Πως αλλάζουμε DNS settings στο Namecheap.com

Αλλαγή DNS

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε αγοράσει ένα όνομα (domain name) και μια φιλοξενία (hosting) σε κάποια εταιρεία και επειδή θέλουμε να μειώσουμε όσο είναι δυνατόν το κόστος αναζητούμε τρόπους να μεταφερθούμε σε δωρεάν hosting, το οποίο όμως να είναι αξιόπιστο, γρήγορο και να μην έχει διαφημίσεις.

Υπάρχει τέτοιο ζώο? Φυσικά και υπάρχει, και λέγεται Blogger’s free hosting service.

namecheapΟ ακόλουθος οδηγός θα μας οδηγήσει εκεί όπου δεν πληρώνουμε τίποτα για την φιλοξενία ενώ χρησιμοποιούμε την blog πλατφόρμα την Google.

Αν έχουμε ένα domain στο Namecheap.com και θέλουμε να αλλάξουμε το DNS για να μπορέσουμε να “φορτώνει” το σαιτ μας από άλλο registrar τότε ακολουθούμε τα εξής βήματα:

Αφού έχουμε κάνει είσοδο στο my account > manage domain του Namecheap επιλέγουμε το σαιτ όπου θα αλλάξουμε DNS. Κλικ στο transfer DNS to web host όπου μαρκάρουμε το Specify Custom DNS Servers και στο πρώτο και δεύτερο πεδίο βάζουμε τα καινούρια DNS (π.χ ns1.domain.com).

Δωρεάν hosting στο Blogger

Αν όμως θέλουμε να χρησιμοποιούμε το DNS της Google και το σαιτ μας να φορτώνει στον Blogger τότε πρέπει να πάμε στο host management > All host records και να βάλουμε στο @ το όνομα του σαιτ μας > record type=url redirect και στο www > βάζουμε το DNS της Google ghs.google.com. > record type=CNAME(Alias).

Μετά πάμε στον blogger όπου έχετε κάνει ήδη ένα blog και επιλέγουμε settings > publishing > advanced settings όπου γράφουμε το όνομα που έχουμε αγοράσει.

Αυτό ήταν! Σε 24 ώρες το πολύ θα έχει γίνει το update στους DNS και θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το νέο μας ιστολόγιο χωρίς να πληρώνουμε χρήματα για hosting.

Nice a?

2 Comments

Tolis |

October 26, 20125:19 pm

Αν αγοράσουμε domain από την google ( συνεργάζεται με το godaddy ) η παραπάνω διαδικασία γίνεται αυτόματα ή πρέπει να γίνει manual .

www.problogger.gr |

October 27, 20128:22 pm

μόνο manual 😉

Drop Your Comment