Πως φτιάχνουμε φόρμα επικοινωνίας στο google docs;

Το σημερινό howto είναι αφιερωμένο στο πως μπορούμε να φτιάξουμε μια φόρμα επικοινωνίας γρήγορα, απλά και δωρεάν, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε script που δεν ξέρουμε τι μπορεί να περιέχουν, ή υπηρεσίες επί πληρωμή. Θέλουμε να φτιάξουμε μια απλή φόρμα επικοινωνίας, εύκολα και γρήγορα και να την προσθέσουμε στο blog μας. Και το πιο βασικό, να λειτουργεί. ΄-)

1 βήμα

Ανοίγουμε το google documents, κλικ στο create και επιλέγουμε from template. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε φόρμα επικοινωνίας οπότε επιλέγουμε το form. Η ποικιλία είναι μεγάλη όμως καλό είναι να επιλέξουμε κάτι απλό και το απλό συμαίνει μια φόρμα που θα έχει 3 πεδία (όνομα, email, κείμενο). Δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο. Άλλωστε όσο πιο περίπλοκο είναι κάτι τόσο αποθαρύνει τους επισκέπτες μας. Και εμείς θέλουμε τα πράγματα να δουλεύουν απλά και τεμπέλικα.

2 βήμα

Επιλέγουμε μια απλή φόρμα και την παραμετροποιούμε ανάλογα με της ανάγκες μας. (Αλλάζουμε από τα Αγγλικά στα Ελληνικά της λέξεις, προσθέτουμε ή αφαιρούμε ότι δεν χρειαζόμαστε.) Όταν έχουμε παραμετροποιήσει την φόρμα επικοινωνίας πρέπει να πάρουμε τον κωδικό για να τον εισάγουμε στο blog μας. Βρισκόμαστε στην φόρμα επικοινωνίας, κλικ επάνω δεξιά στο more actions > embed και αποθηκεύουμε. Αυτός είναι ο κωδικός που θα εισάγουμε στο blog μας. Αν κάποιος γράψει κάτι στην φόρμα επικοινωνίας εμείς θα λάβουμε το μήνυμα στο gmail μας.

3 βήμα

Να δούμε τώρα αν δουλεύει. Στείλτε ένα γράμμα από την καινούρια φόρμα. Αυτό θα πάει αμέσως στον λογαριασμό σας στο gmail, που χρησιμοποιήσατε στην κατασκευή. Κάνοντας κλικ στο γράμμα στο gmail που έχουμε λάβει ανοίγει ένα αρχείο excel οπου υπάρχουν τα 3 πεδία που είχαμε επιλέξει στην αρχή στην φόρμα μας, καθώς και ημερομηνία και ώρα πότε λάβαμε το νέο μήνυμα. Αν θέλουμε αυτά τα μηνύματα να πηγαίνουν ως αντίγραφο και σε καποιον άλλο email λογαριασμό μας κάνουμε το εξής:  Στο αρχείο excel κλικ επάνω δεξιά στο share και στο πεδίο add people προσθέτουμε την νέα email διέυθηνση όπου θέλουμε να λαμβάνουμε αντίγραφα όσων μας στέλνονται στην φόρμα επικοινωνίας.

Τέταρτο βήμα δεν υπάρχει. ΄-) Σε 3 βήματα, γρήγορα και εύκολα με την βοήθεια του google docs φτιάξαμε μια νέα φόρμα επικοινωνίας στην οποία μπορούμε να λαμβάνουμε μηνύματα. Απλό ε;

simple contact form

 

Drop Your Comment