Πως να κάνετε προώθηση στο blog σας 2

blogger-or-wordpressΣυνέχεια του άρθρου Πως να κάνετε προώθηση στο blog σας Ακόμη 3 μικρά tips που θα βοηθήσουν το ιστολόγιο σου να εκτοξευθεί στα 5 πρώτα αποτελέσματα στην μηχανή αναζήτησης για την λέξη ή φράση κλειδί για την οποία κάνεις προώθηση.

1. Λίγο κέτσαπ στο blog σου δεν βλάπτει, αρκεί να μην το παρακάνεις. Το έγχρωμο της περισσότερες φορές είναι καλύτερο του ασπρόμαυρου.

Κάνε το blog σου φιλικό προς το χρήστη. Μην σκέφτεσαι της μηχανές αναζήτησης αλλά τους επισκέπτες σου. Μην ξεχνάς ότι το blog το έφτιαξες για τους αναγνώστες σου και όχι για την google. Η μηχανή θα το βρει, μην στενοχωριέσαι. Σημασία έχει να γράφεις για ανθρώπους. Και να γράφεις όμορφα.

Επέλεξε ένα όμορφο εξωτερικό περιτύλιγμα. Το περιτύλιγμα πάντα πουλούσε και συνεχίζει να πουλάει. Γιατί νομίζεις ότι στης διαφημίσεις χρησιμοποιούν όμορφες γυναίκες για να σου πουλήσουν το οτιδήποτε;  Ο αναγνώστης θα δει την εμφάνιση και αν του αρέσει θα μείνει και να διαβάσει, αν όμως το design είναι απαίσιο, θα φύγει αμέσως.

Υπάρχουν και δωρεάν template που είναι πολύ καλά όμως αξίζει να δώσεις 30-40$ για να αγοράσεις ένα επαγγελματικό που θα κάνει κάποια περισσότερα πράγματα από το δωρεάν. Να θυμάσαι το KISS (φτιάξε το για χαζούς) χωρίς να θέλεις να υποτιμήσεις τους αναγνώστες σου όμως όσο πιο απλή είναι μια πλοήγηση τόσο καλύτερα, αφού οι επισκέπτες σου δεν χρειάζεται να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου για να αναζητήσουν μια πληροφορία στο blog σου.

2. Τι να μην κάνετε

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να μην κάνετε στο blog σας ελέω Google.

– Χρησιμοποιήστε μία κατηγορία για κάθε άρθρο. Για να μην πέσετε στην παγίδα του διπλού περιεχομένου.

– Βάλτε nofollow στης ετικέτες (tags) – για τον ίδιο λόγω με το παραπάνω όπως και για αποφυγή του keyword stuffing.

3. Λίγα πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε.

– Προσθέστε ένα sitemap (χάρτης) στο blog σας. Υπάρχουν δεκάδες πρόσθετα που κάνουν αυτόματα αυτήν την δουλειά. Έτσι σε μια σελίδα εμφανίζεται όλο το περιεχόμενο του ιστολογίου σας και ο αναγνώστης μπορεί πανεύκολα να το περιεργασθεί.
– Χρησιμοποιήστε προσθέσετε (Plugin) για τα “Παρόμοια άρθρα”. Έτσι, εκτός ότι θα κρατήσετε την προσοχή των επισκεπτών αλλά και θα τους δώσετε την δυνατότητα να διαβάσουν σχετικά άρθρα. Και στο problogger.gr αυτό κάνουμε. ΄-)

Εφόσον έχετε κάνει όλα τα προηγούμενα, λογικά τώρα ήρθε η ώρα να απολαύσετε τους καρπούς της δουλειάς σας. Χαλαρώστε, πιείτε μια κρύα μπύρα και ψάξτε στην μηχανή της λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν. Στα 10 πρώτα πρέπει να εμφανιστεί και το δικό σας blog. Αν δεν εμφανιστεί σημαίνει ότι κάτι δεν κάνετε σωστά και μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες. Όπως εμείς. ΄-)

Καλό blogging!

Drop Your Comment