Πώς κάνουμε εγκατάσταση νέου WordPress template

Ας δούμε σήμερα πως κάνουμε εγκατάσταση ενός νέου WordPress template. Βαρεθήκατε να βλέπετε το παλιό σας θέμα και θέλετε να το αλλάξετε με ένα καινούριο. Θυμάστε πως κάνατε την εγκατάσταση στο παλιό? Και να μην την θυμάστε θα σας δείξω πως γίνετε. Είναι εύκολο

1. Που να βρω WordPress template

Κάνε μια αναζήτηση στο google

” wordpress themes, wordpress templates, free wordpress theme, premium wordpress theme.”

wp themeκαι άνοιξε τα πρώτα 10 σαιτ που θα σου βγάλει. Τα περισσότερα πουλάνε τα theme τους όμως κάποιοι και κάποια δωρεάν. Ρίξε μια ματιά τι έχει στο wordpress.org. Καμιά φορά μπορεί να πετύχεις κάτι που να σου κάνει. Δες εδώ επίσης για δωρεάν. Αν προτιμάς να αγοράσεις το θέμα κάνε μια βόλτα από εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάτι που θα καλύψει της ανάγκες σου. Με μια μέση τιμή 30-40$ αγοράζεις ένα theme που είναι γραμμένο σωστά, έχει υποστήριξη, αν κάτι δεν δουλεύει όπως πρέπει, και το ποιο βασικό, υπάρχει άνθρωπος να ρωτήσεις για το οτιδήποτε αφορά το θέμα και που θα σου δώσει λύση, κάτι που στα δωρεάν δεν θα το βρεις. Εκεί το παίρνεις και το ρίσκο είναι δικό σου. Μπορεί να δουλεύει, μπορεί και να μην δουλεύει, μπορεί και να γίνει ο βασικός λόγος που θα χακάρουν το σαιτ σου.

Το βρήκαμε το θέμα. Τώρα πως το ανεβάζουμε στην ιστοσελίδα μας

Το έχεις κατεβάσει στον υπολογιστή σου και το έχεις αποσυμπιέσει. Αναζήτησε το readme.txt file όπου ο κατασκευαστής του περιγράφει πως θα το ανεβάσεις σωστά, καθώς και ότι ιδιαιτερότητες ενδεχομένως να υπάρχουν, κάνε αυτό για να εμφανίζετε αυτό κτλ.

Το καλύτερο πρόγραμμα για ftp είναι το filezilla. Μερικά θέματα περιέχουν και άλλα αρχεία που δεν χρειάζονται να ανεβούν από το appearance>themes>install στο dashboard του site σου και αν δοκιμάσεις να το ανεβάσεις από εκεί θα σου δίνει σφάλμα. Οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι το filezilla. Αφού το φορτώσεις στο root σου πήγαινε στο appearance>themes και ενεργοποίησε το. Τα καλά θέματα έχουν οπωσδήποτε admin panel όπου ελέγχεις σχεδόν τα πάντα ΄-), και μπορείς να κάνεις ότι αλλαγές σου επιτρέπει ο δημιουργός του. Αν το έχεις πληρώσει ρώτα τον στο μειλ του για ότι αλλαγή θέλεις να κάνεις. Συνήθως βοηθάνε, η θα σου πει πόσο κοστίζει για να την κάνει αυτός.

Η ενεργοποίηση γίνετε αμέσως και βλέπεις το νέο σου θέμα να αλλάζει την εξωτερική εμφάνιση του blog σου. Αν σου αρέσει το αφήνεις, αν όχι ψάχνεις να βρεις άλλο. Όσο περισσότερο ψάχνεις και αλλάζεις θέματα τόσο καλύτερο για σένα αφού θα συνηθίσεις την διαδικασία και δεν θα φοβάσαι να την κάνεις ξανά. Το σαιτ η blog σου δεν παθαίνει τίποτα με την αλλαγή theme  οπότε μην διστάζεις να πειραματιστής, μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Drop Your Comment