Πως να προσελκύετε τον τέλειο επισκέπτη?

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

του

Άρη Αποστολόπουλου

τέλειος επισκέπτηςΣίγουρα από τον τίτλο της ανάρτησης πολλοί θα αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός ο “τέλειος επισκέπτης” και για ποιο λόγο ακριβώς θα πρέπει να τον προσελκύσουμε.

Πριν τον ορίσουμε, όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι για να “τραβήξουμε” έναν τέλειο επισκέπτη θα πρέπει να διαθέτουμε και ένα τέλειο blog. Για το πώς ακριβώς θα το δημιουργήσετε, μπορείτε να βρείτε διάφορες προηγούμενες αναρτήσεις στο site μας.

Το μυστικό για να προσελκύσεις τον τέλειο επισκέπτη είναι ότι δεν υπάρχει τέλειος επισκέπτης, όπως δεν υπάρχει και τέλειο blog 😉

Αν όμως με τον όρο “τέλειος επισκέπτης” εννοούμε τον αναγνώστη που ψάχνει να βρει στην ιστοσελίδα μας χρήσιμες πληροφορίες, κάνει κλικ στης διαφημίσεις μας, αγοράζει τα προϊόντα που διαφημίζουμε και ενημερώνει φίλους του για εμάς τότε μάλλον είναι ο άνθρωπος μας.

Ο τέλειος επισκέπτης, λοιπόν, είναι αυτός που ενδιαφέρεται απόλυτα για το περιεχόμενο του blog μας. Έτσι προκύπτει, ότι πρέπει να φροντίζουμε τις αναρτήσεις μας ώστε να ανταποκρίνονται στα κοινά ενδιαφέροντα, γιατί όταν επισκέπτης μπει στη διαδικασία να μας ξαναεπισκεφτεί, γίνεται αυτόματα τέλειος για εμάς.

Το εντυπωσιακό περιεχόμενο, θα μπορέσει να μας δώσει και πολλούς subscribers (εγγεγραμμένους αναγνώστες στον ιστότοπό μας), οι οποίοι είναι σημαντικοί για την προώθηση των άρθρων μας. Όσον αφορά στον εντυπωσιασμό των αναγνωστών μας, το αμέσως επόμενο που τους καθιστά “τέλειους” είναι η διαδραστικότητα του σε σχέση με το blog μας. Το ενδιαφέρον περιεχόμενο είναι η αρχή για να σχολιάσει ο επισκέπτης στα κείμενα, να του προκαλέσουν θετικά συναισθήματα και να τα κοινοποιήσει στον κύκλο του (μέσω των social media κλπ).

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο τέλειος επισκέπτης δεν είναι κάποιος εξειδικευμένος άνθρωπος σε κάποιον τομέα αλλά ο μέσος χρήστης του διαδικτύου και γι’αυτόν το λόγο ακριβώς πρέπει να τηρήσουμε τον κανόνα της απλότητας. Το internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και, πλέον, ο μέσος άνθρωπος, ακόμα και με ελάχιστες γνώσεις γίνεται χρήστης του. Το site μας θα πρέπει να είναι απλό ως προς τη χρήση του και την πλοήγηση χωρίς την απαίτηση κάποιων ιδιαίτερων γνώσεων.

Επιπλέον, θα πρέπει να μην είναι φορτωμένο με περιττά στοιχεία και να μην διακατέχεται από ιδιάζουσα γλώσσα. Έτσι, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε απλούς και κατανοητούς όρους, που να εντυπωσιάζουν τόσο το λογοτέχνη όσο και το μέσο άνθρωπο. Πρέπει να καταλάβουμε, λοιπόν, ότι όταν ψάχνουμε τον τέλειο επισκέπτη, απευθυνόμαστε στους καθημερινούς ανθρώπους. Αυτούς που αποτελούν ένα αρκετά απαιτητικό κοινό και που με ένα κλικ μπορούν να μας απορρίψουν για ένα καλύτερο, κατά την άποψή τους, ιστοχώρο.

Ο τέλειος επισκέπτης είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που εργάζεται η όχι, ζει μια νορμάλ ζωή η όχι, έχει κάποια μόρφωση, η όχι κτλ. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιοι θα επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας και ποιοι θα μας διαβάσουν. Ακόμη περισσότερο ποιοι θα μας αρέσουν.

На вкус и цвет товарищей нет…

λένε οι Ρώσοι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές επιθυμίες και γνώμες για την γεύση και το γούστο….

1 Comment

Μανωλης Ισχακης |

February 28, 20129:59 am

Όταν είναι στοχευμένς οι πληροφορίες μας και καθαρές τότε θα έχουμς και τον τέλειο επισκέπτη. Η επικοινωνία στο Internet είναι ίδια, όπως και στην καθημερινότητα. Όσο πιο καθαρός είμαι στην επικοινωνία μου τόσο πιο ξεκάθαρους ανθρώπους θα έχω που θα ταιριάζουν με εμένα

Drop Your Comment