Πως να ανοίξω 2 προφίλ ταυτόχρονα στο firefox;

Σερφάροντας στο Ίντερνετ βρήκα ένα άρθρο του Peter Nikolow πως να δουλεύω ταυτόχρονα σε 2 προφίλ στο firefox και το μοιράζομαι εδώ στο ProBlogger.gr

firefox

  1. Βγείτε από το Firefox. Ο περιηγητής δεν πρέπει να λειτουργεί όσο θα κάνετε τα επόμενα βήματα.
  2. Ανοίξτε την γραμμή εντολών. Αν έχετε Windows αυτό γίνεται με το cmd.exe, αν χρησιμοποιείται Linux/BSD/OSX ανοίξτε ένα παράθυρο terminal.
  3. Ενεργοποιήστε το  Firefox Profile Manager. Αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι και μπορείτε να το κάνετε γράφοντας την παρακάτω εντολή.

Για Windows 32

"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -ProfileManager

Για Windows 64

"C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" -ProfileManager

Για OSX

/Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin -ProfileManager

Για Linux

firefox -ProfileManager
  1. Το Firefox θα σας δείξει έναν κατάλογο με μερικά προφίλ και μερικά κουμπιά, τώρα δουλεύετε σε έναν μόνο. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσατε το προφίλ “default”. Κάντε κλικ στο “Create Profile…”
  2. Το παράθυρο που θα εμφανιστεί σας ρωτά πως θέλετε να λέγετε το νέο σας προφίλ. Επιλέξτε ένα όνομα και κάντε κλικ στο “Done”.
  3. Μόλις δημιουργήσατε ένα δεύτερο προφίλ στο Firefox και μπορείτε πλέον να τα χρησιμοποιείται και τα δυο ταυτόχρονα.
  4. Σε κάθε άνοιγμα του Firefox ο περιηγητής θα σας ρωτάει ποιο προφίλ θέλετε να επιλέξετε.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε προφίλ είναι μοναδικό και δεν περιέχει της πληροφορίες, κωδικούς, plugin, cookies, bookmarks του άλλου. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιείται και τα δυο προφίλ ταυτόχρονα προσέχοντας φυσικά τι γράφετε από κάθε προφίλ, αφού εύκολα μπορεί να γίνουν λάθη, ειδικά όταν χρησιμοποιείται δυο προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα (google plus, facebook, twitter.)

Επειδή το Firefox χρησιμοποιεί το ενεργό προφίλ με το οποίο έχετε κάνει login, για να μπείτε ως άλλος χρήστης πρέπει να βγείτε από το παρόν. Για να μην κάνετε αυτή την γυμναστική μπορείτε να στην γραμμή εντολών γράψτε τον παρακάτω κωδικό:

"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -no-remote
"C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" -no-remote
/Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin -no-remote
firefox -no-remote

Έτσι θα ξεκινήσετε δυο ή περισσότερα παράθυρα Firefox στην μνήμη του υπολογιστή. Καλό είναι ο υπολογιστής σαν να έχει μια μέση ισχύ και να μην είναι παλιός αφού κάνοντας το παραπάνω μπορείτε να τον φορτώσετε στο μέγιστο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει.

Χρησιμοποιώ αυτήν την τεχνική εδώ και αρκετό καιρό και πλέον δεν που είναι απαραίτητο να μπαινοβγαίνω στα διαφορετικά προφίλ μου στα κοινωνικά δίκτυα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς ειδικά αν χρησιμοποιείται διαφορετικά προφίλ κάνοντας προώθηση ιστοσελίδων πελατών σας.

Περισσότερες πληροφορίες στην πηγή: εδώ, εδώ και εδώ.

Drop Your Comment