιο όφελος όταν κάποιος που δεν σε ξέρει αποφασίσει να επιλέξει μεταξύ εσού ή, άλλου ανταγωνιστή σου!

 

Β) Επειδή, βέβαια, κανείς δεν έχει σπίτι του μια αποθήκη για να στοκάρει αντικείμενα που θα προμηθευτεί ή, το απαραίτητο κεφάλαιο για να επενδύσει, μπορεί να ξεκινήσει τις πωλήσεις με μόνο 3-4 τεμάχια από το προϊόν. Απλά ως επιπρόσθετο καθήκον σε σχέση με όσα περιγράψαμε παραπάνω (Α) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο στοκ του και μόλις πουλήσει τα μισά να παραγγείλει άμεσα τα επόμενα για να είναι πάντα έτοιμος χωρίς καθυστέρηση να πουλήσει όσα του ζητηθούν.

Αν παρελπίδα ξεμείνεις από εμπόρευμα είναι απόλυτα κρίσιμο να εξηγήσεις στον πελάτη ΠΡΙΝ ολοκληρωθεί η πώληση ότι θα υπάρξει καθυστέρηση 1-2 ημερών (όσο απαιτείται έως ότου έχεις στα χέρια σου την παραγγελία), παρά να κάνεις τον… Γερμανό και να εκτεθείς έχοντας υποσχεθεί άμεση αποστολή και ο πελάτης τελικά να παραλάβει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα (άρα να σε αξιολογήσει ως αναξιόπιστο).

Drop Your Comment