Πως να κάνουμε ένα slideshow στο blog μας!

Slideshow στο blog μας

Μερικές φορές τυχαίνει να βρείτε όμορφα slideshow σε διάφορα blog και ίσως αναρωτιέστε πως τα κάνουν? Δεν είναι κάτι δύσκολο. Μερικές γραμμές κωδικό και οι φωτογραφίες και voila.. έτοιμο! Είναι απλό κάντε copy/paste των κωδικό που σας αρέσει, προσθέστε φωτογραφίες και το slideshow είναι έτοιμο. Έτσι φτιάχνετε μια εναλλαγή φωτογραφιών που κινούνται αντί να είναι στατικές, και το αποτέλεσμα είναι ομορφότερο.

Ένα blog δεν τελειώνει με την κατασκευή του, η δουλειά συνεχίζεται όσο το ιστολόγιο υπάρχει ζωντανό σε κάποιο hosting και ο webmaster όλο και κάτι σκαλίζει στον κωδικό, στο design, στην εξωτερική εμφάνιση ή κάνει βελτιστοποίηση για της μηχανές αναζήτησης.

Ας δείξω τον κωδικό :

1. <marquee style=”HEIGHT: 100px” direction=”up” scrollamount=”5″>Κίνηση από κάτω προς τα επάνω</marquee>

2. <marquee style=”HEIGHT: 100px” direction=”down” scrollamount=”5″>Κίνηση από επάνω προς τα κάτω</marquee>

3. <marquee style=”WIDTH: 100px” direction=”left” scrollamount=”5″>Κίνηση από δεξιά προς αριστερά</marquee>

4. <marquee style=”WIDTH: 100px” direction=”right” scrollamount=”5″>Κίνηση από αριστερά προς τα δεξιά </marquee>

 

Επεξηγήσεις

Α. Επιλέξτε την κίνηση που θέλετε να πετύχετε και στην θέση του κειμένου (Κίνηση από κάτω προς τα επάνω) προσθέστε τους συνδέσμους από της φωτογραφίες.

Β. 100px είναι το μέγεθος του παραθύρου, αλλάξτε το στο ύψος που έχουν οι φωτογραφίες σας, αφού προηγούμενος της έχετε κάνει όλες με ίδιο ύψος και πλάτος.

Γ. scrollamount=”5″ είναι η ταχύτητα με την οποία κινείται το slideshow. Αν το κάνετε 8 θα τρέχει γρηγορότερα, αν το κάνετε 2 θα πάει σιγανότερα.

Στο wordpress επιλέξτε να δουλέψετε στο html και όχι στο Visual όταν γράφετε τον κωδικό για να είστε σίγουροι ότι δουλεύει σωστά.

Στο τέλος θα βγει ένα τέτοιο slideshow 😉 Καλή διασκέδαση. Αν σας άρεσε το μάθημα θα χαρώ να διαβάσω σχόλια σας και να απαντήσω σε τυχόν απορίες.

 

2 Comments

wooolf |

April 4, 20132:26 pm

Το έβαλα σε ένα δοκιμαστικό blog και δουλεύει τέλεια. Νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα που μπορεί να βρει κάποιος.

Panagiotis Kontogiannis |

April 5, 20138:09 am

Είναι απλό στην χρήση και κάνει ακριβώς την δουλειά του.΄-)

Drop Your Comment