Πως φτιάχνουμε ένα ταξιδιωτικό blog?

Τι είναι το travel blog?

Και πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα επιτυχημένο ταξιδιωτικό blog?

ταξιδιωτικό ιστολόγιοΤο travel blog σημαίνει ταξιδιωτικό ιστολόγιο. Απαιτεί εξειδίκευση, εμπειρίες και γνώση καθώς και θέληση να τα μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Ένα από τα ιδιαιτέρως διαδεδομένα θέματα που αναζητάμε στο διαδίκτυο είναι αυτά που σχετίζονται με ταξίδια και προορισμούς μακρινούς ή κοντινούς, για τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές μας.

Οπότε αν έχετε εδώ και καιρό την ιδέα να δημιουργήσετε ένα blog για ταξίδια ως μια συμπληρωματική απασχόληση που πιθανόν θα εξελιχτεί  και σαν μια εργασία από το σπίτι, καλό είναι να προσέξετε κάποια σημεία που θα βοηθήσουν το blog να γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλές και αγαπητό.

Αρχικά όσο γράφετε το περιεχόμενο του ιστολόγιου σας, καλό είναι να έχετε κατά νου, εσείς σαν αναγνώστης τι θα αναζητούσατε και τι πληροφορίες θα θέλατε να πάρετε από ένα blog. Με αυτό τον τρόπο θα παρουσιάσετε το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο αφού αυτός στην τελική είναι ο βασικός παράγοντας που θα προτρέψει έναν χρήστη να επισκεφτεί ξανά το blog σας και να γίνει βασικός αναγνώστης σας.

Ταξιδιωτικό blog

Αν μάλιστα αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε δικές σας εμπειρίες, είναι σημαντικό αφού από πρώτο χέρι θα μεταδώσετε τις γνώσεις σας στην κυβερνοκοινότητα. Αρχικά μπορείτε να γράψετε πως οργανώσατε βήμα- βήμα τις διακοπές σας, από πού βρήκατε πληροφορίες και μάλιστα να παραπέμψετε τους αναγνώστες σας στις ίδιες πηγές που χρησιμοποιήσατε και σεις. Έτσι μην αποφύγετε να δώσετε πρακτικές λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα σε πιο ξενοδοχείο μείνατε ή με πιο μεταφορικό μέσο μετακινηθήκατε.

Επίσης μην παραλείψετε στο ταξιδιωτικό blog σας να αναφέρετε τιμές αφού είναι ένα θέμα που πάντα το υπολογίζουμε ακόμα και στια διακοπές μας. Σημαντικό επιπλέον είναι τα κείμενα σας να συνοδεύονται από φωτογραφίες καθώς και μια σύντομη περιγραφή για το που τραβήχτηκαν αφού έτσι γίνονται πιο παραστατικά τα όσα γράφονται. Παράλληλα είναι πολύ σημαντικό να έχετε ενεργοποιημένη τον σχολιασμό ώστε οι αναγνώστε σας να μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους και τις δικές τους εμπειρίες αλλά και τις ερωτήσεις τους.

Μάλιστα στις ερωτήσεις αυτές καλό είναι να απαντάτε και  να μην τις αγνοείτε.  Τέλος καλό είναι να επιλέξετε προσεκτικά τις λέξεις κλειδιά που θα περιγράφουν τις αναρτήσεις σας ώστε να σας βρίσκουν εύκολα άλλοι χρήστες μέσα από τις μηχανές αναζήτησης.

Το ταξιδιωτικό blog δεν είναι για τον καθένα. Απαιτεί πολλές γνώσεις και ακόμη περισσότερο εμβάθυνση στην λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά. Αν όμως ενδιαφέρεσαι σοβαρά να ξεκινήσεις το δικό σου ταξιδιωτικό blog μπορείς να πάρεις ιδέες από τα παρακάτω Αμερικάνικα travel blog :

getfoxy

travelblog

travelpod

alex’s

Drop Your Comment